Nadgradnja Garmina na CN 2008

lilabela

Zelenc'
9. jan 2008
2
0
1
Oče ima nuvi 250 s prednaloženo City Navigator Europe NT v9 in dodatno AR 2.0.
Dobila sem City Navigator Europe NT 2008 (DVD). Sedaj bi pa oče rad, da mu
CN v9 zbrišem in naložim CN 2008. Nikjer pa nisem našla točnega navodila kako se to naredi.
Ali na Garminu samo pobrišem "gmapprom.img", da naredim prostor za CN 2008,
ki bi ga naložila z mapsource. Probala sem samo eno karto iz CN 2008 prenest z mapsource
in je uspelo, samo za komplet pa ni dovolj prostora. Ali mi lahko kdo pomaga z navodili,
da ne bi kaj pokvarila.

pozdrav lilabela

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Meni Mapsource enostavno povozi obstoječe mape na napravi, torej ko prenesem nove mape se stare pobrišejo, ne da bi jaz karkoli brisal, če pa pri tebi ni tako, lahko pobrišeš omenjeni file, kot si napisala, in naložiš nove mape. Ker se mi zdi da vem kje si dobila CN 2008, preveri da mape res delujejo na Nuviju, preden brišeš stare, da ne bo presenečenj.

Jurij

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Ja zdej če en del dejansko dela (se prav da je tud odklenjen na tvoj ID itd) pol enostavno pošleš iz mapsource-a celotno zadevo oziroma kokr maš pac placa, na napravi pa lahko pobrišš tist kar ne rabš se prav ta gmapprom.img (CN NTv9), če drugač ne pa skoperaš ta gmapprom.img najprej na PC in če bi bil problem spravš nazaj. Glede na to da je AR 2.0 dodatno, ga bo MapSource vrjetno povozu, zato bo portebno zravn CN označt v MS še AR če hočš met oboje gor in lepo skup poslt na napravo, mislm pa da nebi smel bit problema, če dela en kos more delat vse.

lilabela

Zelenc'
9. jan 2008
2
0
1
Kot sem že povedala, sem eno karto iz CN 2008 za probo prenesla na nuvija in dela. Odklenila sem v mapsourcu in nuvi jo je sprejel brez ugovora. Lepo je vidna tudi v seznamu kart. Ko sem to naredila mi je seveda zbrisalo AR in sem jo potem mogla ponovno namestit. Zanimivo pa je to, da je ta del CN 2008 še vedno ostal na garminu, kljub ponovni namestitvi AR.

lilabela

115256

Pripravnik
24. okt 2007
480
3
18
da kr tle uprašam. a je CN2008 kej bl podrobn glede slovenije kokr prejšni k je meu sam ljubljano pa maribor podrobno?

yanik

gps navigator
18. avg 2007
652
0
16
Šmartno ob Paki
Je kar precej izboljšan.
Podobna pokritost, kot Adria Route, mogoče še kje kakšna hišna številka v manjših krajih bolj natančna.
Edino POI - jev je manj, kot v AR.

115256

Pripravnik
24. okt 2007
480
3
18
ok hvala. se pravi bi lahko zamenu kr adria route. in AR sploh ne bi uporablu, ker AR ma hišne številko čisto zamešane. kje bi se pa lahko dobil ta cn 2008 pa da bi ga lahko naložu na garmina250.

yanik

gps navigator
18. avg 2007
652
0
16
Šmartno ob Paki
Jaz sem lani naročal CN9, pa sem uspel zadevo nabaviti celo brez DDV. Tam je možnost, da vpišeš davčno, pa ti potem ne obračuna DDV. Ni mi bilo sicer najbolj jasno vse skupaj, nakup pa je bil uspešno izveden. Iz davčne pa še tudi ni bilo kakega obvestila. Sicer pa koliko so tam ažurni, bojo mogoče čez deset let ugotovili, kako in kaj.

MiKi5

gps navigator
20. sep 2007
652
0
16
Ljubljana
Ti vpišeš Davčno, oni jo preverijo in ti pošljejo robo brez ddvja, ti moraš pa v podjetju narediti samoobdavčitev, torej plačati Slovenski DDV.
Lahko pa se je zgodilo, da si ti vpisal eno davčno, ki jo oni niso preverili in so ti poslali na zaupanje.
Kar naenkrat te bodo prišli iskat z marico
smile-1.gif

ExB

Long John
11. dec 2007
26
0
1
NT verzijo moras gledat: http://www8.garmin.com/cartography/mapSource/citynavntEurope.jsp

Sicer za Slovenijo se vedno pise v coverage details isto kot pri v9, torej detailed LJ in MB z intertown cestami, ampak je dejanska pokritost taka kot se zagre, v bistvu ista kot AdriaRoute (samo Slovenija, se razume), samo z manj POI-ji, in boljso pokritostjo hisnih stevilk.

Nazadnje urejeno:

AndrejSk

Pripravnik
10. avg 2007
82
0
6
A POI-jev se pa ne da izvozit iz AR, pa potem uvozit v CN 2008, da nebi mel obeh kar naloženih samo zaradi tega?

ExB

Long John
11. dec 2007
26
0
1
AR se ti itaq splaca imet gor, ce gres tudi kaj na Hrvasko, ker je v CN 2008 pokrita zelo slabo. Glede izvoza POIjev iz AR pa ne vem.. Uvozit bi se jih potem zihr dalo nazaj, saj imas POILoader.

janezpesec

Pripravnik
6. jan 2008
487
0
16
Tole o pokritosti ne vem ce je res. V MapSource na primer iscem Cesto v mestni log v Ljubljani pa je ne najde, ce enako ponovim z AdriaRoute seveda ulico najde brez tezav. Dopuscam pa moznost da kaj pocnem narobe ker sem cisto svez uporabnik programa.

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
Prav imaš, saj tudi moje ulice ni v CN 2008, je pa bila že v AR V1.30.

Nekatere ulice so slabo imenovane, npr. : namesto ulice Na hribu, ki poteka od Glavne ceste proti naselju Cesta, je ulica Na hribu Cesta. Seveda tukaj ne najde hišnih številk.

LP

ExB

Long John
11. dec 2007
26
0
1
Po podrobnejsem pregledu, je res.. Nekatere ulice so slabo poimenovane. Ampak VECINOMA velja (pogledal sem po parih vaseh pri nas okoli), da ima CN2008 enako pokritost kot AR 2.0 in pa vecinoma bolje postavljene hisne stevilke (v nasi vasi nasploh, jih ima AR tako razmetane, da bohpomagi, CN 2008 pa jih ima skoraj pravilno).

janezpesec

Pripravnik
6. jan 2008
487
0
16
Primus: res je, ravno danes sem to ugotovil. Ali kdo ve ce na Garminovi napravi (nuvi,...) to deluje ok ?