Multifunkcijska naprava ne dela

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Torej dobil sem malo rabljen tiskalnik/MF napravo HP 6510.
Uporabljalo se je samo originalne kartuše. Kartuše imajo še črnila, vendar črna ne printa sploh.
Malo sem gledal po internetu in očitno je to kar pogosta napaka, vendar ni nobenih pametnih rešitev. Vse, kar je tam predlagano sem že sprobal in ni nobenega rezultata.
A ima kdo še kako idejo ali je to samo zrelo za smetnjak?

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
435
24
18
Gorenjska
Si poskusil tudi čiščenje preko PC utilityja, nekomu je tako uspelo.

Citat s HP support foruma:
I found a fix that I'm hoping is not just temporary. I had tried using the printer screen to run the Clean Printheads process, with no luck. But then I sat at my computer and opened the print utility and ran the cleaning program from there. After the first cleaning, I clicked on the button that indicated that it was not clean yet, and it ran a deeper cleaning. Now my printer prints in black again! My sister had the same problem and also ran the align printheads process, and it fixed her problem of not printing, too.

Še nekaj, kot vidim ima fiksne glave in je kartuša pravzaprav lonček barve.

Sam podobne težave na Epson MF (sem bil pred isto dilemo, ali vreči, ali poskusiti še kaj) že par let rešujem tako, da gobico, kamor tiskalnik briše glave navlažim kar s čistilom za okna (Ajax, Steelex...) in dvakrat ali trikrat poženem čiščenje glave. Doslej sem še vedno uspešno očistil šobe.
cheer.gif