Najboljši sesalec?

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Za domačo rabo iščem čim boljši sesalec. Sedaj imam enega Bosha, vendar mi sam sistem ne ustreza (klasika - na električni kabel z vlečenjem za seboj).

Kaj želim (verjetno misija nemogoče):
- ker sovražim vleči sesalec za seboj, želim pokončnega
- na baterijo, ker kabel je le dodatna ovira
- zmogljiv! in, da lahko sesam vsaj 1 uro in pol brez polnenja
- lahek in hkrati preprost za uporabo
- snemljiva kratka (kako to gre pri pokončnih, ne vem) in dolga cev, če bi se dolga dala še podaljšati, toliko bolje.
- dobra krtača, predvsem za parket in preproge
- odličen filter (hepa, mokri, centrifuga,...)
- sem še kaj pozabil?

kdk

Fizikalc
25. feb 2014
198
29
28
okoli MB
To bo res misija nemogoče.
Med 1600 testiranimi sesalci je ta najbljižje: Hoover ATN 300B
Aku :60 minut
HEPA filter : DA (ta je med ročnimi aku sesalci res redek)
Zmagovalec testa AEG UltraPower AG5012 , nima pa hepa filtra.
Plusi: Dodatni akumulator (opcija), ker je menjava zelo lahka.
Funkcija avtomatskega čiščenja krtače ( rezilo za navite lase ali dlake).
"Okretna" krtača sesalca
Dober učinek sesanja
LED osvetlitev v krtači sesalca
Slabosti: nabavna cena

midi

Pripravnik
4. maj 2010
185
6
18
vem da tole sploh ne paše sem, vendar pa mislim da naboljšo učinkovitost sesanja boš vseeno dobil s sesalcem na kabel...na začetku meseca sem kupil tega http://www.philips.si/c-p/FC8721_08/performer-sesalnik-z-vrecko
je zelo tih, res močan sesalec...primerjal sem jih v merkurju in tale je bil najmočnejši od vseh 3432 modelov katere so imeli na polici..obenem pa tih, da sva s trgovko pozabila, da je prižgan...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
http://www.electrolux.si/Izdelki/Sesalniki/Tedensko_%C4%8Di%C5%A1%C4%8Denje/UltraSilencer/ZUSGREEN/

Kaj bi rekel potem za glasnost šele za tegale?
grin1.gif

78dB proti 61dB

Sesa pa tudi ko norc...

midi

Pripravnik
4. maj 2010
185
6
18
meni se je šlo, da je res močan, obenem je pa še zelo tih...elektrolux mi po moči ni ustrezal...

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Kako pa je kaj z močjo sesanja pri top baterijskih modelih? Je sposoben na max moči (ki je verjetno v rangu srednje moči pri klasičnih sesalcih) delati 1 uro?
Verjetno najbolje, da malo pregledam modele po trgovinah, samo vprašanje, če imajo tiste top na voljo.

Moj glavni problem trenutno je, da je potrebno precej sesat in vleči kabel + sesalec za sabo je obup, vmes so še stopnice in nonstop je potrebno razdirati sesalec, da vmes uporabim kratko cev, ter tudi le dolgo cev (brez krtače). Želja je torej, da se najde lahek pokončni sesalec brez kabla s super močjo sesanja (tudi, ko nima krtače gor) in je to sposoben držat 1 uro. Dodatno pa, da je praktičen v smislu, da brez težav dobim kratko in dolgo cev, ko jo potrebujem sredi dela, ne, da moram razdirat pol sesalca ali celo iti zadevo nekam iskat. Filtri so plus, ker mislim, da sesalec potem ne svinja nazaj v prostor.

Saj zahteve niso tako hude po moje, samo zgleda, da čisto preproste pa tudi niso
smirk-1.gif

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Zanimiv. Kar me moti, da so nastavki ločeni, torej ne moreš sproti uredit vse (+pajčevine s kotov, robniki, itd...), ker ne boš s sabo nosil dodatne cevi, se pa zgleda nikamor ne priklopi na sesalec. Ostalo pa izgleda kar ok.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Super moč sesanja, baterije ter dolgi čas sesanja ...ne grejo skupaj.

Tako da se bojim da boš rabil kompromis...

Ker res močen sesalec ima prek 2 kw moči...tu bo problem baterija in čas sesanja. Tudi omenjeni čas, ki ga navajajo tudi pod razno ni ob maksimalni moči (predvidevam).

Meni so zakon vrečke...vidim da sespet vse bokj pojavljajo (fala bogi)...zagrabiš, vklopiš, posesaš, izklopiš in vržeš v kot. Ko ne vrečka enkrat polna...menjaš in gasa dalje.

