Multiplex b

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
No evo mene nazaj z novim vprašanjem.

V novi gorici, po prehodu na digitalno omrežje nikakor ne ulovim multiplexa b (TV3 in pink si).

Multiplex a ( SLO 1, 2 in 3, pop, kanal a, info, koper in primorko) dobim b.p.

Baje da so za multiplex b neki problemi z italijo. Če so ali se jih da kako popraviti in če ja kako.

Aja antena je zunanja neka ogromna, ne vem pa kako je obrnjena. Gre se pa za praktično center NG tako da......

Hvala vsem za odgovore.

jendomen

Pripravnik
30. apr 2008
357
11
18
Domžale
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
Aja antena je zunanja neka ogromna, ne vem pa kako je obrnjena. Gre se pa za praktično center NG tako da......
Glej http://dvb-t.apek.si/multipleks_b

Nastavi TV sprejemnik na kanal 66, vrti anteno in glej, kako se spreminja moč digitalnega signala.

Podoben problem je tudi pri moji mami, pa je doma v okolici Medvod pa se na Krvavec kamor je obrnjena antena vidi- ni nobene ovire, digitalni sprejemnik in antene ji je montiral in nastavil serviser za antene(kljub mojim ugovorom da ni potrebe). Ko sem ga vprašal glede multiplex B mi je odgovoril da ga mu nikjer ne uspe ujeti kvaliteten signal zanj.
O vsem sem po emajlu tudi že 5 spraševal ponudnika pa mi v mesecu dni še niso odgovorili na meil, kar kaže na njihovo neresnost, oziroma da jih nič ne briga za uporabnike.
Po drugi virih pa sem dobil informacije da je problem ravno pri ponudniku, oziroma o težavah med njim in RTV, kateri je lastnik oddajnikov, da multiplexB ne oddaja signal s polno močjo. Saj pri mami sprejemnik ujame signal, nekaj sekund kaže moč signala okoli 90%, potem pa v trenutku pade na okoli 45% in slika seveda zmrzne.
evil.gif

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Na Vrhniki z sobno anteno lovim multiplex B (TV3, PINK SI) čisto brez problema...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Kdaj je pa prisel delat ? Tezava je v tem, da na zacetku sploh ni bilo Mux B, ker je Norkring bil zaseden s privatnim mencanjem svojega cevapa, zdaj se pa za povrh se stvar premikajo po kanalih gor in dol, ko so vendarle ugotovili, da lahko vsega hudica zabrisejo nekam na sredno banda, in bo naokoli mir (zgoraj bo tako ali tako LTE, spodaj pa ostane "priloznost", tiorej naslednjih 128 milijonov ali vec EUR). Dva Muxa sta kokice glede na zmonznosti, manj zmonznosti kot greo za TV, vec ostane za druge stvari ... in to je vec dinarckov.

kroja

Pripravnik
4. nov 2008
282
0
16
če ima anteno obrnjeno proti krvavcu in ni nobene ovire, potem naj šeenkrat poskenira programe, pa bo dobila mux b.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Zakaj je lokacija brez signala "bela lisa" ? Ni bolj logično ime "črna lisa" ?

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Ne. Imaš bel papir/monitor ozadje in potem pobarvaš dele kjer je pokritost. Ostane ti pa bela podlaga.

Ko smo v šoli barvali s temperam, tudi nismo smeli puščati belih lis.
grin1.gif

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Daj beri dobro še enkrat. Možakar je iz Nove Gorice. Saj obrne anteno proti Krimu že lahko, ma signala ne bo ulovil... Krima od tuki se sploh ne vidi!

Jaz sem isto iz Nove Gorice in isto ni signala za Mux B.

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
No ne vem zakaj, bom še enkrat naravnal točno na nanos anteno, ampak zdaj mux b ne lovi.. vsake toliko se pokaže slika. Ita dvb-t je kar veliko, zal so vsi pametni programi kodirani, recimo mediaset. Razen MTV ITA in LA7 ni nič pametnega videt še, ostalo so samo tiste komercialne fore, ki prodajajo cel dan. Če želiš, ti pa lahko sporočim na katerih kanalih je kaj oddajanja.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Ja, če lahko bi prosil da potem iščem samo po določenem kanalu. Včasih sem videl kakšnih 10 italijanskih programov, zadnje čase pa vedno manj in manj. Sedaj denimo sem prek antene ujel le še Rai1 in Tele4, ostalo je bilo že kar precej slaba slika ali pa je niti ni bilo.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Danes v NG, deluje mux B, brez problemov.

Ne vem ali so kaj italiani izklapljali ali obračali, vem samo da je pri ponovnem avtomatskem iskanju našlo vse SLO kanale.