Nagrobni spomenik

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Zna kdo priporočiti kakega dobrega kamnoseka za nagrobne spomenike na relaciji Notranjska - Ljubljana?
P.S. - kakor vem se cene gibljejo okoli 2500-3000k€. Je to res?
Da me ne bi kdo scat peljal.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
cene bodo najbrž držale za nekaj standardnega, tako velikosti, oblike in izbire materiala.... ko pa se začneš zmišljevati s kamnom, obliko in da imaš dvojni grob..... pa se lahko cena dviguje po faktorjih (enako kot pri kopalnicah, imaš ploščice za 5 Evrov ali pa 50 evrov)

POznam samo sošolca fušarja na tvoji relaciji.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Pismo rosno... razmišljam o tem, da opustim IT in se vržem v kamnoseštvo

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Svete . http://www.kamnosestvo-svete.si/

Tega mi je sodelavec odsvetoval..., neresnost..., za ogled so potrebovali več kot 1 mesec, vedno je bil odgovor "jutri pridemo", avansno plačilo v višni 40% ob naročilu, izdelava 3 tedne, na koncu so jim pa hoteli nek pozlačen napis "uturit" (kao 200€ dodatnih stroškov), ki ga sploh niso naročili.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
Pokliči kamnoseka Zupančič R. iz Šmarja pri Grosupljem je naredil pred kratkim krasen spomenik za 2k od tega križ za 500€

Bom poklical
zmaga.gif
, cena je solidna.

P.S. pozna kdo tega?

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Jaz niti nočem groba.

Ne potrebujem rož in kamna za XY€. Kdor se me bo hotel spomniti, bo to naredil vsrcu.

Moj pepel bo raztresen po meni prijetnem kotičku narave, pa pika.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
No in kaj predlagaš?
Malo resja, borovih vej in lesen križ?

Lesen križ zadostuje. oz. neka poceni verzija nagrobnika. Važno je da grob ni zapuščen, da skrbiš za rožice in sem pa tja prižgeš svečko ... pač da spomin na tvojega bližnjega živi.
lp

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Moje truplo lahko kar v neko luknjo vržejo pa zasujejo da nebo smrdelo, me ne briga ... ker sem mrtev!

Bližnji bodo "prižgali svečko" v svojem srcu, in to vsak dan, ne samo za tako imenovan dan mrtvih kjer se mi zdi da večina gre iz prisile družbe.

Imam par pogrebov za sabo in vse skupaj je en velik nateg in veliko služenje denarja. Saj verjamem služba je kao težka in dramatična, ampak kot da se bojijo da bo strank zmanjkalo. Ob najtežjih trenutnikih življenja te hočejo nategnit. Recimo 125 EUR za šopek vrtnic. Saj so lepe ja... V bistvu ti hočejo po ovinkih povedati, da svojo ljubezen in žalovanje lahko izkažeš samo z denarjem.

Po vsem tem dreku človek resno razmišlja, da bi si kar rezerviral grob, vse plačal in uredil, da dobijo svojci samo povabilo na pogreb.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Citat:
Uporabnik kripo pravi:

Me zanima kako. Nismo mi amerika da bi lahko tole delali
wink-1.gif

Imam pa v spominu da imajo nekatera pokopališča kot nek travnik kjer pepel lahko rastreseš, drugje pa ni dovoljeno.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Kupiš dve žari, ena polna, druga prazna in ju zamenjaš ter izpolniš zadnjo željo. Seveda se pogreb odvije naprej.

Rabi kdo vedeti?
confused-1.gif

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Žara je itak iz dveh delov. Notranji del s pepelom in zunanji za razkazovat.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.375
5.648
113
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:

Imam pa v spominu da imajo nekatera pokopališča kot nek travnik kjer pepel lahko rastreseš, drugje pa ni dovoljeno.

Pa če se ne motim moraš za ta raztros extra plačat
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.803
550
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Citat:
Uporabnik kripo pravi:

Me zanima kako. Nismo mi amerika da bi lahko tole delali
wink-1.gif

Ja v Radovljici je tak prostor ene 5 kv. m ima. Ne spomnim se kaj točno piše na tistem nagrobniku nekaj v smislu "prostor za raztros pepela pokojnikov" al nekaj takega.
Pa na Žalah imajo tudi in potem folk tam leži in se ljubčka
bonk.gif

2k€ je še pocen. En žlahtnik v ne vem katerem kolenu je umrl v Braziliji (ene 50 let je živel tam drugače) in je v oporoki napisal, da hoče bit pokopan v Slovenski zemlji. Letalski prevoz do Slovenije in ostalo bi stal 10.000€
shocked-1.gif

Nazadnje urejeno: