najstnik in potenje

suzie_

Pripravnik
30. maj 2009
31
0
6
Živjo!

Naš 12-letnik se zanima za nakup deodoranta. Sam že opaža, da mu je nelagodno ko se poti pod pazduho in odaja vonj.

Sama pa sem že prebrala nekaj člankov, da mlajši naj nebi uporabljali deodorantov, ker se še razvijajo in naj nebi bilo dobro da zapirajo pore...Kakšne izkušnje imaste drugi?? ima kdo kak predlog?

korodani

Pripravnik
12. apr 2009
147
0
16
Naj se skine pod roko, in nabavi Axe Africa Dry
lynx_dry_antiperspirant_stick_africa_1267.jpg

B81

22. jul 2007
37.022
10.543
113
Točno. če se pobrije pod pazduho, ne bo vonja...ali pa dosti pozneje.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Kupi mu Roll-on (npr.: Nivea for Men).

Mislim da ni antiperspirant....je pa tudi kot tak dokaj dober v teh rečeh, pa tudi dišal ne bo preveč, če se mogoče tega boji.

Spreji so pa skoraj vsi antiperspiranti....če bi ga pa že rad imel, pa bi osebno toplo priporočal Rexona Invisible ice (for men).

Logično je, da če je začel smrdeti, da se bo s čim namazal..tu higiena nima veze. Jaz se lahko zjutraj stuširam, pa bom opoldne že zaudarjal (in to pri sedenju v pisarni)..tak da...

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Mater, kakšni moderni predlogi.
cool-1.gif

Da naj se pobrije pod pazduho pri 12 letih.

Ko sem bil jaz tolko star si bil car, če si imel že eno dlako več od sošolcev pod pazduho.
hysterical-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
ko sem prebral te nasvete sem tudi začel tuhtat če imaš že kocine pri 12
17758-icon_confused.gif

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Ma to je bilo v naših časih. Današnja mladina pa bolj je gladka bolj je srečna. Dedc mora met dlake
evil.gif

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik suzie_ pravi:
Živjo!

Naš 12-letnik se zanima za nakup deodoranta. Sam že opaža, da mu je nelagodno ko se poti pod pazduho in odaja vonj.

Sama pa sem že prebrala nekaj člankov, da mlajši naj nebi uporabljali deodorantov, ker se še razvijajo in naj nebi bilo dobro da zapirajo pore...Kakšne izkušnje imaste drugi?? ima kdo kak predlog?

Kaj pa kristal ?? Je brez vonja ter brez raznih čudnih stvari. Tudi brez alkohola, barvil, parfumov, bez vsega odvečnega.

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
foxielady: tale 9 letnik je malo prehitro v puberteti
tongue-1.gif

suzie: ja, takole je: nekateri odraščajo hitreje, drugi počasneje in enkrat pač pridemo do točke, ko običajno otroško umivanje 1x na teden ni več zadosti. Za mene pri teh letih je bilo čez glavo dovolj, da sem šel pod tuš še vsakič, ko smo imeli v šoli telovadbo, ampak ljudje smo različni.

Je pa res, da smo trenutno sredi poletja, in če se folk bolje počuti, naj gre tudi pri teh letih 2x na dan pod tuš (pomisli raje na tiste starše, ki morajo svoje otroke vleči na silo v banjo
grin1.gif
). Koži to ne bo nič posebej škodilo, če že obstaja skrb priporočam kakšno pH nevtralno (Ph=7) milo (običajno je bazično). Današnje tuširanje je namreč v prvi vrsti tako ali tako socialno dejanje.

Glede deodoranta je podobno, enkrat človek ne more več živeti brez njega, eni prej drugi kasneje.
zmaga.gif
Deodoranti so lahko običajni, ki samo dišijo in imajo še nekaj malega alkohola, lahko pa vsebujejo še nekaj packarije, ki preprečuje potenje (dobesedno zapre pore), to so antiperspiranti.

