Nabava prenosnika Toshiba vs. Dell

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com

Živjo,

v planu umam nabavo prenosnika z i7 procoesorjem zadeva bolj za vsakodevno rabo + fotografije (urejanje).

Gledal sem Dell ali Toshiba - kaj priporočate? Kaj je bolj "stabilno" da bo par let delovalo brez težav?

ŠE vprašanje: če je npr. prenosnik stalno priklopljen na zunanji monitor - je lahko normalno zaprt pokrov prenosnika - ali se bi lahko pojavile kakšne težave s pregrevanjem?

lp, kostevc

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Pomoje so vse znamke skoraj iste, oziroma imajo iste komponente.

Ohišja so pa odvisna od cenovnega razreda in ne od znamke.

Jst imam Asus-a in je najboljši do sedaj. Sem imel Hp-ja, Lenovo in Acer do sedaj. Največji problem je bil zmeraj prah, zaradi katerega se je začelo pregrevat vse. Poleg Lenovo ima sedaj samo tale asus, možnost da kompleten pokrov snameš in imaš dostop do ventilatorja.
zmaga.gif

Pri Acer-ju mi je ventilator crknil. In moraš sneti tipkovnico, pokrov, stikala.... par lukenj za šraufre se mi je polomilo vmes itd itd...
bonk.gif

Res, da ga lahko daš na servis... samo, če ni več v garancij je brezveze dat ene 100€+. Ker naslednjič ti pa drugo crkne.

Da bi se kak prenosnik hladil na tipkovnici pa še nisem slišal...
grin1.gif
, ponavadi morajo biti čimbolj hladne, zadari ubčutka pri uporabi.

Drugače med Toshibo in Dell-om bi vzel slednjega. Boljša konstrukcija, po "mojih" zgornjih kriterijih in 3 leta garancije kar sem gledal modele. Je pa 200€ dražji na oko.

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
glede na to, da si omenil da bo prenosnik večinoma zaprt na mizi in znamko dell, bi blo mogoče za razmilist o all in one.
nimaš skrbi z baterijo kaj ji bolj paše, nimaš skrbi, če je lahko zaprt, priobiš en velik zaslon.
res pa je, da ne moreš it z njim v kafič surfat:))