Najboljša kvaliteta na televizorju

blazpoglavc

Pripravnik
14. maj 2008
427
3
18
Imam LCD televizor ki podpira HD. Sedaj me pa zanima kako oz s katerim kablom bi vezal računalnik na tv da bi imel najboljšo sliko in zvok v HD kvaliteti? Bi izkoristil maksimalno s povezavo računalnika in tvja? S katerim programom bi mogu film zagnat?

Podvprašanje: Kateri dvd predvajalnik je najboljši da ima HDMI priključek in bere hd filme tudi?

gulikoza

Pripravnik
23. sep 2007
237
0
16
DVI-HDMI.

HD filme berejo samo blu-ray predvajalniki, pa še to samo blu-ray. Poglej za kak NMT raje (Popcorn, HDX...)

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Najboljša slika bo preko HDMI, HD predvajalniki pa so za moje pojme predragi in premalo podpirajo (predvsem mkv podpora), da bi se jih splačalo kupiti. Boljše laptop gor priklopit, pa lahko predvajaš vse kar hočeš, nastavljaš velikost podnapisov itd.

Film pa zaženeš s marsikaterim programom, če si boš naložil K-Lite Codec Pack imaš zraven tudi Media Player Classic Cinema, lahko pa uporabljaš tudi VLC, GOM Player, The KMPlayer (jaz pa uporabljam).

blazpoglavc

Pripravnik
14. maj 2008
427
3
18
Kako pa povežeš laptop pa televizor? se da s HDMIjem? Ker drugače ne bo najlepša kvaliteta. S-video ni najboljša slika.

Nazadnje urejeno:

gulikoza

Pripravnik
23. sep 2007
237
0
16
Če imaš DVI, potem kupiš DVI-HDMI kabel. Če DVI nimaš ostane samo še da ima TV VGA vhod. Če tudi tega ni, si obsojen na s-video.

@SouthPark: meni na popcornu delajo vsi (tudi 1080) mkvji bp.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Popcorn dela mkv ja, en redkih. Ampak če si že lastiš laptop s HDMI izhodom je brezveze kupit, ker iz PC-ja boš lahko gledal vse, kar obstaja, pri teh playerjih pa si omejen na podprte standarde playerja. Popcorn stane 180€ + disk recimo 80€.

Koliko pa te je prišel s poštnino?

gulikoza

Pripravnik
23. sep 2007
237
0
16
Okoli 220€. Za toliko se jih dobi že tudi pri nas.
Vseeno je dosti bolj udobno gledat iz popcorna - imaš daljinec, GUI, vrti vse, ni treba čakat da se boota, preklapljat kablov, nosit laptopa okol...Pač ždi pod televizijo, prižgeš in gledaš. Diska nimam, vrtim iz mreže.

gangsta

Pripravnik
19. sep 2007
81
0
6
Kej pa pri nas? Ne najdem nobenega na netu. Imaš kakšen link pri roki?
priden.gif

martin

Pripravnik
9. avg 2007
132
0
16
MythTV je zakon. Ampak dokler intel ne popravi driverja za 945gm ni v produkciji
smile-1.gif
.

Sploh pyton-based scripting meni pomeni ogromno prednost...
Je sicer res, da moraš malo pazit pri izbiri hardware-ja (česar jaz nisem ravno naredil pri tv-out-u), ampak ko dela, dela.

lpm

gangsta

Pripravnik
19. sep 2007
81
0
6
Jaz ga mislim uporabljat predvsem za gledanje DivX in DVD filmov preko mreže. Sam je malo hecno to vzpostavit. Kako tebi deluje? Meni HW deluje vse, razen daljinca. Katero distribucijo uporabljaš?

chlovecek

Pripravnik
21. jul 2007
95
0
6
eno vprašanje, ki se tiče predvajanja HD filmov iz računalnika - kakšne so potrebne računalniške zmogljivosti?
meni VLC odpre .mkv datoteke ampak predvajanje ni tekoče - se vmes precej ustavlja
frown-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Okoli 3 GB procesor, kak giga rama, sicer pa je bolj odvisno od grafične. Če ima vsaj 128 MB RAM-a bo čisto vredu, razen če je stara nekaj let. Meni recimo integrirana Intelova BP deluje tudi 1080i, pa je trenutno nastavljena na 64 MB memory.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Grafa ni preveč pomembna.

Sicr ene baje podpirajo dekodiranje HD videa, samo ko koga vprašaš, kak se to porihta, nastane tišina.