Nakazilo v tujino NLB klik

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Plačati moram nekaj čez 90€ v Nemčijo. V NLB kliku sem vse podatke vpisal v UPN/SEPA nalog. Vse lepo in prav, vendar nikjer nimam na izbiro SHA in pa običajne oz. skrajšane poravnave. Ko plačujem s poslovnega računa v prokliku, imam vse to na izbiro, tu pa nič.
Nebi rad namesto 0,33€ plačal kakšnih 11€ provzijie. Ima kdo izkušnje kako je s tem?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Tule piše:
Plačilne transakcije izven domovine

Čezmejna kreditna plačila

Regulirano čezmejno plačilo oddano prek NLB Klika
 z običajno poravnavo (D+1) 0,33 EUR
 s skrajšano poravnavo (D+0) 8,68 EUR

----

Torej je 99% 0,33 EUR. Lahko pa kar NLB vprašaš.

makomako

Pripravnik
29. jan 2012
37
1
8
Jaz sem v avstrijo prek upn/sepa nakazal pa sem plačal 0.33€
Eno vprašanje, ki so mi ga sedaj poslali iz te avstrijske spletne trgovine.

Guten tag,

leider benötigen wir für eine Mwst-freie Lieferung Ihre UID steuernummer.
Bitte um Zusendung.
Sollten Sie keine haben, müssten wir die Mwst berechnen.

Ali on tukaj misli mojo davčno številko? On je meni poslal račun brez mwst, ki sem ga jaz plačal. Zdaj bi mu moral jaz še mwst nakazat.

simon_m34

Fizikalc
25. jul 2007
467
27
28
44
MB
ja za DDV številko podjetja te sprašujejo, če jo imaš..če pa si kupil kot fizična oseba pa moraš njihov ddv plačat..

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Plačati moram nekaj čez 90€ v Nemčijo. V NLB kliku sem vse podatke vpisal v UPN/SEPA nalog. Vse lepo in prav, vendar nikjer nimam na izbiro SHA in pa običajne oz. skrajšane poravnave. Ko plačujem s poslovnega računa v prokliku, imam vse to na izbiro, tu pa nič.
Nebi rad namesto 0,33€ plačal kakšnih 11€ provzijie. Ima kdo izkušnje kako je s tem?

Ti si v prokliku verjetno gledal plačilo v tujino (ne vem kako točno se obrazec imenuje). Tam je več opcij, lahko plačuješ tudi na Kitajsko, USA, pri izbiri kakšnih opcij pa provizija tudi lahko naraste. UPN pa je možen samo po evropskem SEPA območju, SHA je po defaultu, cena je enotna razen če izbereš nujni nalog = D+0.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik hgard pravi:
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:

Ti si v prokliku verjetno gledal plačilo v tujino (ne vem kako točno se obrazec imenuje). Tam je več opcij, lahko plačuješ tudi na Kitajsko, USA, pri izbiri kakšnih opcij pa provizija tudi lahko naraste. UPN pa je možen samo po evropskem SEPA območju, SHA je po defaultu, cena je enotna razen če izbereš nujni nalog = D+0.

Hvala! tisti nalog pa mislim da je VP70 al nekaj takšnega.