''Must have'' programi za na USB

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.628
355
83
Kras
www.mtl.si
Katere programe uporabljate, ki se inštalirajo direkt na USB, torej, da jih lahko imaš na kateremkoli računalniku s seboj.
Obstaja kakšna brezplačna alternativa U3?
Slikca:
u8e-launch.jpg

Kateri odjemalec podpira delo s .pst datotekami?

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Pstart, meni je celo boljši kot U3(imam U3 ključek, pa sem ga uninstaliral in namestil Pstart). V njega lahko daš standardne exe programe, nisi omejen samo na neke pakete, kot U3!

Sam uporabljam Portable Nero,eMule,Firefox,Office,VLC,Photoshop,WinRar ipd.
Praktično te omejuje le prostor na tvojem ključku, saj ima danes skoraj vsak program portable različico(napiši v google Portable [ime programa] in dobiš miljon zadetkov!). Daj gor to, kar uporabljaš. Drugače pa je zanimiv tudi mojopac, vendar ne dela na visti.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.628
355
83
Kras
www.mtl.si
No, jaz sem se sedaj malce poigral s PortableApps in je zadeva tudi grafično odlična. Žal je malo ''lesena'' pri dodajanju ne-njihovih programčkov, ampak se z malce iznajdljivosti da urediti tudi to
cheer.gif
. Pa tudi vrstnega reda aplikacij se ne da nastavljat, ampak se preživi.
Prav hudo.
cool-1.gif

Še slikca:
platform.png

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.628
355
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik matejdro pravi: Drugače pa je zanimiv tudi mojopac, vendar ne dela na visti.
Damn, tole je pa res hudo. Cel PC imaš s seboj. Je pa res problem, ker je le na XP-jih podprt.
No, jaz sem si kar PortableApps uštimal. Glede na to, da dela v brskalnikih ni toliko odvisen od operacijskega sistema.

Sicer pa še ''best practice'' nasvet: nosit maile in ostale precej zasebne stvari na USB ključku zna biti kar problematično, če ga izgubiš.
Tako da, jaz sem si postavil PortableApps, potem pa vse skupaj posnel v datoteko na USB ključku kriptirano s TrueCriptom. V najslabšem primeru zgolj izgubim podatke, dvomim pa, da se bo kdo lotil sesuvat TrueCript algoritem
tongue-1.gif
. Če ga je sploh mogoče.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
dvomim pa, da se bo kdo lotil sesuvat TrueCript algoritem
Nekaj po imenu "TrueCript algoritem" ne obstaja.

Ampak kolko vem, ni še nihče odkodiral podatkov zakodiranih z TrueCrypt, tak da lahko mirno spiš.

PS: Če imaš kot geslo "skrivnosti", ti ga uganem v petih sekundah.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.969
1.853
113
v monitorju je ene 2-3 številke bil obsežen članek na to temo. Imaš na voljo cele orodjarne, ali priporočila za posamezne programe iz določenega področja. Če ima kdo pdf, naj nalima!

22. jul 2007
13.444
1.683
113
124
sam problem nastane, če nimaš admin pravic kot recimo na službenih računalnikih kateri so "pod ključom"LPWWY

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik stein pravi:
PS: Če imaš kot geslo "skrivnosti", ti ga uganem v petih sekundah.

s katerim programčkom?

rabim za stare rar fajle, ker sem geslo pozabil. en programček sem snel pa si vzame kr par ur cajta da najde geslo:(