Najcenejši klici naprimer, če gostuješ v tujini

Stancek

Pripravnik
25. jul 2011
83
1
6
Slovenske Konjice
Mene pa znima sledeče kateri ponudnik v Sloveniji ima najcenejše klice v tujini naprimer gostujem v tuji državi.

Katerega ponudnika mi vi svetujete za uporabo v tujini:

Mobitel

Izimobil

Tušmobil

Simobil

Bob

Debitel

HVala

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Stancek pravi:
Sprašujem nasplošno kateri je najcenejši v sloveniji za tujino približno kateri
Izven EU Simobil s tarifo SVET - http://www.simobil.si/sl/inside.cp2?cid=22D9B935-59A8-EE28-697D-BE2217CF3C16&linkid=article
Najceneje je, da te tisti, ki ga kličeš, pokliče nazaj, saj so dohodni klici cenejši kot odhodni (velja pri vseh roamingih).

Če loviš Wi-fi v tujini pa uporabi Si.naIP - http://www.simobil.si/sl/services.cp2?cid=4C59884E-84D3-B820-2486-DA83F08DA590&linkid=service . To je VoIP preko katerega kličeš s svoje Simobil številke po domači tarifi. Tudi dohodni klici so v tem primeru brezplačni.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.630
4.356
113
Ne. Se pa dogaja npr. pri klicih iz Tunizije ,da v Sloveniji izpiše kakšno čudno številko ali pa je sploh ne.

Duro

Pripravnik
11. jan 2010
39
0
6
Citat:
Uporabnik Stancek pravi:
Mene pa znima sledeče kateri ponudnik v Sloveniji ima najcenejše klice v tujini naprimer gostujem v tuji državi.

Katerega ponudnika mi vi svetujete za uporabo v tujini:

Mobitel

Izimobil

Tušmobil

Simobil

Bob

Debitel

HVala

Za konkretno primerjavo bi bilo treba primerjat točno določene države. Vsekakor v tujini priporočam klicanje in sms-anje prek SIP-klienta. Pogoj je, da imaš dostop do interneta npr. prek WIFIja. Priporočam, da v tujini kupiš podatkovno ali govorno predplačniško SIM-kartico, vključi kakšni podatkovni internetni paket in kličeš prek SIP-klienta brezplačno, kjer koli imaš dober prenos podatkov.

Za Mobitelove uporabnike je to storitev M:komunikator.
Za simobilove pa je že zgoraj omenjeno.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Pri VoIP je treba vzeti v zakup, da vedno vec WiFi omrezji blokira SIP.... Letos v Tuniziji mi recimo preko VOIP ni uspelo se prijavit... Niti preko Si.mobilovega Si.naIP, niti preko Voipbuster racuna, niti prekel Detelfone racuna... Deloval je samo Apple-ov Facetime.... Vendar ima ta to pomanjkljivost, da mora tudi klicani imeti napravo z iOS in aktiven Facetime...

Doma mi je SIP deloval BP. Probal tudi po povratku iz dopusta...