Nahrbtnik za nošenje otroka

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
Morva kupit en tak nahrbtnik, ker je tamalga nemogoče nosit v kengurujčku če greš v hrib.

Katere imate? Izkušnje z njimi.

Katerega kupit? Probal sem Deuter Kid Comfort III, samo mi je rahlo preveč dat 240€ za občasne izlete v okoliške hribe.

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Jaz sem uporabljal nahrbtnik od maya maya. Precej gorskih poti je dal skozi. Z njim sem bil zadovoljen. Manjši problem pa nastane če otrok v nahrbtniku zaspi. Vsak nahrbtnik ima sicer tudi "ležalno" nastavitev ampak ko otrok trdno zaspi to ne pomaga. Običajno smo to reševali s kakšnimi plenicami, ki smo jih podložili za udobnejše spanje. Sicer pa - kot verjetno veš - tule ne moreš začenjati tur daljših od max cca treh ur hoda (v obe smeri). Povem pa ti, da so bili otroku blazno všeč moji lasje, ki jih je potem za zabavo vlekel...

Na tvojem mestu bi pa kupil kakšno rabljeno. Itak je večina zeloo zelo malo rabljena.

recimo: http://www.bolha.com/otroski-nahrbtniki/nahrbtnik-za-otroke-tatonka-oglas1274025818
http://www.bolha.com/otroski-nahrbtniki/nahrbtnik-salewa-za-nosenje-otrok-oglas1274144093

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
Mi mamo tud od Maya Maya. Mi najboljši je pa skor
grin1.gif
. Je pa res problem, ko tamalo zaspi. MI smo tudi reševal sitoacijo s plenicami. Edina pripomba je na tiste štange pri riti. Me je skoz hotel mal žulit.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.909
113
Jaz imam enega iz hervisa (mislim da mckinley al kaj je že njihova znamka), nekdo mi ga je posodil ker ga ne rabi več. Lani jeseni in letos od februarja dalje skoraj ni bilo vikenda da ga nebi uporabljal, dolžina ture pa je ponavadi tam max. eno uro v eno smer. Otrok ful uživa, tudi če zaspi me nič ne moti, otroka pa še manj. Na začetku je ogrodje tudi mene žulilo, zdaj sem očitno našel nastavitev ki mi ustreza. Je pa to bolj enostaven nahrbtnik, nima ravno 200 paščkov za nastavljat. Moti me edino to da tista torbica spodaj pod otrokom kjer je prostora za kakšno majico,....če je polna potem zadaj binglja kot ena vreča in mi buta v rit, ampak se jo da nekako potem zatlačit med ogrodje. Vsakič kolnem da jo bom nesel čevljarju da mi našije gor en pašček s katerim jobom fiksiral na ogrodje.

Pa na začetku sem komaj prilezel na hrib ki je recimo pol ure visoko, zdaj sem se navadil, tečem ravno ne, imam pa z ruzakom približno tak tempo kot brez. Sem potem po trgovinah preverjal par nahrbtnikov če so kaj lažji, pa so kvečjemu težji in bolj gromozanski.

Ta isti nahrbtnik je brez težav uporabljala tudi žena.

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
No sedaj pa res premisli in se odloči - ali dat 240 € za nahrbtnik neke znane znamke ali pa kupiti nekaj komaj kaj rabljenega za 50 - 100 € za preostalo pa nas, ki ti svetujemo lahko povabiš na kakšno kosilo
nahrung002.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
gledal si najdražjo stvar ki obstaja, namenjena skoraj da profi planincem. logično da je drago ko svija. Kupi kid comfort 1 za dobrega stotaka, ki je povsem dovolj za 2,3 urne sprehode. jaz sem zelo zadovoljen z njim, dal pa sem za njega (rabljenega) 35eur+250gb prenosni disk
aplauz.gif

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.128
91
48
Ne, KCI nima strehice, KC ima odstranljivo, KCIII pa integrirano v povišan naslon za otrokovo glavo. Jaz sem pred tremi ali štirimi leti kupil KCIII in Nemčije za ena 170€ se mi zdi.

