Na plačilni listi je znesek za ZPIZ 0 eur

B81

22. jul 2007
37.588
10.878
113
Zdravo

Sodelavec ima na plačilni listi znesek za Pok. zavarovanje 0€. Zdr. zav. in ostalo ima svoje zneske.
Sicer je invalid 3. kat. in dela za 4 ure. Ko sem poklical, zakaj je tako, mi je ženska na upravi povedala, da je tako zaradi "novega obračuna", da podjetje dobi refundacijo za vse invalide in je to tako in je OK.

Sodelavec pa mi pravi, da na plačilni listi MORA bit napisano, koliko gre za ZPIZ.

Kaj je res, preden spet pokličem?
smile-1.gif

Tnx

Nazadnje urejeno:

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.164
1.134
113
ZDR-1, 135 člen:
(2) Delodajalec je dolžan delavcu do konca plačilnega dne izdati pisni obračun, iz katerega so razvidni podatki o plači, nadomestilu plače, povračila stroškov v zvezi z delom in drugi prejemki, do katerih je delavec upravičen na podlagi zakona, kolektivne pogodbe, splošnega akta delodajalca ali pogodbe o zaposlitvi, obračun in plačilo davkov in prispevkov ter plačilni dan. Iz pisnega obračuna morajo biti razvidni tudi podatki o delavcu in delodajalcu.

Tisti "obračun in plačilo davkov in prispevkov" pa je kot vedno malo sivo področje.
Eno je, koliko gre na delavčev PIZ "račun", drugo pa je, koliko od tega je dejansko strošek delodajalca, koliko pa dobi refundirano.
Očitno ima na plačilni listi napisano, kolikšen del prispevkov plača delodajalec. In to je res 0, če je invalid.

B81

22. jul 2007
37.588
10.878
113
Na Zpizu so rekli, da lahko ima takole samo invalidsko podjetje, ostala pa ne.

Hvala