Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Ne. Jaz sem dobro poslušal in se dobro učil že v Avtošoli. Nisem rabil hodit k uram dodatnega pouka. Mi je kar dobro šlo že v osnovi. Ob normalni vožnji ter upoštevanju CPPja to normalnim ljudem z zdravimi možgani poppolnoma zadostuje.
saj veš, ko si enkrat prepričan, da si najboljši voznik, takrat si v resnici najslabši.
to, da je CPP dovolj za povsem varno vožnjo pa seveda ni res, kar dokazuje statistika "pravilno" vozečih stardecov, ki so pred 45 leti z odliko pravili vozniški izpit in še danes pomnejo vsa pravila, tudi tista, ki so se z leti spremenila, dodala. In na kraj pameti njim, ki so preživeli že marsiakteri štrajk, h kruhu spravili 2 otroka in prebutali babo, ne pade, da bi poslušali eno smrkljo v zdravstvenem domu, da morajo nositi očala med vožnjo.
Taki veterani potem zakrivijo marsikatero smrt na naših cestah.
Kar se tiče dodatnih usposabljanj pa je drži, da nobeno pisano pravilo v praksi ne more opisati 100% situacij.
Na šolah varne vožnje pa ravno pisana pravila prikažejo in naučijo v praksi. Tega ti očitno nisi dal čez.
Zanimivo je to, da isti organ, ki nekako kontrolira izvajanje CPP hkrati tudi izvaja šole varne vožnje. Če bi prvo bilo super vredu in prav, potem drugo ne bi bilo potrebno.
In največ časa se v šolah varnje vožnje posveča pravilnemu zaviranju ter izogibanju v sili. Najbrž ne zato, ker stardeci vozite striktno po CPPju.
lp