Mtshubishi Carisma 1.8 GDI 00 težave z zaklepanjem

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Živjo,

imam eno neprijetno težavo. Večkrat se mi zgodi da avto zaklenem z daljincem, najdem pa ga odklenjenega. Na različnih krajih tako da čudno naključje o nekom z istim daljincem odpade.

Vem da se ne želi zaklenit če so ena vrata odprta. Zadnji mesec opažam da ne deluje stikalo desnih sprednjih vrat (če so odprta ne gori lučka za odprta vrata, ne prižge se osvetlitev v kabini) ampak avto se sam odklepa že dlje časa 8samo prej sem mislil da sem jaz pozabljiv).

Danes pa je sodu izbilo dno to, da sem šel nekaj iskat v avto, ga našel odklenjenega, odprl desna sprednja vrata in ko sem se sklonil not, se je hudič sam od sebe zaklenil (pri odprtih desnih vratih).

Kaj bi to bilo? Upam da samo senzor na teh desnih vratih in da je to vzrok vsega. Ampak zakaj se sam od sebe odklepa? Me je strah da če ga k šublju peljem da bom 1/6 vrednosti avta tam pustil.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Živjo,

imam eno neprijetno težavo. Večkrat se mi zgodi da avto zaklenem z daljincem, najdem pa ga odklenjenega. Na različnih krajih tako da čudno naključje o nekom z istim daljincem odpade.

Vem da se ne želi zaklenit če so ena vrata odprta. Zadnji mesec opažam da ne deluje stikalo desnih sprednjih vrat (če so odprta ne gori lučka za odprta vrata, ne prižge se osvetlitev v kabini) ampak avto se sam odklepa že dlje časa 8samo prej sem mislil da sem jaz pozabljiv).

Danes pa je sodu izbilo dno to, da sem šel nekaj iskat v avto, ga našel odklenjenega, odprl desna sprednja vrata in ko sem se sklonil not, se je hudič sam od sebe zaklenil (pri odprtih desnih vratih).

Kaj bi to bilo? Upam da samo senzor na teh desnih vratih in da je to vzrok vsega. Ampak zakaj se sam od sebe odklepa? Me je strah da če ga k šublju peljem da bom 1/6 vrednosti avta tam pustil.

Jaz sem mel podobna problema. Ugotovil pa sem, da je problem v stikalu za zaklepanje vrat v avtomobilu-tipka ki od znotraj zaklene vsa 4 vrata. Stikalo sem razstavil in spucal ter nasprejal z WD 40... Zdej deluje brez problema!

Glede stikala za vrata je pa takole... Ponavadi se pod stikalom pojavi rja in zato ne dela. Samo odmontiraj, pa poglej, če je spodaj kaj rjhe. Tisto lepo spucaj ampak ne preveč rigorozno.. z občutkom! Če pa še to ne bo delovalo me pa kontaktiraj pod ZS ali pošlji mail-mam jaz še eno stikalo doma-sam ne vem, ča paše na tvoj model.... (sam mam 1.6 letnik '99)

Upam, da sem ti kaj pomagal!

LP

Nazadnje urejeno:

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Da še jaz pridržim skledo.

Na moji carismi (letnik 1998) se mi pa na desnih prednjih vratih pri daljinskem odklepanju "čep" ne dvigne do konca, se pravi vrata ostanejo zaklenjena. Če zatem kliknem gumb v notranjosti avta za odklepanje še 2x se tudi čep dvigne.

A gre za slab motorček, preslab akumulator(?), kakšno zatikanje mehanizma? Je imel že kdo podoben problem in ga je uspešno rešil?

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Hmm.... takega problema še nisem imel, je pa najbrž motorček zapacan... sem mel tak problem pri cliotu, pa sem vse skupaj samo našprical in je potem delovalo. Dobi motorček ven, pa ga probaj sčistiti ali pa vsaj našpricati z wd 40. Če se ti samo napol dvigne je najbrž kaka umazanija v motorčku, ki mu najprej ne dovoli, da se popolnoma dvigne... .

LP

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Hm ko pomislim je pa res, da sem včeraj celo uporabil tisto stikalo za notranje zaklepanje.... Hm, torej misliš da se med tem ko ej avto zaklenjen nekako odpre preko tega stikala za zaklepanje?

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Pri meni se je to zgodilo... Vsakič, ko sem avto zaklenil, se je po parih minutah-včasih tudi takoj odklenil. Zato sem naredil test in stikalo odklopil. Med tem, ko je bilo stikalo odklopljeno se avto ni odklenil. Zato sem ga razdrl in dobro spucal... Od takrat naprej nimam več teh težav.

LP

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
sajneumno vprasanje... samo a mas kako shemo kako to razdret ker se bojim da bom odprl in ne bom znal nazaj sestavit =)

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Sheme nimam-sem bil kar sam svoj mojster
smile-1.gif

LP