MultiPhone PAP5430-intreneta povezava

peregrina

Zelenc'
17. avg 2013
2
0
1
No tko je k si zenska kupi "pametn telefon" :D No,na mojem novem PAPu5430 ne dela intreneta povezava (u nastavitvah sm use porihtala,kar je blo mozno),pa še kr ne deluje. Ima kdo kakšno idejo,kako bi to lahko rešla oz. kje je problem ?:)

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
436
24
18
Gorenjska
Več informacij bo potrebno, če želiš kaka pameten odgovor.

Internet ne dela preko wi-fi ali preko gsm/umts omrežja? Operater? Podatkovna povezava vključena? Dostopne točke pravilno nastavljene? Nastavitve si lahko npr. ogledaš tule

peregrina

Zelenc'
17. avg 2013
2
0
1
Ne dela prek gsm omrezja, kar sm sla po tem priročniku imam vse nastavitev pravilno nastavljene,tako da res nevem kaj je narobe.

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Imaš sim kartico v pravem ležišču(sim1)? Poglej APN nastavitve.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Ne morem nastaviti statičnega IP naslova za Wi-Fi povezavo. Android bi moral imeti opcijo za nastavitev v Wi-Fi brezžičnih nastavitvah kjer lahko izbirate med DHCP in statičnim IP naslovom. Pri moji napravi nisem našel ničesar podobnega. Celo na Prestigio spletni strani nisem našel nobenega podatka, da tega ni mogoče nastaviti.

Prilagajanje omrežnih nastavitev za vašo napravo je bolj zahtevno pri statičnem IP naslovu kot DHCP. Da bi bila naprava čim bolj prijazna in enostavna do uporabnika se je Prestigio odločil, da se uporablja le DHCP nastavitev in da se posledično vse druge omrežne nastavitve nastavijo samodejno.

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
436
24
18
Gorenjska
confused-1.gif

Kaj si hotel povedati s tem postom?

Ugotovili smo že (v drugem postu avtorice), da je problem v dostopu do interneta preko GSM omrežja.

Ti pa lepiš neke težave, povezane z Wi-Fi in statičnim IP naslovom, ki s tem nimajo nobene zveze. Sploh pa ne razumem, zakaj bi na strani odjemalca (telefona) nastavljal statični IP. Če ti je že toliko do tega, da bi imel (v svojem omrežju seveda) vedno isti IP, ga lahko v praktično vsakem usmerjevalniku fiksiraš na MAC.
V tujih (free hot spot) omrežjih, pa bi s fiksiranjem IP na strani odjemalca dosegel le to, da se nikoli ne boš povezal nanje ( ne uporabljajo pač vsi 192.168.1.1, ki je nastavljen, ko vzameš usmerjevalnik iz škatle).

BTW, na PAP 4040 tole v videu normalno deluje (najprej prijava, nato dodatne nastavitve....)

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Ta moj prejšni tekst je vzet iz navodil oz. reševanje problemov na spletni strani prestigia, sam sem glede omenjenega dal nasvet kako nastaviti ki so v navodilih zgoraj v PDF -u-

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
436
24
18
Gorenjska
Verjamem, ampak še vedno nima nobene (ampak prav nobene) zveze z dostopom do interneta preko GSM omrežja. Se strinjaš?

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
436
24
18
Gorenjska
Brez zamere, v drugem postu sem napisal, katere podatke potrebujem, da bom lahko konkretno pomagal (in dodal link do nastavitev APN za slovenske operaterje). Polovice teh podatkov avtorica doslej še ni napisala, kristalne krogla pa nimam. Ko bom dobil te podatke, bom lahko konkretno pomagal.
Za razliko od tebe ločim funkcionalnost dostopa do interneta preko podatkovne povezave (mobilnega omrežja) in preko W-Fi.

Vsekakor se pa mnenja, da objavljanje rešitev za povsem druge probleme nikakor ne pripomore, kvečjemu zmede uporabnika ki ima problem.

Pa dost OT, se umikam iz teme do trenutka, ko bo avtorica posredovala vsaj podatke o operaterju in trenutnih nastavitvah APN.