Najemnina za boljse stanovanje/vrsto hiso v Lj?

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
Znanca iz tujine, ki je dobil ponudbo za delo v Ljubljani, zanima koliko stane najemnina 4 - 4,5 sobnega stanovanja (100-120 m) ali manjse vrstne hise (v obeh primerih z garazo/parkirnim prostorom za 2 avta) na dobri lokaciji (za Bezigradom/ Siski ali v Centru). (Koliko so pa se stroski zraven)

Konkretno ponudbo na PM mu lahko tudi posredujem.

LP P

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Kaj pa če bi pogledal v oglase ali poklical nekaj agencij?

Npr. tukaj.

Tule verjetno ni veliko ljudi, ki najema/oddaja takšno nepremičnino.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Pomoje bo raje odklonil ponudbo, ker ga bo na rit vrglo.
tongue-1.gif

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
Zaletelo se mi je, ko sem bil na obisku pri tem cloveku, in sem mu dal te linke in informacije.

Ker gre delat v Slovenijo samo za pol leta, ne bo dobil nove zaposlitve, placa mu ostane ista, dobi pa (tax free) Daily subsistence allowance = 180 Eur / day.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Če tebe pošljejo delat v tujino ne boš dobil bistveno manj. Že samo dnevnice nanesejo nekaj, pa razno-razna nadomestila in smo tam. So pa slednja res odvisna od firme - ampak v resni firmi, ki te pošlje za pol leta v tujino in pričakuje, da si sam plačuješ stroške bivanja, si tam-tam.

Sej na prvi pogled je res veliko, ampak marsikje za ta znesek ne dobiš niti hotelske sobe.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ti si smešen!
V bivši firmi smo dobili prve Evropske sodelavce že leta 92, da ne bo pomote to so bili "navadni "delavci kot smo mi vsi in njim je bil izziv oditi v neko "banana" republiko. Preko teh navadnih ljudi sem spoznal Nemški narod v tisti pravi luči . Ko smo bili mi gor smo naprimer šli zvečer ven v manjšem kraju kateri je premogel dva bifeja in konec tedna "disko". Na naše začudenje se nam je domače ljudstvo v bifeju pridružilo pri žuriranju in ne kot bi se pri nas rado dogodilo da bi domačini zapustili bife ko bi prišli neki tujci.
Skratka , tudi kasneje so še prihajali gastarbajterji z Nemčije , tudi fizikalci in nikomur ni bilo težko delat pri nas, prav tako kot našim ni bilo težko gor v Nemčiji.
Sam sicer nisem bil eden tistih kateri so bili na delu gor, je bilo pa kar nekaj sodelavcev.
Bila je pa tu že neka debata ko je nek moj naslednik spraševal kako je z življenjem v Frankfurthu.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Ne vem zakaj bi kdo hotu u Slo delat sploh če ni ravno balkanac.

Da te potolažim - še nedolgo tega je v Sloveniji delalo več Avstrijcev kot obratno. Kako je danes ne vem, ampak dosti drugačno ne more biti.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Ne vem zakaj bi kdo hotu u Slo delat sploh če ni ravno balkanac.

Da te potolažim - še nedolgo tega je v Sloveniji delalo več Avstrijcev kot obratno. Kako je danes ne vem, ampak dosti drugačno ne more biti.

Čisto možno, vendar še vedno si ne predstavljam zakaj. So jim všeč dosti manjše plače in večji davki ?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Ti ljudje ne delajo za male pare.

Davki in prispevki več ali manj ostajajo v Avstriji, precej je tudi dnevnih migrantov. Če se pelješ zjutraj/zvečer po gorenjski AC lahko opaziš nesorazmerno velik del avtomobilov z registracijo K(L).

Imamo pač kar nekaj podružnic avstrijskih podjetij ali podjetij v avstrijski lasti. In vodstvena del. mesta so nemalokrat v njihovih rokah.