Sato_Leone

Pripravnik
18. feb 2011
230
10
18
Sierra
Sam malo, da obudim temo. Kaj prodaja kdo kaj rabljenega?
Oz ve za kakšno pametno stran kjer bi se dobilo poceni novo.
Kupujem pa do 100€ novo ali pa rabljeno.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.605
4.549
113
50
Na sončni strani ALP
Mi smo na bolhi našli rabljenega Deuter Kid Comfort III za okoli 150€. Se ne spomnem več točno cene. Malček sam zleze v nahrbtnik, ko se odpravljamo na pohod. Ko vidi rukzok, že sezuva sopate in išče čevlje tako je navdušen. Na "daljših" turah tudi oddrema svoj dopoldanski počitek in je ves navdušen, ko vidi kje smo. Torej uživa.

Uživa pa tudi ata pri nošenju. Se ga da odlično naštimat na hrbet. Sem nosil že druge nahrbtnike, ko smo iskali pravega in me je pri vsakem nekaj motilo. Je ribal tu, so naramnice lezle dol, pasi popuščali, tale od Deuterja pa res drži tako kot ga naštimaš. Če ti je za 3jko preveč, pa išči 2, tam pa dodatno kupiš še sončno strehico. Pri 3jki je vgrajena v rob rukzoka.

Smo pa kar precej spremljali forume in bolho preden smo ga dobili. Po navadi se proda že isti dan, ko se odda oglas...

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.368
88
48
Isto izkušnjo imamo tudi mi. No, razen tega, da naša ko ga zagleda se ne začne takoj preobuvati....
smile-1.gif

Sato_Leone

Pripravnik
18. feb 2011
230
10
18
Sierra
Ja sej tudi kolikor sem gledal razna mnenja po netu vsi priporočajo Deuterja.
Kaj je kdo zasledil kje v kakšni trgovni, da ga imajo razstavljenga, da bi si to od bližje pogledal?
Mogoče bi vseeno dal nekaj več denarja.
Do katerega leta približno ste pa kaj uporabljali tele nahrbtnike?

Sato_Leone

Pripravnik
18. feb 2011
230
10
18
Sierra
Ja sej na podalgi tegale članka sem se tudi odločil za Deuterja. Sem tudi poslal mejl gospodu, upam da je še vedno aktualno.
Drugače pa, če ima kdo rabljenega za prodat me lahko tud kontaktira.
Zaenkrat imam najcenejšo ponudbo za novega za 212€.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
jaz sem nabavil deuter kid comfort 1 za 35eur + rabljen prenosni disk 250gb
cheer.gif

sploh je prav prišel na morju, ko še ni hodil. pri dnevnem romanju od apartmaja do plaže z vso kramo je bil zlata vreden

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.368
88
48
V LJ ga (upam, da še) ima v Anapurni (če sem si prav zapomnil). Trgovina z alpinistično opremo, ki je na vogalu, dostikrat ima napis popust 30%. To je ob Ljubljanici, blizu faksa za arhitekturo. Mi smo ga tam nabavili, in je takrat prišel malo dražje kot če bi ga naročil po netu. Tam ga lahko poskusiš, prodajalec je prijazen desc in ti bo še kaj dobrega svetoval.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.909
113
Zadnjič sem v chicco-tu kupoval avtomobilski sedež in sem videl da imajo tudi nahrbtnik, tam za nekih 100 eur. Kar se na hitro spomnim je edino to da ni imel nobenega predala za druge stvari, sicer pa je izgledal čist ok. Sam imam enega iz hervisa in mi kar ustreza, če ne drugega je lažji od teh za 200 EUR, ima tudi streho ki je do sedaj (v ca. dveh letih) še nisem rabil.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.134
197
63
da malo obudim temo....
sem v zadnjem času kupoval takšen nahrbtnik, in lahko samo potrdim da je KC III razred zase. tudi II je še ok, medtem ko enka ni vredu.
edino Vaude mi je bil še ok. ampak ko sem dobil III za -30% nisem razmišljal.
če boste nahrbtnik redno uporabljali se splača plačat za kvaliteto.