Naj disejblam ABS

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.746
113
EU
Na polosi imam počen ABS zobnik. Snel ga bom in dal popravit.
Nekaj dni se bom vozil brez ABS zobnika na eni polosi.
Vprašanje je, ali tačas dokler se bom vozil brez, odklopim varovalko za ABS
Mogoče je boljše brez odklopa, ker pri montaži popravljenega zobnika bo računalnik ugotovil, da zadeva zopet pravilno deluje, in izklopil opozorilno lučko za ABS.
Gre se za to, da ne bi moral iti na servis, da mi zresetirajo računalnik prek testerja.

Avto je Hyundai Atos letnik 1999.
sprasujem se.gif

1253429-ABSzobnik.jpg

Priponke

• 1253429-ABSzobnik.jpg
    1253429-ABSzobnik.jpg
    27,6 KB · Ogledi: 232

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Jaz bi pustil senzor notri in nič izklapljal prek varovalke.

Zakaj pa ne kupiš nov ABS obroč iz ebaya recimo? Par €. Ali pa pomeriš velikost svojega ABS obroča in ga vzameš iz drugega avtomobila (rabljen)

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.746
113
EU
Kupil bi novega, vendar je dobavljiv samo v kompletu z polosjo slabih 200€
Za zadnja kolesa se dobi posebej.
Saj senzorja nebi ven jemal. Samo varovalko ven.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
saj bo avto sam ugotovil da ni obroča pa abs ne bo delal,
senzorja pa je bolše se niti dotikat ker ven itak nebo šel

dominic

Pripravnik
18. okt 2009
191
0
16
42
a na servisu je reko da je samo z pol osovino...pa kje so ti trgovci..to je isto, mam zanic termostat, maste na zalogi, ja pa jaz bi samo termostat, gospod, to pa je smao z ohisjem...a samega termostata se nea da bit..zal ne...ce pa handler v at oz de pa mi lahko dobavi samo termostat...ohisje pa ostane staro...pol pa mrak na oci... =)

mah, fopajo...pusti obrocek gor, nabavi novega iz ebay-a, kot so ti rekli, menjaj, ko bos imel...

p.s. na servis pa res nea rabis hodit, da ti naredijo reset, dovolje je da snames kleme iz aku, pustis malo stat, das nazaj...in bo lucka zginla...

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
ABS obroček je samo "nabit" na zglob polosovine.

Zato ti res predlagam da kupiš iz eBaya (pazi da je pač isto število zobcev in velikost - premer) ali pa rabljenega iz drugega avta.

V najslabšem primeru na eBayu kupiš zglob polosovine za svoj avto za cca 25€ s poštnino vred in vzameš dol samo ABS obroček (pa še zglob imaš na zalogi
smile-1.gif
)