Nabava treking bicikla

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.461
575
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Slovenet se je odločil, da nabavi treking bicikel, za rekreacijo, ...
Ker je tukaj gor kar nekaj znalcev, bi rad kakšen dober nasvet. Pomembno je, da ima udoben zic z vzmetenjem, da ne trpijo intimni organi, pa da je pozicija na biciklu čimbolj pokončna, da ne trpi križ. Bicikel je namenjen tako za makadam, ko asfalt, niso pa planirane gozdne ture, vsaj kake hude ne. Kakšen hrib se bo pa vedno naše, zato rabim dovolj prestav.
Kako se na takih biciklih obnesejo hidravlične zavore, koliko je vzdrževanja na njih in kakšne so potencialne težave. Disk zavor pa nočem, ker naj bi obstojala možnost pregretja diskov, če predolgo časa zaviraš.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.592
1.272
113
vse to, kar si tu napisal, povej prodajalcu v neki specializirani kolesarski trgovini in ponujeni bicikl zapelji dva kroga okrog da vidiš če ti paše pa basta

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.592
1.272
113
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Kako se na takih biciklih obnesejo hidravlične zavore, koliko je vzdrževanja na njih in kakšne so potencialne težave. Disk zavor pa nočem, ker naj bi obstojala možnost pregretja diskov, če predolgo časa zaviraš.

to te je pa nekdo fajn nakurblal
hysterical-1.gif

diski so zakon!
smile-1.gif

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Dej nehej, Slovenet - a ne veš, da šport škoduje zdravju, kolesarstvo je pa še posebej nevarno.
crazy1.gif

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
916
102
43
select 1 from dual;
Na hitro:

zic - vsaka rit ima svoj sedež in ni rečeno da bo na izgled najbolj udoben zic pasal tvoji riti (probaj z sedežem z gelom)
prestave - bolj te naj zanima najvišje in najnižje prestavno razmerje, prestav pa ima večina 24 ali 27 (pa tudi razmerja so ponavadi največje 44-12 najmanjše pa 22-32)
geometrija je odvisna od dolžine zgornje cevi, dolžine fajfe, širine krmila in je čisto odvisna od tega kar iščeš, tako da probaj par različnih modelov, da vidiš kateri ti ustreza
zavore - hidravličnih obročnih zavor že dolgo nisem videl, ker so diski prva liga (še nikoli mi ni uspelo toliko pregreti diskov, da bi popolnoma izgubili moč, pa sem vozil spuste, ki jih ti ne boš), jih pa za to kar si napisal da boš vozil ne potrebuješ in bodo dovolj V-braeki, če pa boš šel v nakup diskov, lahko sprednji disk iz standardnega 160mm zamenjaš za 203mm, če te je strah pregrevanja.

Glede specifičnih modelov, pa vsak svojega hvali, tako da preglej malo net, kaj ti vizualno ustreza
smirk-1.gif

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.461
575
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Tip, ki mi je to razložil o diskih je nekakšen kolesarski trener ali pa "trener", je pa kot človek velik nakladač. Štorija naj bi bila pa v tem, da so diski zelo primerni za tiste, ki se vozijo po blatu, ker se manj umažejo kot kolesni obroči. Za spust recimo iz vrha Vršiča pa naj nebi bili, ker bi se pregreli preden bi prišel v dolino.

@Madafka: Eh, baje je življenje smrtno nevarna zadeva, pa se noben ne sekira preveč
grin1.gif

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
916
102
43
select 1 from dual;
Imaš prav. Magura HS11. Že dolgo nisem videl teh zavor kje (kar ne pomeni da niso OK), ker zadnja leta prevladujejo diski na dražjih kolesih in V-zavore na cenejših.

Če ne znaš zavirat lahko pregreješ vsako zavoro.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.592
1.272
113
Citat:
V Hervisu sem malce firbcal, v oko mi je padel KTM Life Cross Gent . Verjetno zaradi balance. Ta model ima hidravlične zavore, vsaj tako piše v specifikacijah.

evo ti že prvo napako.... in sicer to, da si šel v hervis
bonk.gif

sinko.... v specializirane trgovine... ne pa hervis mesnico

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.461
575
113
44
Še vedno Rdeči revirji
To še ne pomeni, da bom tam bicikel nabavil. Me pa še nekaj zanima okrog krmila. Ali so "bikovi rogovi" uporabni? Drugače je pa plan pogledat še Bauerja v BTC-ju, pa tam štrcnarjem zatežit.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.404
1.416
113
Greš v Freestyle in kupiš Giant. Pri naši bajti so do zdaj že trije in sem zelo zadovoljen. Imamo pa dva Freeride 1.0 (moški in ženski) in enega explorer-ja ali expedition. NEkaj takega. Meni je zadeva odlična. Cenovni rang pa so bili od 600 do 1200 EUR. Res pa je da so vsi tile z vso opremo, saj jaz mojega v glavnem uporabljam za vožnjo s hčero (cca 15 do 20 km). Za ostalo pa imam tako gorca.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Citat:
To še ne pomeni, da bom tam bicikel nabavil. Me pa še nekaj zanima okrog krmila. Ali so "bikovi rogovi" uporabni? Drugače je pa plan pogledat še Bauerja v BTC-ju, pa tam štrcnarjem zatežit.

Meni osebno so zelo koristni. Se lahko med vožnjo po ravnini malo preprimeš, v klanec se pa vedno za njih držim.
Imam pa male rogove, ker mo uni veliki zgledajo čudno pa tudi uporabni mi niso.
Probaj pa boš videl, tako kot celo kolo nasplošno.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.592
1.272
113
Citat:
Me pa še nekaj zanima okrog krmila. Ali so "bikovi rogovi" uporabni?

jaz sem jih svoj čas imel.... so uporabni.... da preprimeš in spočiješ roke.... to pa je tudi vse
sem jih po enem letu dol vzel in zdaj vozim brez njih

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
To tukaj spraševat je brezpredmetno.

Glede na povedano bi te napotil v specializirano trgovino s kolesi kjer boš lepo povedal želje oni pa ti bodo svetovali.
Sedež z vzmetenjem pa super duper zavore no ja, da no bo tole s kolesa nastala novoletna jelka.

Jaz imam za 150km spustov letno (Vršič, Korensko sedlo, Mangarstko sedlo...)pa imam original Shimano v break in zadeva špila kot mora.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Mislim, da sta ti že dva rekla, da pojdi v štacuno in povej kaj bi rad. Sama sem bila v 3 štacunah v zadnjem tednu in v eni štacuni izredno zadovoljna z vso ponudbo in razlago, kaj bi bilo zame primerno. Povedala sem kaj bi rada imela, za kaj bom uporabljala, oz. kje se bom vozila in sem dobila par koles za sprobat. Na koncu so mi ostala v izbiri tri kolesa, za enega se bom dokončno odločila ta teden, ko bo čas. (tudi sama sem iskala treking kolo.)

Če te zanima ime trgovine pa na PM.

btw...pojma nimam o znamkah prestav in ne vem česa še vse in se s tem nisem in se niti ne mislim obremenjevat, kar sem povedala tudi prodajalcu.