Muddyfox žensko kolo

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Lep pozdrav

Moja žena se je odločila da bo kolesarila in smo se podali v nakup kolesa. Najprej naj povem da to ne bodo neki vrhunski podvigi ampak kolesarjenje po Ljubljani in njeni bližnji okolici. Našli smo kolo ki ji všeč (žena kopuje z očmi) jaz pa sem ga samo rezerviral ker me zanima malo več o tem kolesu. Upam da mi boste lahko kaj svetovali ali pa vsaj povedali če je nakup dober za naše oz. njene potrebe.

Kolo: Mudyfox switch1 Hy Ld 00
Okvir: 16" (to naj bi bilo dovolj za ljudi višine med 150 in 170 cm. Žena jih ima 160cm kar bi bilo ravno vredu)
Platišča: 28"
Presrave: prednje Shimano sis index in zadnje Shimano altus (24)
Okvir: aluminij
Zavore: V zavore
Cena: 220€

Toliko podatkov imam razpoložljivih sedaj pa čakam na vaše komentarje, predloge, potrdila in zanikanja o nakupu z obrazložitvijo če se bi dalo, itd

Hvala za pomoč in LP

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
In kaj dejansko sedaj ti hoeš tu slišat.........??? Eno potrditev, da ga nisi preplačal ali pa kakšno garancijo ???

To je kolo tak nizkega ranga, da je res samo zato kar si napisal. Pač dve kolesi ima in pedale s katerimi ga lahko poganjaš, ter osnoven avtomat, ki pač prestavla tak kot prestavla. Vozit se bo z njim po ravnem vsekakor dalo, lahko tudi 10 let in tudi tvoja gospa, če ni prezahtevna ji bo vredi služilo.

Včasih takšne tudi dobiš v kakšni akciji v hoferu, šparu....itd za 150€.....

Nočem pa se zaj neke fin delat, ampak jaz da dobim tak bicikl ga podarim nekomu
smile-1.gif

No upam, da si slišal kaj si htel, razen moje pripombe
evil.gif

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
Pa ne moreš kupovat bicikla v Sport2000, no...
Velikost okvirja je kar prava, ostalo ti je pa že Sonick vse povedal.

Za tak denar se mogoče da dobit kaj približno solidnega rabljenega,
za novega se je bolje stegnit na cca 500€. Ker ko (ne če, ampak ko) bo začelo
crkovat vse po vrsti (sredina, gonilka, kaseta, obroči, šifterji, zajle, pesta...) boš
na začetnih 200€ zmetal še dodatnih par sto.

In boš na istem ali dražjem, pa še ceremonije bodo ta čas.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
velikost okvirja še nič ne pomeni, če ima ta napčno geometrijo, kar ponavadi pocen bicikli imajo!
Ravno pocen roba je ponavadi kriva, da nehaš uporabljat, ker se začne kvarit in ti nič ne paše.
To je bicikel za v trgovino pa en manjši nedeljski krog. Če se je res trdno odločla, da bo navijala kilometre, potem po boljši bicikel in v kolesarsko trgovino!

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
velikost okvirja še nič ne pomeni, če ima ta napčno geometrijo, kar ponavadi pocen bicikli imajo!
Ravno pocen roba je ponavadi kriva, da nehaš uporabljat, ker se začne kvarit in ti nič ne paše.
To je bicikel za v trgovino pa en manjši nedeljski krog. Če se je res trdno odločla, da bo navijala kilometre, potem po boljši bicikel in v kolesarsko trgovino!

Sem kupil kolo v specializirani kolesarski trgovini. Po vseh piz***, ki sem jih imel z njim študiram da bi bilo kolo bolje kupiti v kakšni navadni trgovini. Tam nekje poleg solate. Sklepam da nebi imel takih problemov kot s "profi kolesom in servisom". Da ne omenjam da za denar, ki sem ga odštel dobiš kar nekaj navadnih koles.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
No saj to je še tudi kolo nižjega cenovnega razreda..... 600€ mislim, da stane, maš pa obični deore gor pa osnovne rock shock vilce, ......itd ampak bi pa že to za osnovne potrebe nekega rekreativca moglo zadostovat.

Kaj pa te je te tak hudo zajebavalo???

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
No saj to je še tudi kolo nižjega cenovnega razreda..... 600€ mislim, da stane, maš pa obični deore gor pa osnovne rock shock vilce, ......itd ampak bi pa že to za osnovne potrebe nekega rekreativca moglo zadostovat.

