Citat:
Uporabnik mario pravi:
Če je praznik npr. v sredo in si doma, a ti potem pripada da dobiš plačan praznik ali ne?
Na plačilni listi pa ne piše ničesar o prazniku.
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Dobr da vam je ratal. Pri nas tega ni.
Če si na praznik frej po urniku, potem ne dobiš nadomestila, pa še tistih 8 ur ti manjka v fondu
Jaz tudi dokler se nisem sam znašel v tej godlji. Žena dela v šolstvu in dobi vse praznike, ki so med tednom plačane, jaz pa spadam pod zdravstvo in če sem na dan praznika prost ne dobim nič, niti centa. In tako sva za praznik oba doma le s to razliko da ona takrat "služi"denar jaz pa ne. Država mi v tem primeru tudi ur ne šenka tako kot ženi in moram v naslednjih dneh več delati da izpolnim mesečni fond ur.Citat:
jaz sem to prvič slišal da ponekod ne dobijo plačanega praznika.... jaz do sedaj kjer koli sem dalal smo dobili plačani praznik, pravzaprav je to še pisalo na plačilni listi..
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Zakaj pa???
Če dobro pomisliš - najameš mojstra, da ti zrihta streho. Dela ima za dva dni, vendar je vmes praznik. Ga boš plačal tri dni? Verjetno ne. Zakaj bi torej nekdo tebi plačeval za nedelo, če ti drugemu odrekaš to pravico?
Praviš, da je to drugače, ker imaš ti pogodbo za stalno delo (zaposlitev...), mojster pa le za enkratno? Res je, pri nas vlečemo iz bivšega sistema še en kup bedarij, ki seveda so seveda cukrček za zaposlene in je skoraj bogokletno razmišljat o njihovi ukinitvi. Ampak vse to mora nekdo plačat. Enako, kot bi ti mojstru moral plačat tri dni.
Summa summarum - "če si na praznik frej po urniku, potem ne dobiš nadomestila, pa še tistih 8 ur ti manjka v fondu" je meni popolnoma logična in razumna stvar.
Jaz sem za, naj bo za vse enako.Citat:
Rešitev je, da nobenemu ne gre praznik v fond ur, pa da vidimo, kdo bo bolj jamral