Nadzor hišnih naprav (klime...) preko SMS ali www

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Zanima me ali obstaja kakšna rešitev za nadzor naprav preko SMS ali spleta, mogoče celo Androida?

Rad bi imel možnost upravljanje klima naprave kadar me ni doma.

Nekaj sem že brskal po netu ampak še nisem našel nič uporabnega.

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Pri Mobitelu dobiš tole zadevo:

TUTA

Pošlješ SMS in zadeva se vklopi/izklopi. To je pomojem najcenejša varjanta.

Zreven pa vzameš še Enotni paket, ki ima 2,99€ naročnine in to tud ni nek velik stošek!

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
To je prodajanje megle bi lahko rekli. Tko že 10let prodajajo, da si lahko preko neta skuhaš kofe doma, daš purana pečt in ne vem kaj še vse. Ne ne moreš, to samo štrom on/off. Do sedaj še nisem videl naprave (razen, pc in hladilnik:)) ), ki bi jo lahko nastavil, jo odklopil iz štroma, jo priklopil nazaj na štrom in se bo prižgala in imela v spominu prej vnešene nastavitve in jih izvršila. Govorimo za mikrovalovko, pečico, avtomat za kavo, klimo ...)

@Spirit
Ena izmed ne ravno poceni rešitev je http://thinkflood.com/products/redeye/#how-does-it-work Deluje z androidom upravlja pa vse IR naprave v prostoru.
Da bi pa točne stopinje nastavil in ostale funkcije in videl koliko stopinj je v stanovanju pa zdej z glave ne vem. Sigurno pa ne bo poceni in enostavno.

p.s. če slučajno nabaviš un ir redeye, ti prnesem 6pack kar pač piješ, da lahko sprobam in vidim, kako dejansko deluje, ker tudi mene zloo mika:)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
tole so bolj celovite rešitve in kar drage. niso pa slabe:)
pri njih se bo težko zmenil, da bi za mali denar na daljavo krmilil že inštalirano klimo.
Imajo pa v ponudbi podobno napravo, kot sem jo jst predlagal - IR vmesnik. Samo spet cena in da ti jo še pripravijo, naredijo kak lep vmesnik in želje kupca....
http://www.comfortclick.com/produkti.html

glede na to, da se klimo upravlja preko IR, je potrebno po mojem tudi tako rešitev iskat. Je pa zanimivo, da v tem času, še niso naredili klime, ki se priklopi na wifi in ima nek web vmesnik.

b_t

Pripravnik
17. okt 2007
308
6
18
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
tole so bolj celovite rešitve in kar drage. niso pa slabe:)
pri njih se bo težko zmenil, da bi za mali denar na daljavo krmilil že inštalirano klimo.
Imajo pa v ponudbi podobno napravo, kot sem jo jst predlagal - IR vmesnik. Samo spet cena in da ti jo še pripravijo, naredijo kak lep vmesnik in želje kupca....
http://www.comfortclick.com/produkti.html

glede na to, da se klimo upravlja preko IR, je potrebno po mojem tudi tako rešitev iskat. Je pa zanimivo, da v tem času, še niso naredili klime, ki se priklopi na wifi in ima nek web vmesnik.

http://www.enaa.com/oddelki/mojDom/izd_805_1106917_klimatska_naprava_panasonic_xe7mke__inverter

med opisom je tudi tole (sicer nisem preverjal, kaj pomeni "povezava v zunanje omrežje"):

PREPROSTA UPORABA
• 24-urni časovnik za vklop in izklop
• Uporabniku prijazen daljinski upravljalnik z infrardečim signalom
• NOVO! Dodatni žični tedenski časovnik omogoča 6 nastavitev za vsak dan in 42 nastavitev za teden
• NOVO! Povezljivost (notranja enota je opremljena s priključkom za kartico tiskanega vezja, ki
omogoča povezavo v zunanje omrežje)

Morda obstaja še kaj podobnega ali boljšega za kako drugo znamko, ker tega nisem iskal, ampak zasledil zgolj slučajno.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ker nimam kataloga bi bil tako dober in povedal kodo od vsaj enga izdelka, da si ga na netu pogledam in vem v kateri rubriki iskat.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Thnx
Vendar ni to to. Sedaj še čakam na odgovor, če imajo sploh kaj takega v ponubi. Tej njihovi opisi ob izdelkih so bl tko tko. 3x preberem, pa ne vem kaj bi radi povedal:)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
obstajajo Mitshubishi klime, ki so kompatibilne s knx standardom. S tem standardom delajo tudi pri prej omenjenem comfortclicku. Vendar je žal predrago in prezakomplicirano, da bi bilo samo plug&play in po možnosti še wireless. Knx sicer ima tudi wirless elemente, samo ni še to to, kar si uporabniki želimo.

Glede tega opisa pri Panasonicu se nobenmu ne sanja kaj pomeni:(

@WeWatchingYou
Conrad pa v ponudbi nima nobene naprave, s katero bi lahko krmilil Ir naprave.

22. jul 2007
13.398
1.652
113
124
sem samo na hitro preletel katalog
frown-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.584
1.193
113
Celje
Samo v info: Večino klim se da sprogramirati tako, da si ob izpadu elektrike zapomnijo zadnje nastavitve in potem, ko elektrike "pride nazaj" se klima lepo vklopi in deluje naprej. Ni pa to najbolje za klimo, če recimo deluje "na polno" in ji vzamemo elektriko.

Mitsubishi pa ima modul, s katerim se da krmiliti klima na daljavo, preko drugih sitemov, preko lan... samo cena je problem!

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kako pa jih sprogramiraš, potrebuješ pc, program....? Zna to vsak monter ali le peščica njih?

Kako se imenuje modul za Mitsubishi, prosim za kak link, da si kaj več preberem, povej še ceno.

thnx!!

igi

Guru
13. okt 2007
5.584
1.193
113
Celje
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
kako pa jih sprogramiraš, potrebuješ pc, program....? Zna to vsak monter ali le peščica njih?

Tole lahko naredi vsak sam. Samo v navodila se pogleda in pritisne 3 gumbe.

Citat:
Uporabnik Fusion pravi:

Kako se imenuje modul za Mitsubishi, prosim za kak link, da si kaj več preberem, povej še ceno.

thnx!!

Modulov je več. Največkrat se za Mitsubishi uporablja MAC-397IF , ki zna klimo vklopiti in izklopiti. Modul se žično priklopi na klimo, potem pa odvisno od stanja na vhodu (sklenjeno/razklenjeno) je klima vklopljena/izklopljena. Cena pa mislim, da je bila tam cca. 130€

Sistem, ki omogoča komplet krmiljenje preko neta pa je original dražji kot klima...

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
Imam zadeve za krmilit preko GSM - sms ali dtmf, javljat alarme, merit temperaturo, prisluškovat.....

Za klimo upravljat pa celo zadevico, ki ne potrebuje montaže (upravljanje klime preko IR).

Več na zs, da ne bom tukaj smetil z reklamo.