največ SMSov za najmanj denarja

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
kateri operater mi v različna omrežja omogoča največ sms-ov za čimmanj denarja? Govorim pa o 1000 SMS ali več na mesec ...

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
TušmobilVesolje, za 20,10€ dobiš 2010 SMS sporočil... potem maš tu še orto u nulo in Ðabest, vendar sta omejena glede na starost...

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
hvala

ve kdo kje najti cenik za storitev, da preko operaterja pošiljaš SMSe svojim strankam? ali se to dogovoriš z operaterjem samim? bi poiskal sam, če bi vedel kako se storitvi sploh reče...

EDIT: aha, že imam, web poštar...

Nazadnje urejeno:

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
hvala

ve kdo kje najti cenik za storitev, da preko operaterja pošiljaš SMSe svojim strankam? ali se to dogovoriš z operaterjem samim? bi poiskal sam, če bi vedel kako se storitvi sploh reče...

EDIT: aha, že imam, web poštar... [/quot]

Imaš pri Tušmobilu tudi storitev SMS Kurir, potem imaš recimo paket za 19€ 1000 razpoložljivih enot oz. 1000 sms-ov.

Ali pa recimo vzameš paket BREZMEJNI za 9€ ter dodatni bonus paket za 10€ to je skupno 19€ od tega imaš na razpolago 1200 enot oz. 1200 sms-ov za pošiljanje po SLO in tujini
wink-1.gif
.

Recimo to se ene izmed variant in mislim, da še naj ceneje prideš čez.

Lp.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Zamasovno posiljanje SMSov... predvsem s pomocjo racunalnika... je verjetno najcenejsa kaksna posebna resitev za masovno posiljanje...

Mobitel ima SMS Postarja, Tusmobil SMS Kurirja, Si.mobil pa SMS Glasnik

Mobitel: SMS Postar >> http://www.m-vrata.com/(e2pjmov14knvpg55j4xiev45)/tehnoloske-resitve/sms/postar

Si.mobil: SMS Glasnik >> http://www.simobil.si/sl/insid...d=simostArticle

Tusmobil: SMS Kurir >> http://www.tusmobil.si/poslovni-storitve.html#_up1&_side2

Ampak to so vse resitve za masovno posiljanje... Posilja se preko racunalnika (ponavadi posljes xml datoteko in to potem operater direktno sprocesira centrali ...)

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
tud to je opcija ja, samo nevem kako je to cenovno urejeno in če se sploh splača za recimo 1k SMSu na mesc...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Pri m@ imaš SMS Poštarja za res ogromne količine, potem je še Poslovni Web Poštar ter kasični Web Poštar na Planetu.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Sem gledal in se te profi zadeve meni ne splačajo, ker rabim 1000-1500 sms-ov maksimalno na meses...

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
338
83
Da ne odpiram nove teme, če kdo ve:
- rabim sim-ko, kjer bodo samo dohodni klici, ter nekaj izhodnih SMS-ov. A obstaja kakšen paket brez ali s čim nižjo mesečno naročnino? Verjetno bo najceneje en predplačniški, kak Izi, Debi, Mercator, Tuš, Simobil ali Mobi? Katerega - rabim nekaj kar čim dlje ni treba filat (a obstaja kaj kar pol leta ni treba filat)? Računam da bo poraba v tem času vsega skupaj recimo 50 sms-ov.

TARIFEpikaSI

Pripravnik
30. maj 2010
172
0
16
Preveri na www.tarife.si Zgolj vnesi število sporočil SMS v okvirček za SMS in klikni Pošlji.
Če hočeš vklopiti še mladinske pakete (Ðabest, Orto UNulo), se lahko brezplačno registriraš.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Sem za hec sprobal vašo stran in imate eno napako...

Za klice, SMSe in MMSe sem povsod vnesel 0, za prenos podatkov pa 1000Mb (ostalo sem pustil nespremenjeno).

Kot najcenejši paket sem dobil predlagano Simobil SIMPL SMS z opcijo Internet Napredni (12eur na mesec). Ampak po mojih informacijah je najcenejši tušmobilBREZ z opcijo tušmobil1GB, kar nanese 5eur na mesec.

TARIFEpikaSI

Pripravnik
30. maj 2010
172
0
16
Ojla! Najlepša hvala za opombo Mikrohard.

Ne gre za napako, temveč za našo odločitev, da se v kalkulaciji upoštevajo opcije tušmobil?+ / GPRS, ki delujejo tudi v nacionalnem roamingu. Čim bi namreč omogočili opcijo GPRS 1GB, ki deluje le v Tušmobilovem omrežju, bi algoritem vedno izbiral le to, saj ponuja največ za najmanj denarja.

Tušmobil očitno meni, da so te opcije potrebne, zato jih tudi prednostno vključujemo pri izračunu. Res pa je, da se je omrežje Tušmobila v zadnjem času izboljšalo in bi bilo morda smiselno vključiti opcijo 1GB, kljub nekaterim luknjam v omrežju.

Kaj menite ostali, vključimo 1GB ali počakamo da Tušmobil ukine GPRS opcije za vsa omrežja?

Nazadnje urejeno:

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik TARIFEpikaSI pravi:
Kaj menite ostali, vključimo 1GB ali počakamo da Tušmobil ukine GPRS opcije za vsa omrežja?
GPRS opcije za vsa omrežja (dokler bo roaming) ne bo verjetno nikoli ukinil. Tudi ko se ukini mobitelov roaming, bo verjetno mobitelov roaming mogoč še na območjih kjer signal ni ok: naprimer na 1-3 procenta prebivalstva le m@ roaming.

Te GPRS opcije se bodo verjetno ukinile s ukinitvijo paketov Klasik.

Če se vključi opcijo 1GB naj bo to tudi jasno navedeno da je prenos podatkov mogoč le na Tušmobil omrežju (mogoče celo link do Tuševega zemljevida pokritosti).

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.