Najdem.info

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Kar na lepem se je na strani našel oglas naše firme in oni so poslali račun. Na telefon jih ni možno dobiti, 1x se je tipo celo javil, pa mi je potem takoj dol vrgel. Poslal sem jim mail, da storitve nismo naročili, odgovora ni. Danes pa dobimo še opomin. Firma je Galprom, direktor pa je nek Uroš Šmit.

Kaj sedaj? Naj to samo ignoriram?

Mantara

Pripravnik
6. avg 2007
355
3
18
Zavrni račun z obrazložitvijo da te storitve niste naročili. Aja pa v roku 8 dneh od kdaj si dobil račun
smile-1.gif
Če so poslali opomin je zdaj verjetno že prepozno.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Je ta opomin uraden? Da ni spet kaka nategancija s fejk opominom. Se je že dogajalo, da so take stvari okoli pošiljali in pač določen procent folka se je ustrašil in plačal tist denar, voda na njihov mlin. Sicer pa če niste naročili ničesar direkt na inšpekcijo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Kar na lepem se je na strani našel oglas naše firme in oni so poslali račun. Na telefon jih ni možno dobiti, 1x se je tipo celo javil, pa mi je potem takoj dol vrgel. Poslal sem jim mail, da storitve nismo naročili, odgovora ni. Danes pa dobimo še opomin. Firma je Galprom, direktor pa je nek Uroš Šmit.

Ne pošlje se mail, ampak priporočeno pismo, da imaš dokazilo.

Perica

Pripravnik
13. okt 2007
438
1
18
Podobna zadeva se je zgodila meni. Napisal pismo z ralago da nisem nič naročil, malo nakladanja (zakonodaja in podobno). Posal priporočeno, ter obvestil OZS. Kot so dejali na OZS se to večkrat dogaja, dobro pa je da so tudi pri njih seznanjeni z temi zadevami.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:

Ne pošlje se mail, ampak priporočeno pismo, da imaš dokazilo.
Ja tota bo. In jutri boš dobil 100 goljufivih računov in boš vsem poslal nazaj priporočeno zavrnitev računa?
Če nimajo tvojega naročila, je njihov račun brezpredmeten. Vržeš v koš in je to to.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Email je povsem legalno dokazilo...

Ce bodo rekli, da ga niso dobili, imas probleme, ker dansko nimas dokazila, da so prejeli...
wink-1.gif
... Tako da pri taksnih zadevah je bolje poslati priporoceno ali celo s povratnico...
V takih primerih ne rabiš ti nobenega dokazila, ampak tisti ki ti je račun izstavil rabi tvojo naročilnico.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:

V takih primerih ne rabiš ti nobenega dokazila, ampak tisti ki ti je račun izstavil rabi tvojo naročilnico.

Ampak za spodbijanje tega, moras nekako reagirati ... Ce ne reagiras, se smartra, kot da se strinjas... in ponavadi zmaga tisti, ki ima boljsega odvetnika
grims-1.gif

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
dokler oni nimajo pisnega, da si ti to naročil, ti ni potrebno zavračat računa.

lp