Nadstrešek za dva avta + lopa

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.752
218
63
Odločam se za nadstrešek za dva avta skupaj z lopo, skupna dolžina 8,5 metrov in širine 6 metrov, od tega na zadnji strani lopa 2 x 6 metrov.
Lopa bo namenjena za bicikle, gume in kakšen kos vrtnega pohištva, notri ne bo ozimnice ali kaj drugega pokvarljivega.

Željena oblika nadstreška spodaj, cene se vrtijo okrog 20k €.
V ožjem izboru so Armat, Termoflor in M-Kaiser (dokaj slabe ocene na Guglu), delno tudi Misteral.

Odpadli so Steely in Soltec (daleč najdražja), Ofentau (nimajo skrite cevi žleba), ITN in MN nadstreški nista niti poslala ponudbe.

Vprašanja:
- je za ravno streho dovolj, če je sestavljena iz izolacijskega panela (d = 45 mm), protikondenčnega filca ter hidroizolacijske folije?
- je za stranice lope bolje vzet profilirano pločevino ali aluminij (razlike je cca. 2k €)?
- naj dam drsna vrata na daljšo stranico (gledano proti avtoma) ali dam raje klasična vrata na krajšo stranico? Če dam drsna vrata na sredini, potem lahko kdo z biciklom zadane po boku avta (večja verjetnost), hkrati pa si bližje orodju in imaš lahko tudi v dežju odprta vrata.
- betonski plato imam že narejen, bi pa vseeno dal na tla keramiko večjih dimenzij, tako v lopo kot tam kjer bosta avta. Ali priporočate raje kaj drugega?
- prosim tudi za vaše izkušnje in predloge za izvajalca.

KUBO-nadstresek-za-avtomobile-z-lopo-nadstresnica-z-lopo.jpg

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
989
191
43
Če potrebuješ za Korčulo, ti na forumu lahko vsi svetujemo.

Če bi pa recimo navedel grobo lokacijo, bi ti pa jaz za Gorenjsko in LJ lahko predlagal, da pogledaš Remind.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.752
218
63
Če potrebuješ za Korčulo, ti na forumu lahko vsi svetujemo.

Če bi pa recimo navedel grobo lokacijo, bi ti pa jaz za Gorenjsko in LJ lahko predlagal, da pogledaš Remind.
Hvala za predlog izvajalca, ga bom kontaktiral. Lokacija je okolica Ljubljane.

Ampak sej to verjetno pri proizvajalcih nima neke bistvene vloge, ker je recimo M-Kaiser iz MB, Misteral iz Krškega, Armat iz Mute, Termoflor pa iz Logatca, pa so vsi poslali ponudbo in ni nihče jamral glede lokacije.

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
989
191
43
Pa še mal komentarja:
Mi imamo zelo podobno; nadstrešek 6x8, od tega 6x2 je lopa. Vedi, da je to precej majhna lopa. Na prvih slabih 3m imamo stalaže za razne vrtne zadeve, na drugih 3m so "vsakodnevni" bicikli. V familiji nas je pet in te bicikle premetavat ti lahko najeda. Se zatakne pedal, čez vse skupaj je skiro, en mimogrede da grablje čez... :) Skratka - taka lopa je kar majhna.
Mi imamo vrata na krajši stranici. Blizu daljše stranice parkiramo avta; dokler so otroci manjši (do 25 let ;) ), se boš tresel za pobutan avto. Avto, ki gleda z vetrobransko šipo stran od lope, je lahko v zimskih jutrih malo pomrznjen po šipi. Če bi ga parkiral dlje od lope, bi bilo več šipe pomrznjene.
Povsod po tleh imamo asfalt (tudi noter v lopi).
Naš nadstrešek je konzolni (nima stebrov na stranici stran od lope), je pa zato ustrezno temeljen. Pride prav pri manipulaciji avtov.

• Všeč mi je
Reactions: VAG in Valhalla
22. jul 2007
13.720
1.812
113
124
Kako je sedaj z gradbenim dovoljenjem za te nadstreške ali pergole do recimo 20 m2 in niso naslonjene na hišo.
Ali je to potrebno ali ne?

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.752
218
63
Pa še mal komentarja:
Mi imamo zelo podobno; nadstrešek 6x8, od tega 6x2 je lopa. Vedi, da je to precej majhna lopa. Na prvih slabih 3m imamo stalaže za razne vrtne zadeve, na drugih 3m so "vsakodnevni" bicikli. V familiji nas je pet in te bicikle premetavat ti lahko najeda. Se zatakne pedal, čez vse skupaj je skiro, en mimogrede da grablje čez... :) Skratka - taka lopa je kar majhna.
Mi imamo vrata na krajši stranici. Blizu daljše stranice parkiramo avta; dokler so otroci manjši (do 25 let ;) ), se boš tresel za pobutan avto. Avto, ki gleda z vetrobransko šipo stran od lope, je lahko v zimskih jutrih malo pomrznjen po šipi. Če bi ga parkiral dlje od lope, bi bilo več šipe pomrznjene.
Povsod po tleh imamo asfalt (tudi noter v lopi).
Naš nadstrešek je konzolni (nima stebrov na stranici stran od lope), je pa zato ustrezno temeljen. Pride prav pri manipulaciji avtov.
Super, hvala za izkušnje iz prve roke.
Glede velikosti lope: notri bodo 4je bicikli, pa mogoče kakšen skiro pa ene zimske gume, to je pa to.
Imamo še cca. 9m2 kurilnice, kjer so vrata direktno ven, tako da je precej krame tudi že tam pospravljene.
Glede vrat se tudi sam nagibam na ta na krajši stranici.
Glede pomrznjenosti in vlage verjamem, sem na ljubljanskem Barju, tu je že sama konkretna vlaga zjutraj praktično 10 mesecev na leto.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.752
218
63
A je za nadstrešek potrebno gradbeno dovoljenje?
Potrebuješ gradbeno dovoljenje za nezahteven objekt (če je med 20 in 50 kvadrati), upam da sem prav napisal.
Jaz sem zanj zaprosil že kar nekaj let nazaj, priložit sem moral zraven še skico objekta