Kaj pa te je te tak hudo zajebavalo???

malo več pa pride
smile-1.gif

pa če še kaj poleg nabaviš si takoj preko jurja...

Prvo leto se mi je zlomil okvir, tako da sem kar lepo odletel po tleh. Okvir so pod garancijo menjali, pa mi je med prvo vožnjo z novim okvirjem, odpadel prednji blatnik pri vožnji, imel veliko sreče da se ni nič zgodilo. Tudi menjalnik ni bil nastavljen. Peljal nazaj na servis. So me poklicali da je popravljeno, sem prišel. Sem šel na testno vožnjo in mi je odlomilo sprednji blatnik, ko so se prednje vilce spustile in je blatnik treščil ob kolo (če boš kdaj gledal kako so tile blatniki narejeni boš videl da je kaj takšnega fizično nemogoče, če je pravilno zmontirano). Tudi menjalnik ni bil nastavljen. O tem da niti slišat niso hoteli da bi menjali blatnik pod garancijo nebom omenjal. Samo ne z mano. Sem preveč študiral potrošniške zakone... Pa še blo je par piz***. Menjalnika v bistvu sploh niso znali nastaviti, saj je bilo kolo več tam kot pri meni. Menjalnik pa nikoli ni deloval tako kot mora. Sem že obupal nad njimi. Potem sem v eni drugi trgovini, kupil še sprednji blatnik, ki se montira "pred sprednji bidon". In za finto tam vprašal serviserja kaj bi bilo. Po 5min sem imel menjalnik popravljen...

Tega je toliko da...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.017
10.760
113
kod Džej-Zija
Ampak za večino tega, kar naštevaš, je kriv nesposoben serviser, ne pa znamka in cena kolesa. Vsako kolo se da tako "razštelat", da ne bo delovalo, pa naj stane 100 ali pa 5000€. Zato si večino servisiranja na kolesu izvajam sam, vsaj vem, kaj počnem. Če ti niso znali nastaviti menjalnika, potem so res popolnoma nesposobni, ker je to sploh osnova servisiranja kolesa.
crazy1.gif

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
U madona.....to pa si res mel tako nesrečo
crazy1.gif

Je pa tak kot ti je rekel mosseero....najbolše, si je bicikl sam doma šraufat, ni to neka vesoljska tehnologija........čeprav so stvari, ki jih tudi sam nebi delal (recimo razdiral vilc)....ampak menjalnik, pa je najlažje maličko prenastavit.....

Ej, da še te vprašam.......kaj si te delal z štelom, da ti je pokno? Če si ki ful skočo, pa na flat pristal??? (kakšna je kvaliteta teh štelov tak nevem), ampak meni še ni uspelo tega nikoli naredit pa svašta počnem z bicikli, razen enkrat ko sem bil froc na poniju
smile-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
U madona.....to pa si res mel tako nesrečo
crazy1.gif

Je pa tak kot ti je rekel mosseero....najbolše, si je bicikl sam doma šraufat, ni to neka vesoljska tehnologija........čeprav so stvari, ki jih tudi sam nebi delal (recimo razdiral vilc)....ampak menjalnik, pa je najlažje maličko prenastavit.....

Ej, da še te vprašam.......kaj si te delal z štelom, da ti je pokno? Če si ki ful skočo, pa na flat pristal??? (kakšna je kvaliteta teh štelov tak nevem), ampak meni še ni uspelo tega nikoli naredit pa svašta počnem z bicikli, razen enkrat ko sem bil froc na poniju
smile-1.gif

Čisto počasi sem se peljal po travi cca 8-10km/h. Pa je samo poknilo... Ponavadi se vozim s cca 20-25km/h, sem imel srečo. Skačem nikoli. Tudi s pločnika dol ne upam zapeljat da nebi česa poškodoval.
Nisem mogel nastavit menjalnika, ali mi je deloval na zgornjem delu ali pa na spodnjem, obojno ni šlo...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.017
10.760
113
kod Džej-Zija
Ker so ti okvir menjali, je bila 100% napaka v materialu. Še o menjalniku: če ti je tako nagajal, je bilo to skoraj zagotovo zato, ker si imel napačno nastavljena "limiterja", torej vijaka, ki določata hod menjalnika navzgor in navzdol. Druga možnost je le še, da si imel zvit menjalnik ali nosilec menjalnika, pa ti je zato narobe verigo vleklo. Ampak če je bilo kolo čisto novo, je to nekoliko dvomljiva možnost.

