N95 8g - UPDATE

izistyle

Pripravnik
22. sep 2007
288
0
16
NG
Katere vse podatke izgubiš na telefonu če nadgradiš SW ?????

sprasujem se.gif

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Pred nadgradnjo naredi backup, potem pa vse nazaj uvoziš. Mene je po predzadnji nadgradnji že izučilo
smile-1.gif

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik izistyle pravi:
Kaj pa če povoziš slo meni ???
Kaj se da v tem primeru narediti ??

če izgubiš SLO jezik,pomeni da imaš aparat, ki ni bil namenjen za slovenski trg. Rešitev za to je,da spremeniš regionalno kodo telefona na tisto kodo,ki vsebuje slovenski jezik (balkans), s tem dobiš nazaj slo jezik. nič ne moreš s tem pokvariti,in vse narediš z nokia software updaterjem,le kodo spremeniš z enim preprostim programčkom,ki ga dobiš zastojn na netu in se imenuje Nemesis. vse kar še rabiš je regionalna koda, poišči na internetu oz. sem ti jo že jaz poiskal, koda je 0550379 - BALKANS

tisti ki imajo recimo SiMobilovo nokio in jim gre na živce vodafonov prirejen software lahko z istim postopkom debrandajo svoj aparat in prihranijo nekaj €,ki ti jih za debrand zaračunajo na lokalnem servisu

Drugizvezdnik

Pripravnik
20. jul 2007
432
0
16
Ravno v soboto sem nalagala nov SW na N95 8gb, ostal mi je samo še angleški, filipinski in ne vem kakšen jezik.

Jajca Tuševa
grin1.gif

@bvader: ko dobim telefon probam, tnx

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik Drugizvezdnik pravi:
Ravno v soboto sem nalagala nov SW na N95 8gb, ostal mi je samo še angleški, filipinski in ne vem kakšen jezik.

Jajca Tuševa
grin1.gif

ni za kej...ja pri tuševih aparatih se to zelo pogosto dogaja,nič novega

elth

Pripravnik
20. avg 2007
418
24
18
Kavčke
Moja je tudi tuševa,pred parimi meseci sem nadgardil sw in ostal brez slo jezika.To pot ga imam,vendar sem raje ostal na angleški verziji.

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
ksz. Večinoma, ker uvažajo mimo slovenskega zastopnika. Sem mel včasih tuševo navadno N95. Rešitev je, da spremenite product code (balkans in še enkrat updatate). Ker očitno imate azijsko nokio.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Mark pravi:
ksz. Večinoma, ker uvažajo mimo slovenskega zastopnika.

Citat:
Uporabnik izistyle pravi:
mater pr tušu pa res sam mutijo neki s temi telefoni..............grrrrrrrrrrrrr
10.gif

Citat:
Uporabnik Drugizvezdnik pravi:

Jajca Tuševa
grin1.gif

Tuš jih uvaža direktno iz Kitajske
hysterical-1.gif

Razen prvih nekaj modelov Nokie N95, katere so bile iz tujine ker jih SLO uvoznik ni mogel tapravi čas zagotoviti, so vsi nadaljni modeli vključno s preostalo zalogo N95 ter potem še novejša N95 8G ter vse nadaljne Nokie naprej do sedaj od Teleraya, za katerega verjamem, da veste od kod je
grims-1.gif

Kolikor vem sam je tako bilo
wink-1.gif
.

Sicer pa v čem je razlika ali ti jo dobavi Teleray ali pa če se jo dobavi od uradnega zastopnika za Nokio iz Dunaja, recimo kot imamo primer tukaj KLIK
grims-1.gif
.

Ne glede na vse , rok popravila je še zmeraj 45 dni
wink-1.gif
.

Lp.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:
Tuš jih uvaža direktno iz Kitajske
hysterical-1.gif
Ne iz Kitajske...temvec baje iz Singapurja
grims-1.gif

Citat:
Uporabnik Dekster pravi:
Razen prvih nekaj modelov Nokie N95, katere so bile iz tujine ker jih SLO uvoznik ni mogel tapravi čas zagotoviti, so vsi nadaljni modeli vključno s preostalo zalogo N95 ter potem še novejša N95 8G ter vse nadaljne Nokie naprej do sedaj od Teleraya, za katerega verjamem, da veste od kod je
grims-1.gif

Kolikor vem sam je tako bilo
wink-1.gif
.
Precej Nokii N95 IN Nokii N95 8GB, ki jih je prodajal Tusmobil, je takih, ki niso namenjene nasemu trgu... To se vidi ze po tem, koliko je takih, ki po nadgradnji nimajo vec slovenskega jezika... Na parih forumih je kar nekaj takih uproabnikov... koliko je pa takih, ki ne pisejo po forumih...
smile-1.gif
... Vsekakor ne le "prvih nekaj modelov" ...

Citat:
Uporabnik Dekster pravi:
Sicer pa v čem je razlika ali ti jo dobavi Teleray ali pa če se jo dobavi od uradnega zastopnika za Nokio iz Dunaja, recimo kot imamo primer tukaj KLIK
grims-1.gif
.
Razlika je v tem, da imajo tisti mobilniki, ki so namenjeni recimo Azijskemu trgu, drugacen "product code"... Zato ga pa moras spremeniti, ce zelis namestiti slovenski jezik. Kako so pri Tusmobilu namestili slovenski jezik, pa mi ni jasno... Pomoje so spremenili "product code" za nas trg (balkans), jo nadgradili, ter product code spet spremenili v tistega, ki je originalno odtisnjen na nalepki pod baterijo ...

Poleg jezikovne variante so tudi prednamescene vsebine za tiste trge, kamor je dolcoen izdelek z ustrezno produktno kodo namenjen... Recimo kartografija v Nokia Maps, nastavitve operaterjev,....

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
... Še enkrat, Tuševa jajca
bonk.gif
, če bi to vedela nebi šla sploh SW nalagat , ker mi je vse dobro delalo, tudi telefon po letu in pol ni nič fizično zmatran, le ohišje je za zamenjat.

Edino če sem kaj narobe delala, ampak sem delala po teh navodilih: KLIK.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
... Še enkrat, Tuševa jajca
bonk.gif
, če bi to vedela nebi šla sploh SW nalagat , ker mi je vse dobro delalo, tudi telefon po letu in pol ni nič fizično zmatran, le ohišje je za zamenjat.

Edino če sem kaj narobe delala, ampak sem delala po teh navodilih: KLIK.

Kaj pa, če si pogledaš mal garancijski list ter kontaktiraš samega uvozmika oz. serviserja navedenega na njemu za pomoč
sprasujem se.gif
.

Lp.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Ali predaš na servis kar operaterju in ta posreduje aparat naprej.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Bom sama zrihatala, sošolc
tongue-1.gif
, sej ni panike, tud ce je angl. jezik, slo. je sam stvar navade.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
Maci, angleščina ti dela očitno težave, saj ne znaš malce po menujih pobrskat in izbrati pravi jezik.
smile-1.gif

Obstoja tudi možnost vnosa posebne kode.