Citat:
Uporabnik tony pravi:
foxielady: tale 9 letnik je malo prehitro v puberteti
suzie: ja, takole je: nekateri odraščajo hitreje, drugi počasneje in enkrat pač pridemo do točke, ko običajno otroško umivanje 1x na teden ni več zadosti. Za mene pri teh letih je bilo čez glavo dovolj, da sem šel pod tuš še vsakič, ko smo imeli v šoli telovadbo, ampak ljudje smo različni.
Je pa res, da smo trenutno sredi poletja, in če se folk bolje počuti, naj gre tudi pri teh letih 2x na dan pod tuš (pomisli raje na tiste starše, ki morajo svoje otroke vleči na silo v banjo
). Koži to ne bo nič posebej škodilo, če že obstaja skrb priporočam kakšno pH nevtralno (Ph=7) milo (običajno je bazično). Današnje tuširanje je namreč v prvi vrsti tako ali tako socialno dejanje.
Glede deodoranta je podobno, enkrat človek ne more več živeti brez njega, eni prej drugi kasneje.
Deodoranti so lahko običajni, ki samo dišijo in imajo še nekaj malega alkohola, lahko pa vsebujejo še nekaj packarije, ki preprečuje potenje (dobesedno zapre pore), to so antiperspiranti.
Zapiranje por v teoriji seveda ni zdravo, ampak danes je na trgu 90% deodorantov, ki so perspiranti. Celo tako je, da skoraj vsi deodoranti danes vsebujejo kakšno snov, ki po malem zapira pore, kar pa ne pomeni 100% zapiranja por, skratka, da človek še vedno po malem švica zraven. Kar je gotovo bolj zdravo, kot pa da čisto nič
Oldspice npr., je po definiciji v prvi vrsti deodorant.
Z deodoranti je še tako, da jih ljudje različno prenašajo (nekaterim se vname koža, postane rdeča in se začne lupiti), v takem primeru je treba poskusiti kakšno drugo znamko, pa je.
Aja, zadnje čase so popularni antiperspiranti v spreju, npr. Rexona, ki delujejo čisto dobro (sploh ne gre za parfum in je lahko čisto brez vonja), vsaj zame so to edini antiperspiranti, ki jih moja koža odlično prenaša. Pojma nimam zakaj
Aja, zelo odsvetujem različne kristale, ki popolnoma zaprejo pore, kar je vsekakor nezdravo.