najboljši pretvornik DOCX v PDF

sass

Guru
1. sep 2007
5.220
857
113
sestavljam neko publikacijo v wordu 2010, tiskarju pa moram poslati datoteko PDF. ko v wordu shranim kot PDF, se nekaterim slikam (ki so že v štartu dokaj slabi printsreeni) še poslabša resolucija in so praktično neberljive. zato uporabim Adobe PDF printer, kjer se dobra resolucija slik ohrani, vendar pa so potem na nekaterih grafih, uvoženih iz excela, namesto grških črk pojavljajo kvadratki. dodatno ima vsaka X stran celoten tekst (tudi glava in noga) v bold. preden bi zdaj šel nameščat vse možne PDF tiskalnike in eksperimentirat, me zanima, če ima kdo že kake izkušnje s tem, kateri naredi najboljšo pretvorbo DOCX v PDF

mistique

Guru
16. jun 2009
13.809
1.613
113
Emona / Carnium
V pdf moraš shraniti tudi fonte (predvsem če niso standardni). Mislim, da v Wordu te možnosti ni. Ko želiš shraniti, imaš v Save as oknu tudi gumb Options. Tam preveri, če lahko kakorkoli določiš, da fonte shrani z datoteko.
Jaz drugače uporabljam Adobe Illustrator ali pa InDesign za kreiranje pdf-jev (tiskovin ipd.)

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.581
4.513
113
49
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
V pdf moraš shraniti tudi fonte (predvsem če niso standardni). Mislim, da v Wordu te možnosti ni. Ko želiš shraniti, imaš v Save as oknu tudi gumb Options. Tam preveri, če lahko kakorkoli določiš, da fonte shrani z datoteko.
Jaz drugače uporabljam Adobe Illustrator ali pa InDesign za kreiranje pdf-jev (tiskovin ipd.)

Vedno shranjujem iz Worda v PDF in nisem imel vključeno Vdelaj pisave. Imam Office 2007

Drugače pa CutePDF
zmaga.gif