Zapiranje por v teoriji seveda ni zdravo, ampak danes je na trgu 90% deodorantov, ki so perspiranti. Celo tako je, da skoraj vsi deodoranti danes vsebujejo kakšno snov, ki po malem zapira pore, kar pa ne pomeni 100% zapiranja por, skratka, da človek še vedno po malem švica zraven. Kar je gotovo bolj zdravo, kot pa da čisto nič
zmaga.gif
Oldspice npr., je po definiciji v prvi vrsti deodorant.

Z deodoranti je še tako, da jih ljudje različno prenašajo (nekaterim se vname koža, postane rdeča in se začne lupiti), v takem primeru je treba poskusiti kakšno drugo znamko, pa je.
wink-1.gif

Aja, zadnje čase so popularni antiperspiranti v spreju, npr. Rexona, ki delujejo čisto dobro (sploh ne gre za parfum in je lahko čisto brez vonja), vsaj zame so to edini antiperspiranti, ki jih moja koža odlično prenaša. Pojma nimam zakaj
grin1.gif

Aja, zelo odsvetujem različne kristale, ki popolnoma zaprejo pore, kar je vsekakor nezdravo.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik tony pravi:
foxielady: tale 9 letnik je malo prehitro v puberteti
tongue-1.gif

suzie: ja, takole je: nekateri odraščajo hitreje, drugi počasneje in enkrat pač pridemo do točke, ko običajno otroško umivanje 1x na teden ni več zadosti. Za mene pri teh letih je bilo čez glavo dovolj, da sem šel pod tuš še vsakič, ko smo imeli v šoli telovadbo, ampak ljudje smo različni.

Je pa res, da smo trenutno sredi poletja, in če se folk bolje počuti, naj gre tudi pri teh letih 2x na dan pod tuš (pomisli raje na tiste starše, ki morajo svoje otroke vleči na silo v banjo
grin1.gif
). Koži to ne bo nič posebej škodilo, če že obstaja skrb priporočam kakšno pH nevtralno (Ph=7) milo (običajno je bazično). Današnje tuširanje je namreč v prvi vrsti tako ali tako socialno dejanje.

Glede deodoranta je podobno, enkrat človek ne more več živeti brez njega, eni prej drugi kasneje.
zmaga.gif
Deodoranti so lahko običajni, ki samo dišijo in imajo še nekaj malega alkohola, lahko pa vsebujejo še nekaj packarije, ki preprečuje potenje (dobesedno zapre pore), to so antiperspiranti.

Zapiranje por v teoriji seveda ni zdravo, ampak danes je na trgu 90% deodorantov, ki so perspiranti. Celo tako je, da skoraj vsi deodoranti danes vsebujejo kakšno snov, ki po malem zapira pore, kar pa ne pomeni 100% zapiranja por, skratka, da človek še vedno po malem švica zraven. Kar je gotovo bolj zdravo, kot pa da čisto nič
zmaga.gif
Oldspice npr., je po definiciji v prvi vrsti deodorant.

Z deodoranti je še tako, da jih ljudje različno prenašajo (nekaterim se vname koža, postane rdeča in se začne lupiti), v takem primeru je treba poskusiti kakšno drugo znamko, pa je.
wink-1.gif

Aja, zadnje čase so popularni antiperspiranti v spreju, npr. Rexona, ki delujejo čisto dobro (sploh ne gre za parfum in je lahko čisto brez vonja), vsaj zame so to edini antiperspiranti, ki jih moja koža odlično prenaša. Pojma nimam zakaj
grin1.gif

Aja, zelo odsvetujem različne kristale, ki popolnoma zaprejo pore, kar je vsekakor nezdravo.

Kolikor vem kristal ne preprečuje potenja, ampak samo preprečuje neprijeten vonj.

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
Milo z nevtralnim pHjem ne more biti bazično, ker 7 ni ne kislo ne alkalno. Koža ima pH okoli 5,5 (novorojenčki 7) in to je treba ohranjat, saj se s tem koža sama brani pred zunanjimi vplivi.