Na Golici

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Na Golici je slovenska instrumentalna narodnozabavna polka, ki velja za eno najbolj prepoznavnih polk na vsem svetu.
Samo skladbo je leta 1953 napisal Slavko Avsenik, aranžma pa mu je napisal brat Vilko Ovsenik, istega leta je bila tudi prvič predvajana. Na trak pa so jo prvič posneli šele leta 1955. Skladba takoj zaslovela po Sloveniji, potem pa še po tradicionalnih alpsko-polkaških državah (Avstrija, Nemčija).
Leta 2003 jo je nemška televizijska postaja ARD uvrstila na seznam 20 najbolj izvajanih skladb na svetu; v kategoriji instrumentalnih skladb pa je zasedla tudi prvo mesto.

Original

Perpetuum Jazzile - Avsenik Medley

Golica a la Mexicana

Golica po kavbojsko

MILAN Pečovnik-Pidži - Na Golici

Na golico - Beer Belly

Na Golici - dixie

Orkestar Dejana Lazareviæa - Golica

Bushmen in Kalahari are singing Golica song

Zlatni dečki - Na Golici

pritrkovalci

DJ jodlajodla - Na Golici

Na Golici / Trompetenecho

Best party in Africa

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
a vsi ti izvajalci v tujini plačujejo za avtorske pravice sazas-u?
jezen.gif

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
glede na eno drugo temo bi skoraj odgovoril pritrdilno... ampak ne bom nič odgovoril, da se ne komu zamerim...

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
ne rečem, da ni smešen, se mi pa ne zdi ne vem kakšen presežek... mogoče tudi zato, ker sem ga že večkrat slišal

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
Citat:
Uporabnik binebane pravi:
jezen.gif

hmm a je avsenik sploh imel to pri nas zaščiteno? ali ni bilo govora da je to imel pri nemcih to urejeno ?? se motim?

lp Avi

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik binebane pravi:
jezen.gif

Prav gotovo. Njihovim, ne našemu. In njihovi sazasi potalajo ta denar njihovim murkotom.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Ali ima kod kaj pojma, zakaj se meni, ko kliknem na tisti filmček ne zgodi NIČ. ????
Nič ne zalaufa, ni filmčka, ni glasbe???