N81 - 8GB edition

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Razmišljam o ponovni menjavi telefona. Ker se ne zanesem na razne spletne teste in tehnične podatke me zanima vaše mnenje o N81 8 GB edition. Pri Mobitelu jo imajo za slabih 400 EUR.
Vizuelno mi je boljša kot N95. Poleg tega imam z njo že izkušnje, ki so grenko-sladke.

Alisha

Pripravnik
8. nov 2007
36
0
6
Vizualno je res bolj atraktivna od N95. Ne vem pa, koliko ti kaj pomenijo te dodatne funkcije pri N81 (kot je npr. pregledovalnik dokumentov Adobe PDF). Pa veš, kaj bi te samo vprašala...zdaj sem pogledala karakteristike N95 pa nisem zasledila fotoaparata. A je to možno? :/

grega29

Pripravnik
7. okt 2007
62
0
6
NJe se hecat, N95 ima 5 MP fotoaparat. Dela odlične slike. Drugače je pa res N81 ful lepša od N95, sam ma veliko slabše karakteristike. Jaz bom najbrž nabavu N95 8 GB, sam zato, ker je lepša kot navadna N95.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ne pa ne dela super fotk. Svinjsko kompresijo JPG ima. 5 mpix fotko zbije na manj kot 1 MB velikost. Pri normalnih fotoaparatih je takšne velikost 2 mpix fotka na srednji kakovosti kompresije. Pri N95 pa 5 mpix na top kakovosti.
Da o optiki in zgolj dejstvu, da več mpix pomeni manjšo svetlobno občutljivost ne govorim. Aja. Ne pozabimo patetičnega LED fleša. Po moje je xenon bliskavica nekaj, kar bo Nokia šele odkrila letos.

Upam, da bo končno nekdo začel zopet prodajat telefone z 2 mpix, solidno optiko, flešom in optičnim zoomom. Večjo loljivost ne rabiš v telefonu. Imam raje kakovostna 2 mpix kot drek od 5 mpix, kot ga zmore N95.