Najem vozila za daljše obdobje

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Kolega išče avto kot neke vrste rentacar, skratka samo tankaš, drugi stroški so pa od najemodajalca.

Zdaj ima stajpa 3.0 na plin, za katerega plačuje mesečno 500e najemnine, registracija in popravila pa so na strani lastnika.

Zdaj pa se je zadeve naveličal "pogodba" mu je potekla, tako da bi vzel kaj drugega, mesečno tam do 600€, mora pa bit
obvezno avtomatik in rang tam bmw 5,7... Motor ni pogoj, je pa fajn če je bencinar ker ded rad zahodi tako treba
smile-1.gif

Ne mi razlagat kako se ne splača, ker še predobro vem, ampak njemu tako sede, pa tut finančno nima težav, tako da naj
počne kot želi, jaz bi mu le rad pomagal najti firmo ki to dela.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Ne mi razlagat kako se ne splača, ker še predobro vem, ampak njemu tako sede, pa tut finančno nima težav, tako da naj
počne kot želi, jaz bi mu le rad pomagal najti firmo ki to dela.

Kako da se ne splaca ? Tip bi rad imel avto za 50-100K EUR in zanj (poleg bencina) placeval samo tistih 500 EUR na mesec, kar znese 6000 EUR na leto. Ce bi kupil tak avto, bi v parih letih izgubil nekajkrat vec na vrednosti, da servisov, zavarovanja, registracije in ostalega sploh ne omenjam. Cez nekaj let (3-5), ko avto ne bo vec dovolj "kul" oz. bo na trgu nov model, najde novega bedaka, ki bi se sel tole. Seveda da se splaca, ce le najdes primerno zrtev.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
S tem da avto, ki je vreden med 50 in 100k ne bo samo 500 eur. na mesec če zdaj za S-Type, ki je vreden med 5 in 10k plačuje toliko.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Kje dobis novega s typa za 5k?
Lahko si potemtakem zrihta kako bendzolo 7 iz zabjeka za 400 evrov?
Mislim da bo za nov avto dal na leto vsaj 25% vrednosti avta. Odvisno tudi od km ki jih ima namen narediti.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.703
9.920
113
40
MB
mislim da je bil novi touraeg okol 800/mesec, tak da za 600 sedmica ...
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
aha sem mislil da bi kaj "novega"
Sicer pa me nekaj zanima?
ližeš nov avto!
REcimo da tri leta.
Predvidevam da so obroki vsa tri leta enaki in ne padajo z vrednostjo avta?Če pa ppo treh letih podaljšaš pogodbo pa so obroki nižji(vendar najbrž ne bistveno, ker se pričakujejo dražji servisi pa še garancije ponavadi ni več). Drži?
Če bi vzel 5 let staro bmw 5 vredno 15 jurjev (pišem na pamet), dvomim da bo prišel s 500 evri skozi.
hoteli bodo kasko- drago
garancije ni več- servisi dragi
tudi redni servisi na pooblaščenem ne bodo poceni.
in to vse gre v strošek fafinga, ki ga z nekim dodatkom na riziko in zaslužek plača končni uporabnik.