Nadomestni avto pri triglavu.

halo007

Pripravnik
15. avg 2007
176
0
16
Znanec ima polni kasko pri Triglavu, se pravi tudi 30 dnevno asistenco. Pred kratkim je imel nesrečo. Avto sicer ni totalka, je pa nevozen in se bo popravljal en mesec (približno), ker ni delov na zalogi, pač japonc. Pri zavarovalnici komplicirajo z nadomestnim avtom. Dali oziroma plačali naj bi mu ga samo za en teden, saj bi v tem času avto lahko popravili. Seveda, ampak ni delov, tako, da ga ne morejo. Zakaj ne dobi avta za 30 dni tako kot piše v zavarovalni polici?

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
verjetno piše do 30 dni in ne 30 dni.
smile-1.gif

Zavarovanje krije stroške najema osebnega avtomobila za čas potrebnega popravila , ki ga določi zavarovalnica na podlagi tovarniških normativov, če je zavarovančev osebni avtomobil uničen, poškodovan ali je ...

Čakanje na rezervne dele ne šteje. Na žalost.

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Asistenca plus lahko odobri nadomestno vozilo do 4 dni, zaradi okvare ali prometne nesreče. (plačana premija)
I kombinacija pa maksimalno še za plus 10 dni glede na normiran čas popravila (torej skupaj največ 14 dni) (kot je že Mare2 napisal). (plačana premija)
V primeru kraje vozila pa zavarovancu pripada nadomestno vozilo za 30 dni.

Čas čakanja na rezervne dele ni predmet zavarovalne pogodbe.

Izgleda, da je znanec slabo prebral pogoje oziroma se ali bil slabo informiran.

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Kakšen drobni tisk neki?
Če je znanec sedel na ušesih ali pa imel plašnice na očeh zato ni kriva zavarovalnica.
Če mu je pa kdo obljubil več kot je napisano, naj gre pa k njemu in ob "jajca".

Vsakdo od kompetentnih ti lahko sredi noči pove enako vsebino nadomestnega vozila.
grims-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Sem ugotovil da bom potreboval zapisnik cenilca z druge zavarovalnice, ki pa še ni narejen. Le tega bom moral dostaviti do cenilca na Triglavu da dobim nadomestno vozilo.

Če bo druga zavarovalnica ocenila totalko dobim nadomestno vozilo pri Triglavu za 10 dni ?

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana

Vzrok škode ne more zanimati zavarovalnice ampak posledica. Torej razbit avto. In ker imaš zavarovano I kombinacijo naj si izvolijo sami ogledati avto ali pa jim ga odpelji na ogled.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:

Vzrok škode ne more zanimati zavarovalnice ampak posledica. Torej razbit avto. In ker imaš zavarovano I kombinacijo naj si izvolijo sami ogledati avto ali pa jim ga odpelji na ogled.

Cenilec je samo rekel da naj prinesem cenitev druge zavarovalnice in bom dobil drugo vozilo.
Kako dolgo imam čas da uveljavljam kombinacijo I od prometne nesreče ?
Zaenkrat se še namreč ne počutim sposobnega upravljanja vozila...
frown-1.gif

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Časovno ni omejeno, oz. do poziva zavarovalnice po dostavi računa za najem. Potem pa prinesi zapisnik druge zavarovalnice, da dobiš nalog za najem in počakaj na zaključek zdravljenja.

Si bil tudi nezgodno zavarovan na kasko polici?

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Ni slabo, čeprav bi imel za ta denar že tudi osnovni kasko, če imaš vsaj malce bonusa pri AO in nimaš kakšnega super dragega avta.

Drugače pa bolje išta nego ništa.
zmaga.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:
Ni slabo, čeprav bi imel za ta denar že tudi osnovni kasko, če imaš vsaj malce bonusa pri AO in nimaš kakšnega super dragega avta.

Drugače pa bolje išta nego ništa.
zmaga.gif

off topic:

pred 13 leti je bil okoli 4mio sit
smile-1.gif

mislim da se mi kasko ne splača bom pa vsekakor preveril naslednjič.

Lp

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Huh danes sem se pa naklical na Triglav ko sem hotel nadomestno vozilo saj so me vsi pošiljali drugam (mislim da sem spoznal vse ki imajo telefone v pisarnah - vključno z pravnikom ) na koncu so me napotili na šefa škodnega oddelka, kjer sma z šefom ugotovila da najhitreje dobim vozilo če pokličem na asistenco. Tako sem tudi storil in v roku 1 ure sem imel avto doma. Jutri bom pa šel na sedež zavarovalnice v MB in skušal ugotoviti kako dobim avtomobil po kombinaciji I.

Kot kaže je najboljše da imaš zavarovano asistenco - saj tako najhitreje dobiš avtomobil. Da se lahko greš ukvarjat z zavarovalnico.

Lp
Andrej

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Ne vem, kam si klical, a tvoj pravi naslov je cenilec, če izhaja potreba iz I kombinacije mora odpreti škodni spis in ti izdati nalog za najem, katerega potem zavarovalnica v skladu z naročilom poravna.
Ni pa dolžnost zavarovalnice, da ti ga priskrbi. To moraš narediti sam v skladu z dovoljenim zapisnikom.

Asistenca je pa čisto druga služba, njena zadolžitev je, da priskrbi avto na licu mesta nesreče/okvare/poškodbe.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:
Ne vem, kam si klical, a tvoj pravi naslov je cenilec, če izhaja potreba iz I kombinacije mora odpreti škodni spis in ti izdati nalog za najem, katerega potem zavarovalnica v skladu z naročilom poravna.
Ni pa dolžnost zavarovalnice, da ti ga priskrbi. To moraš narediti sam v skladu z dovoljenim zapisnikom.

Asistenca je pa čisto druga služba, njena zadolžitev je, da priskrbi avto na licu mesta nesreče/okvare/poškodbe.

Saj cenilec me je pošiljal k odvetniku - naj bi šel na povzročiteljevo zavarovalnico. Pa sem mu 10x rekel da bi rad uveljavljal I kombinacijo - ampak on je vztrajno trdil da mora nadomestno vozilo krit nasprotna zavarovalnica, in moram iti do njih. Če sem plačal Triglavu I kombinacijo bom pa menda ja upravičen do I kombinacije.

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Povzročiteljeva zavarovalnica ne bo nič plačala, razen če je avto uporabljan in zavarovanje plačano za pridobitne namene (Taxi ...), bodo morali kar iz I keširat, če imajo pa jajca, naj pa regresirajo pri povzročiteljevi zavarovalnici.

Kar povej cenilcu, naj malce pogoje prebere, če je pa totalni laik naj ti pa pošlje nekoga, ki stvari obvlada.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:
Povzročiteljeva zavarovalnica ne bo nič plačala, razen če je avto uporabljan in zavarovanje plačano za pridobitne namene (Taxi ...), bodo morali kar iz I keširat, če imajo pa jajca, naj pa regresirajo pri povzročiteljevi zavarovalnici.

Kar povej cenilcu, naj malce pogoje prebere, če je pa totalni laik naj ti pa pošlje nekoga, ki stvari obvlada.

Sem pol stvar z šefom škodnega oddelka uredil v 1 minuti
smile-1.gif

Kaj sploh dela tam če ne ve kaka so pravila :S