NADEVANI KALAMARI Z JURČKI

bansh28

Fizikalc
24. sep 2009
2.390
2
36
ORGINAL tm
NADEVANI KALAMARI Z JURČKI V SMETANOVI OMAKI S PERNOD LIKERJEM


Tole specialiteto sem našel .... je kdo jedel ?

Sestavine:

24 dag očiščeni kalamari
6 dag šunka
5 dag sir edamec
10 dag ribje meso
12 dag jurčki
4 dag čebula
Olivno olje
Česen, sesekljan peteršilj, vino belo, smetana sladka, maslena kocka, pernod liker
2 dl ribji fond
Sol, poper

Postopek:

Na olivnem olju prepražimo čebulo, česen in gobe, jih začinimo in ohladimo. Posebej zmiksamo šunko, ribje meso in sir, dodamo gobe, peteršilj, malo sladke smetane in vina, zmiksamo v gladko maso, začinimo. S tem nadevom do ¾ napolnimo kalamare, jih zašpilimo in počasi kuhamo pod vreliščem cca 15 minut (ne smejo zavreti, ker postanejo gumijasti!!)
Kuhane vzamemo iz fonda, katerega zgostimo z masleno kocko. Popravimo okus s sladko smetano, belim vinom in dodamo pernod liker, solimo, popramo, vložimo kalamare, pogrejemo in serviramo.
 
Nazadnje urejeno:

bansh28

Fizikalc
24. sep 2009
2.390
2
36
ORGINAL tm
pics
997526-545.jpg
 

Priponke

  • 997526-545.jpg
    997526-545.jpg
    103,8 KB · Ogledi: 342
Nazadnje urejeno:

pikanika

Pripravnik
26. nov 2007
131
0
16
Uf, tole definitivno ni zame. Preveč različnih sestavin nametanih na kup.
Ribe, gobe, sir in šunka - a gre to sploh skupaj - po mojem ne, pa še česen in peteršilj in seveda pernod - sami močni okusi
Jaz bi nabor sestavin zmanjšala, mogoče samo jurčki, česen in peteršilj, še raje pa kalamare spekla na žaru
smile-1.gif