Najem agregata

krneky

Pripravnik
10. jan 2008
149
1
18
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Pri nas se to izposoja pri lokalnih gasilcih...
Ampak gasilski so običajno zelo veliki, pa še AVR nimajo, ker niso namenjeni občutljivim elektronskim napravam.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja, to je pa od društva odvisno... pri nas majo 2x 2kw pa še enga okoli 6kw... res pa je da ni AVR (to je verjetno zaščita, ko niha napetost...)

pejt prašat v svoje lokalno društvo, mogoče pa majo kej...

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.813
555
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik krneky pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Pri nas se to izposoja pri lokalnih gasilcih...
Ampak gasilski so običajno zelo veliki, pa še AVR nimajo, ker niso namenjeni občutljivim elektronskim napravam.
Eni so eni so pa glih tolk mejhni, da gre med sopotnikove noge pa kamot ga povsod neseš glih dost da je štroma za garažna vrata odpret al kak par reflektorjev napajat nekje bogu za hrbtom... so se fajn izkazal ob žledu minus je da ma mejhen rezervar za gorivo
EU20I.jpg

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
tacga majo naši ja, sam ga neradi posojajo...

tole je taka mašinca da bi si jo človk kr tko kupil, k je tok fajn... takle je okol 800€...

Nazadnje urejeno:

krneky

Pripravnik
10. jan 2008
149
1
18
Tale bi bil res idealen, ampak mislim, da bo malo premalo močan za moje potrebe. Model Honda eu30iH bi bil idealen, ta pa stane že 2000 € in že kar malo dvomim, da ga ima kdo doma.

krneky

Pripravnik
10. jan 2008
149
1
18
Trajno moč ima 1800 W, ugotavljam, da bo to verjetno pri meni premalo, ker je še vedno dobro imeti malo rezerve. Ena varianta bi bila, da bi 2x eu20ih povezal skupaj, kar tudi omogočajo. Ampak 2 enaka modela dobit je pa spet kar težko.

Napajal bom aktivne zvočnike, zato je tako pomembno, da ima AVR ali inverter ter zagotovo dovolj moči.

Nazadnje urejeno:

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.266
340
83
Jaz sem prejšnji teden iz čez mejo (Avstrija) iz ene štacune naročil nekaj kar ima kakor 6000w stalne napetosti, pa 15l tank. 179€ plus dostava 40. Pri nas so cene krepko čez 200 za 2,3kv in to za noname.

krneky

Pripravnik
10. jan 2008
149
1
18
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
Jaz sem prejšnji teden iz čez mejo (Avstrija) iz ene štacune naročil nekaj kar ima kakor 6000w stalne napetosti, pa 15l tank. 179€ plus dostava 40. Pri nas so cene krepko čez 200 za 2,3kv in to za noname.
To je res poceni, iz katere trgovine si ga pa naročil in kateri model agregata? Ima avtomatsko regulacijo napetosti? Ker nekateri ceneni še pravega sinusa nimajo.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Razloži kako ni pravi sinus? Če sinus nastane zaradi vrtenja generatorja. Takšni generatorji niti ne morejo dati drugačnega signala kot sinusnega. Edino kar lahko gre narobe je frekvenca in napetost.

Da ne mešaš z UPSi - tam imajo cenejši res pravokotno napetost, dražji imajo nek kvazi-sinus, najdražji pa pravi sinus.

igi

Guru
13. okt 2007
5.654
1.232
113
Celje
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:

Napetost se meri v (V) voltih. Poceni 6kW agregati so velikokrat trofazni... Ce rabis na eni fazi malce več kot slaba 2kW zna biti težava, ampak za doma bo čisto ok.

Zase si moram omisliti eno tole hondico za "vsak slučaj".

krneky

Pripravnik
10. jan 2008
149
1
18
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Razloži kako ni pravi sinus? Če sinus nastane zaradi vrtenja generatorja. Takšni generatorji niti ne morejo dati drugačnega signala kot sinusnega. Edino kar lahko gre narobe je frekvenca in napetost.

Da ne mešaš z UPSi - tam imajo cenejši res pravokotno napetost, dražji imajo nek kvazi-sinus, najdražji pa pravi sinus.
Modified sine wave ali pa popačen sinus.

V praksi to izgleda takole:
http://www.jkovach.net/projects/powerquality/
http://www.doityourself.com/fo...tml#post1632416

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.266
340
83
Na kraftech.de, tole:
http://kraftech.eu/product_inf...-220--380v.html

Za doma bi moralo biti za to ceno majka oz. bom rekel drugače: pri nas nisem za ta denar našel nič niti približno podobnega. Ni pa to bogvekaj - niti ni mišljeno. Če se zgodi žled bo moral napajat plinsko peč, hladilnik/zmrzovalnik, pa par luči, mogoče še kak notebook napojit, to je pa vse. Za to bi moral bit čist ok.
Vem da so Honde pojem, ampak za tista 2kw ne dam jurja, je res mal prehuda za moj budget oz. upoštevaje risk assessment.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik philips pravi:

Seveda je možno. Če je regulacija izvedena s poceni inverterjem, ki ima vmesni DC link in na koncu razsmernik, ki da od sebe "modificiran" sinus, dobiš točno to.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.209
6.993
113
pri taščici
O teh agregatih je bilo ob žledu napisanega več slabega kot dobrega. Kar najdi na pss, mogoče tudi tule, ali kje drugje.
Sam bi ga vzel samo v bau s pet letno garancijo. Pa pozabi na 6,5kw. Mislim da realno polovico spravi od sebe na 3 fazah. Na eni fazi pa četrtino.
Sam sem pred praznikom naročil inverter čisti sinus 1500/3000, pa upam da dobim takega kot drugi slovenci. Inverter mi je bolj všeč zaradi tega ker mi ni treba biti zraven za zagon. Električne ti zveže nekaj kontaktorjev ali nekaj takega, potem pa samo skrbiš za poln akumulator. Seveda bi moral ob veliki porabi zadevo povezati s prižganim avtom, ker aku bo pri kw in pol hitro prazen. Ampak tako močnega sem vzel itak samo zaradi zagonskih tokov skrinj in podobno.

Nazadnje urejeno: