Najboljši glasbeni albumi leta 2014 (bojda)

DeadOfTheLiving

Zelenc'
8. jan 2015
4
0
1
Pozdravljeni ljubitelji glasbe!

Kot najbrž veste, vsak konec leta precej strani napravi neko top XY lestvico najboljših albumov. Mene je zanimal agregat teh lestvic in metacritic mi je ponujal približen vpogled v to. Ker sem vseeno pogrešal nekatere vire, sem se odločil, da bom sam napravil nekaj podobnega.

Analiziral sem ogromno virov (preko 100) in zajel ogromno albumov (preko 1000) raznoraznih zvrsti. Rezultat je ogromna lestvica albumov (z dobro podporo interakciji), kjer jih lahko sortirate po številu glasov, številu točk in nenazadnje tudi razmerju. Prav tako lahko sami odločate, katere vire boste upoštevali pri generiranju lestvice.

Spletna stran NIMA NOBENEGA googlovega oglasa ali kaj podobnega, kar pomeni, da ne služim z ogledi. Je čisto free v vseh pogledih.
Stran se nahaja na naslovu: http://2014was.loudandnoisy.com

Kako se vam zdijo rezultati? Jaz osebno nisem poznal dosti albumov na top 10 lestvici.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Foo Fightersi na 203. mestu??
Ta album je po mojem eden izmed najboljših v zadnjih letih.
Že to, da so vsak teden posneli en komad (v 2 mesecih cel album) in vsak teden v drugem mestu je izjemno.
Plus to, da je Grohl pisal besedila po intervjujih, ki jih je delal z ljudmi iz določenega mesta.
Je pa res, da če ne gledaš serije, potem nimaš pojma kako so bili komadi narejeni itd itd.

DeadOfTheLiving

Zelenc'
8. jan 2015
4
0
1
ja, meni osebno je bil ta album tudi precej dobr. upoštevaj pa da so U2, k so dost bol komercialni pa so res delil svoj album z vsemi (skoraj dobesedno vsemi) zastonj, na dosti slabšem mestu (222).

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Dobro si to naredil. Aja, lahko kako po zvrsteh vidiš lestvice?

Btw, kaj pa drugače kaj priporočate?

DeadOfTheLiving

Zelenc'
8. jan 2015
4
0
1
Hvala! Po zvrsteh žal (za enkrat vsaj) še ni možno omejit iskanja, ker je blo čisto preveč albumov in virov. Nisem na začetku pričakoval tak velik projekt. Lahko pa filtriraš oz. omejiš po virih. Kakšna zvrst ti je pa všeč? Ti lažje svetujem kaj:)

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
En Slovenec med top 10
wink-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik DeadOfTheLiving pravi:
ja, meni osebno je bil ta album tudi precej dobr. upoštevaj pa da so U2, k so dost bol komercialni pa so res delil svoj album z vsemi (skoraj dobesedno vsemi) zastonj, na dosti slabšem mestu (222).

Vem, da so ga delili skorajda z vsemi, ampak je tudi ta album U2, dokaj dober. Vsaj meni ima par dobrih komadov.
Ampak itak je vedno bolj popularno glasovat za tiste, ki so stalno po tračih in podobnih zadevah kot ostale.
Vem samo to, da bo(do) koncert(i) Foo Fightersov v ITA (če bodo prišli) zelo dobro obiskani. ITA so namreč nori na Foo Fighterse. London (O2 areno) so razprodali takoj se mi zdi...pa to oba koncerta.
smile-1.gif
Baje pa da Grohl pripravlja še večji projekt za naslednji album (2017), kot je bil ta sedaj in da bodo poslušalci navdušeni, ker bo spet nekaj drugačnega..me prav zanima kaj bo:)

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Vem, da so ga delili skorajda z vsemi, ampak je tudi ta album U2, dokaj dober.

Velik problem vseh takih in podobnih lestvic je subjektivnost okusa. Meni je npr. tale album od U2 taka katastrofa, da sem ga pobrisal še preden sem ga uspel v celoti preposlušati (so na 226. mestu). Skoraj po božje čaščen The Endless River od Pink Floyd je recimo na veliko boljšem 146. mestu, pa je ista katastrofa (brez riti in glave nametani bootlegi in demoti na eno plato, res muka za poslušat).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.935
6.977
113
Ja kaj boš potem rekel, da pa top10 albumi pa imajo kvalitetno "muziko za poslušat"?