Jaz imam enega iz hervisa (mislim da mckinley al kaj je že njihova znamka), nekdo mi ga je posodil ker ga ne rabi več. Lani jeseni in letos od februarja dalje skoraj ni bilo vikenda da ga nebi uporabljal, dolžina ture pa je ponavadi tam max. eno uro v eno smer. Otrok ful uživa, tudi če zaspi me nič ne moti, otroka pa še manj. Na začetku je ogrodje tudi mene žulilo, zdaj sem očitno našel nastavitev ki mi ustreza. Je pa to bolj enostaven nahrbtnik, nima ravno 200 paščkov za nastavljat. Moti me edino to da tista torbica spodaj pod otrokom kjer je prostora za kakšno majico,....če je polna potem zadaj binglja kot ena vreča in mi buta v rit, ampak se jo da nekako potem zatlačit med ogrodje. Vsakič kolnem da jo bom nesel čevljarju da mi našije gor en pašček s katerim jobom fiksiral na ogrodje.
Pa na začetku sem komaj prilezel na hrib ki je recimo pol ure visoko, zdaj sem se navadil, tečem ravno ne, imam pa z ruzakom približno tak tempo kot brez. Sem potem po trgovinah preverjal par nahrbtnikov če so kaj lažji, pa so kvečjemu težji in bolj gromozanski.
Ta isti nahrbtnik je brez težav uporabljala tudi žena.