Na koliko se ceni tale objektiv.

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Torej zanima me cena tegale objektiva, ki ga imam za vtopit.
Minolta af 50mm 1:1.4 in ali ti objektivi pašejo na sony?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Če ima 'A' bajonet, potem paše. Če pa piše na objektivu Rokkor (MC, MD), potem pa le z adapterjem.
Cena je odvisna od ohranjenosti in seveda od tega, koliko ti bo kupec pripravljen dati.
Zato je težko napisati koliko je cena, ker se te gibljejo od 80 do 250 €. Večinoma so tisti, ki jih poznam kupili ta objektiv za okrog 120€, nekaj primerov pa je bilo tudi manj. Nihče pa se ni 'pohvalil', da je plačal - recimo - več kakor 200€
Za mojega sem dal nekaj malega čez sedanjih 100€, vendar je bilo to pred prihodom Alphe.
Največja napaka, ki se jo sicer da popraviti so trde lamele zaslonke. To poskusiš tako, da kar z roko premakneš paličico zaslonke na zadnji strani in jo spustiš. Če se vrne v hipu je v redu, če pa malo zaostaja pa ne.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
oooo "fast-fifity"....jaz sem jo za 150 eur prodal pred dvemi leti, ko sem sistem menjal. Razen beercana je to objektiv, ki ga najbolj pogresam. Pentaxova ni pol toliko ostra na 1.4
Kupil sem jo pa na ebayu za 80usd...refurbished

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Eden se mi nekje valja, mislim, da je MD Rokkor. Če koga zanima ... ZS. Ja, pa enega 70-200 imam tudi še, ki pa bi bil bolj za dele, saj ko sem ga zadnjič uporabljal je nekaj štekal.

tinam

Zelenc'
1. jun 2010
1
0
1
Hej! Imaš mogoče še ta omenjeni objektiv? Si preveril a paše na sony?

LP