Naj kupim še avstrijski mobi?

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Delam na meji in sem za brezveze vedno na tujem omrežju, pa me zanima kako to rešit.

1. ali obstaja avstrijski mobi in ali lahko v tem primeru naštimam samo preusmeritev oz. a se to sploh splača?
2. kakšen drug predlog?

V glavnem moram biti vedno dosegljiv, zato me morajo dobiti na slovensko številko in ne na asvtrijsko. KIako se reče sistemu mobi v avstriji?

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Pod načinom iskanja omrežja si naštimaj na "ročno" iskanje omrežja. Potem ti ne bo samodejno preklapljalo na A omrežje. Okrog meje bi moralo še vedno domače omrežje lovit, vsaj meni na vikendu na hrvaškem lovi
smile-1.gif
.

To bi moralo rešit problem, če sem te seveda prav razumel.

nepot

Pripravnik
2. sep 2007
646
0
16
Beer City/Knežje mesto
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
KIako se reče sistemu mobi v avstriji?

v splošnem je sistem mobi(oz. sim kartica katero je potrebno polniti) vsepovsod definiran kot prepaid....naročniška razmerja pa kot postpaid.Mogoče pa ima kakšen avstrijski operater za to storitev svoje ime,tako kot ima @m za svoj prepaid ime mobi.Upam da sem ti kaj pomagal
smile-1.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Če moraš bit doseglijv zmeraj na slovensko številko ti ne preostane druga kot da stalno gostuješ v njihovem omrežju.

Lako poskusiš ročno nastavit slovensko omrežje če ga na tistem področju lovi, drugače pa ti ne preostane druga kot pa da kupiš kak austrijski pre-paid paket in te ljudje pač kličejo na avstrijsko številko.

Tukaj je seznam predplačniških storitev.
http://www.prepaidgsm.net/en/austria.html

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Pozabil omeniti, da NE LOVI omrežja, četudi ga nastavim ročno. Samo dva avstrijska imam na voljo.

Kaj pa če bi kupil mobi in naredil preusmeritev na svojo telefonsko - bi sploh kaj prišparal?

Ali pa kontra, kadar sem nedosegljiv bi si naštimal preuseritev na avstrijski telefon.

Nazadnje urejeno:

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Če ti res ne lovi nič slovenskega, kar je čudno, je najceneje, da kupiš avstrijski Yesss pri Hoferju (10 c/min, al clo manj). Na SLO številki pa si naštimaš tajnico, kjer poveš, da si dosegljiv na 00 43 xxxxxx. Če si urediš preusmeritev iz SLO na A številko, te bo prišla minuta klica okol 40 c. Če pa te kličejo direkt na A tevilko, je zate zastonj.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Hm, samo delam za računalnikom in z ljudmi, zato ne pride v poštev, Drugače pa zakon zadeva.

blustar

Pripravnik
1. okt 2007
230
0
16
Torej pri avstrijskem prepaidu boš ali ti plačeval cene mednarodnega prometa zaradi preusmeritev ali pa tisti, ki te kličejo. Po moje ti nobena varianta ni ok.

Glede na to bi se ti res najbolj splačal m:stik. Sam verjetno je to tvoje "občasno na meji" delo na terenu, ko hodiš okrog ljudi in pri tem res ne moreš imet vklopljenga notebooka s sabo namest mobilca.

Myx

Zelenc'
18. nov 2007
2
0
1
Preden boš karkoli kupoval, preveri, če njihov "mobi" sploh omogoča preusmeritev klicev.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
mogoce bi dobil signal s kako zunanjo anteno postavljeno malo visje v stavbi

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Tole je super predlog, bi s sodelavci skup vrgtli za anteno. Koliko bi to koštalo, kako izgleda in kje kupit?

blustar

Pripravnik
1. okt 2007
230
0
16
Pozanimaj se v mobitelovem klicnem centru 041 700 700 - v njihovih centrih menda ne vedo dosti o tem. Sem brala na siolovem forumu o taki anteni - tam mal posurfaj, menda stane cca 60 eur.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Pa prej še natančno preveri, kako je s signalom na tvojem območju. Zelo zelo me čudi, da kakšen mejni prehod z Avstrijo ni pokrit. Kje pa si lociran? Na kakšnem visoko ležečem prehodu?

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Saj lovi zunaj bajte, menim, da je problem v bajti, ker je stara in ima debele stene. Bom poklical na mobitel.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
To zna biti problem. Sem bil za praznike nekje z enakim problemom. Zunaj tri črtice, notri nič. Je pa hiša krepko stara.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Težko kaj rečem. Odvisno od konfiguracije terena. Če lovi 50 m stran je to z razlogom, če bi bil sredi polja bi bilo 50 m gor ali dol vseeno. Mogoče bi ti z zunanjo anteno na hiši vleklo ker ima bistveno večjo občutljivost kot antena v mobilniku.
Kakšen telefon imaš? Predvsem me zanima znamka. Na zelo splošno imam dobre izkušnje pri sprejemu signala s Sony Ericsson in Beny Siemens. Samsungom in raznih vzhodnim čudom s tega stališča ne zaupam, ker imam občutek, da so bistveno bolj prilagojeni urbanemu okolju, kjer je poplava signala, zato pa lahko malo privarčujejo pri sprejemno-oddajni elektroniki.