Še enkrat dokaz, da si imel opravka z nesposobnim serviserjem, ker bi moral le-ta takoj opaziti napako, razen če je bil čisti začetnik vajenec. Meni je enkrat en tak začetnik servisiral smuči in sem na ta račun dobil nove smuči in vezi, ker mi je namreč stare poškodoval skoraj do nivoja uničenja.
bonk.gif

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Ja pa kaj si ja nor
crazy1.gif
zvil bi vrat nekomu, da mi prodajo taki bicikl.....sploh več nebi hotel met istega.......

Pločnik je še najmančša stvar zarad katere bi se sekiral......nesmeš bicikla pazit......ti samo na polno vozi, saj maš tak garancijo čeprav, če so ti zaj istega dali bi tudi mene strah blo, da spet kaj ne pokne......

Kaj pa mi ko vozimo spuste s 60+ pa ko skočiš pa te fukne ene par metrov.......to more dober štel vse prebavit....
wink-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Menjalnik so premontirali s starega okvirja. Na starem okvirju je vse bp delovalo. S tem da so mi menjali ketno ker je bila stara po 2k km preveč izrabljena. Pa saj sem rekel da mi je to en drug serviser v 5min popravil.
smile-1.gif

Problem je tudi v špicah zadnjega kolesa. Prva se mi je zlomila pri spustu. So menjali. potem se mi je zlomila pri rahlem vzponu, so menjali...
Lani sem v mesecu in pol naredil okoli 1800km potem sem imel majhno nezgodo in sem za par mesecev pristal na aluminijastih palicah. Ko sem proti koncu leta spet začel kolesarit pa se je zlomil okvir. Letos sem s kolesom naredil cca 200km, ker sem prešaltal na tek. Mogoče tudi zaradi tega ker se enostavno bojim da bo pecikel razpadel, če se bom z njim preveč vozil...

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.017
10.760
113
kod Džej-Zija
hysterical-1.gif
Kaki šalabajzerji. Če ti non-stop poka ista špica, pomeni, da je kolo slabo scentrirano in to špico preveč napenja, ali pa imaš uničen obroč, ki bi bil brez pretiranega nategovanja napere kriv. Za menjalnik so pa že morali nekaj zmučkati, ker sicer bi ob enostavni premontaži na enak okvir v principu moral delovati brez nastavljanja limiterjev.

GF so sicer spodobna kolesa in si verjetno res moral imeti popolno smolo, da ti je prvi okvir počil. Je pa res, da non-stop slabe izkušnje s šalabajzerji ne vplivajo pozitivno na dober občutek na kolesu. Zato pa servisiraj sam ali si izberi kompetentnega serviserja. Z izbiro prvega serviserja očitno nisi imel sreče.

Velikokrat je dejstvo, da "šraufanje" kolesa trgovine zaupajo prvemu tepcu, ki mimo pride. Pisal sem že, da sem se sprehajal po Hervisu in opazil kolo za cca 500€, ki je imelo sprednjo vilico narobe zmontirano. Namesto naprej je gledala nazaj.
bonk.gif
Takemu bedaku še nakupa sendviča ne bi zaupal, kaj šele bicikla.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
ksz...

Samo zapisem svoje mnenje, ker sem bil pred kratkim pred nakupom bicikla. Za v trgovino in nazaj in za voznjo po ravni podlagi bo skoraj vsak bicikel ok. Doma v kevdru lezi star rogov gorc pa je se vse original pa bicikli niso bili jamajka. Je pa res, da ne bi kupoval bicikla v kvazi sportnih trgovinah, ker na koncu ugotovis (prej ali slej), da je bolj smotrno zaviti v specializirano trgovino. Tam se pa tudi zacnejo problemi, ker so po trgovinah vecinoma kekci. Bivsi profiji, bajkerji, ki v glavah drzijo boga za jajca namesto da bi delali malo na odnosu do kupca. Sem po LJ preletal vecino "znanih" trgovin pa bi oz. bom zavil nazaj v dve, tri, ker me drugje vec ne vidijo. enostavno se jim ne da, zdej ali imajo prevec dela in denarja ali pa so samo "frajerji".

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Večina je frajerjev in wanabee dečkov........pozerji po domače
wink-1.gif
Saj takšnega postavljanja maš dosti vseposod ne samo v biciklizmu.......večja seljačina je bol se neke špana itd......nek skuliranec bo verjetno bol "dostopen" in se bo dalo boljše pomenit.