Najugodnejše skuter/motor zavarovanje?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Ker se jim je na Savi/Dravi/Muri malo zmešalo, oz. so zavohali dobiček so mi najbolj navadno zavarovanje za skuter 50 ccm podražili iz slabih 16€ letno na dobrih 50€ letno.

Katera zavarovalnica nudi ugodno zavarovanje? Samo obvezno in nezgodno voznika in potnikov (minimalno).

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Za 25km/h sem lani na Savi dal 23 eur, letos 34 EUR (osnovno + nezgodno voznika). Pravi agentka da ne dovolijo več obračunavanja za vračilo premije. No drugo leto vse skup selim drugam, preveč slabih izkušenj z savo.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Zakaj pa za Savo prek spleta ne podaljšate? AO in nezgoda pride 17eur.

verma

Pripravnik
2. nov 2011
257
10
18
Triglav 8€, vzela bonus od avtomobila. Avtomatik je bil nazadnje zavarvovan v letu 2009.
Sem pa za novo registracijo plačal 17€

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Sem pogledal na konfiguratorju in je res tako

https://moped.zav-sava.si/?utm_medium=link&utm_source=zav-sava

Sicer je moped 25 km/h pisan na sina in ni nobene bonifikacije, prav tako ni moč prenesti iz avta, ker ga nima. Morda je v tem fora. No dobro za teh 15 EUr na leto ne bom propadel, se pa čutiš nategnjenega, ker imamo vse pri njih. (2x avto, 2x motor, stanovanje, garaža, drugo leto preide še 3. avto, pa verjetno še en motor, itd). Oni pa kr lupijo.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
No pa smo dobili odgovor
CITAT
Trenutek prosim, da preverim sklenjeno zavarovanje vašega sina.Razlika je v kritju pri nezgodnem delu. Namreč po polici, ki jo ima sklenjeno vaš sin so višje zavarovalne vsote za nezdodni del, kot pri premiji, ki je zapisana na spletu (tista višina premije nezgodnega dela je premija za najnižje zavarovalne vsote).

No zdej lahko z moedom naredi za 8 miljonov škode. Dobr da vem za drugo leto, da naj dajo najnižje vsote.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Ne vem no, dvomim, da se mojemu agentu enostavno ne ljubi več. Do sedaj je bil popust na celoletno premijo - če si ga odjavil iz prometa ni bilo vračila premije, dalje ni več premijskih razredov in na članstvo v motoklubu ni več popusta. Kar je mogoče najpomembnejše so PR, ki jih ni in če greš recimo čez kako leto na ornk motor štartaš z nule pri bonusu.

In ja, sedaj je premija za do 45 km/h enaka za vse.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Ja sej. lani sem dal 23 eur z nevračilom premije in članstvom v klubu. letos ni več popusta za članstvo in popusta za nevračilo premije, pa sem plačal 34. Tisto 17 EUR pa je premija z najnižjimi nezgodnimi kritji. Ta moja polica vem da izplačuje do 8 ali 9 miljonov škode, kar je za moped nepotrebno, bom drugič vzel manjša kritja. To mi je tista svetovalka tudi odgovorila, zakaj je taka razlika v ceni. Je pa vse skup mal bedno. Za 400 ccm skuter z 35 konji, osnovno, nezgodno in asistenco sem dal letos okol 61 EUR. So te mopede kr podražli ja.

Če imaš A kategorijo se sigurno bolj splača 125 ccm skuter. zavarovanje ni velike razike, pa še premakne se kam, tudi cene novih so samo kak eur večje od mopedov.

Nazadnje urejeno:

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Pri Savi so letos pri zavarovanju "koles z motornim pogonom" spremenili komplet politiko, ukinili so bonuse
in omejili najnižjo premijo, ki pa je samo za AO okrog 14€ letno za take mopede do 4kw in basta....
če pa dodaš še AO+ pa je skupna letna premija 55€...

Ne vidim kaj je tukaj taka tragedija :eek:

Zakonsko določena minimalna zavarovalna vsota za avtomobilsko odgovornost je 1 mio za materialne škode
in 5 mio za nematerialne škode... manj se ne da zavarovati...
p.s. lahko z mopedom izsiliš kamion poln novih mercedesov in se bo slednji prevrnil ter bo nastalo par 100.000€ škode,
to sploh ni scenarij, ki se ne more narediti... da bo pa vključen kakšen tujec (DE, A, I...) in še celo poškodovan, potem
pa zneski letijo v nebo...

Pa na motorjih si raje naredite AO+ zavarovanje, ker če boste poškodovani bo več izplena iz tega zavarovanja,
kot pa samo iz nezgodnega zavarovanja, kjer je izplačilo, samo če je priznana invalidnost, še bolje pa da si
dobro nezgodno zavarovanje naredite posebej in ki velja vedno in povsod, ne samo na motorju...

Pa srečno vožnjo!

Če je pa 15€ preveč, pol pa raje peš...

• Všeč mi je
Reactions: Matey

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.609
347
83
Kras
www.mtl.si
Hm, tole mi pa ni preveč všeč. Imam drugi mesec za obnovit zavarovanje za 125-ko.
Lani sem plačal 12 EUR, od tega je bilo 10 EUR asistence:eek:...

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Odvisno za kak motor, važna je moč motorja v kw in razmerje mase in moči kw/kg. Mislim pa da je samo SAVA ukinila tiste zadeve za mopede. Ostali menda imajo in je ceneje, SAVA je pa tako umetno premijo dvignila.

Kot sem pa že v prejšnjih postih napisal. Kdor ima vsaj A1 kategorijo se sigurno bolj splača 125 skuter. Cena novega nekje enaka kot 50 ccm, registracija približno enaka, poraba enaka ali manjša, masa nekaj večja, ampak ne bistveno. Pa še sam sebi nisi v prometu nevaren, ker komot spremljaš tok prometa do recimo 100 km/h in nisi ovira.

• Všeč mi je
Reactions: mtl

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.609
347
83
Kras
www.mtl.si
Se čisto strinjam. Z zadnjo spremembo zakona so mopedi dejansko izgubili glavno privlačnost pred 125kami za tiste, ki imamo izpit. Drugače pa ne pričakovati preveč od 125ke. Če je štiritaktna je potovalna REALNA (ne po števcu) hitrost nekje 70km/h, razen če ti je vseeno za vse in ga žgeš cel čas na polno. Tako da prazna regionalka je kar ''izziv'', ko ti letijo mimo z 90+ km/h. Če je pa kolona, pa sledi 125ka brez težav prometu. Po mestu pa ni nobenih težav, si komot med hitrejšimi.

Sicer pa, kolikor vem je brat plačal več za zavarovanje Automatika, kot jaz za 125-ko, kar ni nobene logike. Je pa res, da je mene premija lani (pozitivno seveda) sezula. Loool, 12 EUR. Cestna taksa je tudi ''đabe'', še največji strošek je tehnični...

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
No, vodno hlajeni motorčki z 10+ kw imajo končno nad 110. 90 se pelje brez problema. Večji problem pri skuterjih je ker niso narejeni za naše ovinkaste ceste, ter šasija in vzmetenje za naše lukne. tako da povprečna hitrost je res okoli 70 (naselja vsakih nekaj km ob regionalkah, luknje, ovinki ). če greva recimo eno furo ti z 125, jest z svojim 400, ti povem da ne bo razlike. Skuter pač ni za teranje po ovinkih ampak normalno vožnjo. Tudi z avtom se po vseh ovinkih ne pelješ 90.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N