Tudi sam sesam v treh nadstropjih, seveda stopnice...in ga enostavno držim v roki (sesalec) z drugo pa sesam...ko sem na ravnini pa ga vlečem. Toliko imam naštudirane vtičnice da naredim vklop v vsakem nadstropju...torej 3 x preklopim.

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16
A na alterju sesajo samo moški?
No sam tudi občasno uporabim to čudi od mašine, na katero se sicer dosti ne spoznam (nisem tako domač z njo), a moja opažanja glede različnih vrst sesalcev so sledeča:
- Vodni, čistit je potrebno po vsakem sesanju to je res umazano delo, občano pa je potrebno spihati s kompresojrem tudi sam filter;
- sesalec s filtrom, brez vrečke, čisti ni potrebno vsakič, a to je prav tako zelo omazono delo, saj je potrebno filter najprej otresti (se fini prah precej kadi) nato pa še s kompresorjem spihati;
- vrečke, so sicer dodaten strošek, a jih ne potrebuješ toliko, da bi bil to glavni vzrok, da ga ne bi kupil.

Torej za mene mora sesalec imeti vrečke.
Če imaš tepihe, električna krtača.
Sicer pa Vorwerk je še vedno najblj praktičen, ker ne umaže robov sten, kot jih sčasoma vlečoči sesalci. Hkrati je tudi zelo lahek ter ne neroden za rokovanje, kar vsi pokončni niso (probaj zavijati levo, desno, ga dvigniti). Ima tudi močno sesalno moč.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Kaj pa kak pokončni Dyson? Glede na ceno in renome naj bi bili super sesalci. Glede na možnosti in ideje mi izgledajo kar dovršeni, samo cena je pa tudi huda. Se splača ali je to bolj marketing?

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
www.ogrevanje-hlajenje.net
Pri nas smo imeli "klasiko" in je moj bil čisto nesrečen s tistim vlečenjem sesalca za seboj. Poleg tega je stanovanje v 2 etažah - vmes so 4 stopnice. Moja želja je najprej bila sesalec na baterije. Po krajši raziskavi mnenj uporabnikov pa je ta ideja padla v vodo, ker baterijam kar hitro pada moč in so lahko po 2 letih že neuporabne in gre sesalec lahko na odpad. Vsake 2 leti pa tudi ne mislim kupovati novega. Sploh po tem, ko mi je kolegica povedala, da po 2 letih njihov baterijski niti lasu ne dvigne več s tal.

Na koncu smo kupili tegale: http://www.merkur.si/aparati/s...204-ev-energica

Ima ene 8 m kabla, tako, da 100 m2 stanovanja posesam iz dveh vtičnic. Praktičen je za po stopnicah in malo lažji kot baterijski. Tistega kabla se pa tudi navadiš. Je lažje samo kabel za sabo vleči, kot pa še cel sesalec. Je pa na posodo, ampak to namenoma, ker naša kosmata 4 nožna mrcina zmeče vsak dan toliko dlake dol, da bi mogla 2x na teden menjati vrečko. Posodo lepo stresem, občasno pa še filter spucam. Pa še par priravnih nastavkov je bilo zraven (vrteča krtačka, nastavek za prah, ozek za reže, podaljšek in cev). Edini minus mu dam zaradi poceni gumijastega ročaja, ki se je že po 2 mesecih začel lupiti. AMpak to je bolj estetska, ne funkcionalna zadeva.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
No jaz trenutno gledam ša PacVac firmo. To so hrbtni modeli in se mi zdijo zelo zanimivi. Poročam ko izvem kaj več.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Kaj pa kak pokončni Dyson? Glede na ceno in renome naj bi bili super sesalci. Glede na možnosti in ideje mi izgledajo kar dovršeni, samo cena je pa tudi huda. Se splača ali je to bolj marketing?
Jaz ga imam ene 6-7 let, obstaja tudi tukaj gor neka stara tema. Takrat sem dal zanj s popustom vred 400 € in je zame vreden tega denarja.
Prednost Dysona je dobra sesalna moč v praksi, ki pa pride predvsem do izraza pri tepihih / tapisonu, sploh v kombinaciji s kakšnimi domačimi živalmi. Pa ni potrošnega materiala, ker ima samo plastično posodo, ki jo izprazniš.
Za keramiko oz. gladke površine je malo manj primeren, ker prah dosti piha naokrog - ne iz sesalca nazaj, ampak ko sesaš. Slabost, predvsem za šibkejše, je njegova precejšnja teža in pa glasnost.