Mrzlo in čuden zvok pri vžigu

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
Clio, l. 2006, 1.2 bencinar

Tak čuden zvok sem začel opažat ko se je zunaj ohladilo. Skratka, zjutraj, ko vžgem avto, ta normalno vžge brez problema, ampak recimo po pol sekunde (al pa sekundi) ko je vžgan, nekaj tak zašrota. Predvidevam, da je to v štarterju, ampak ker nisem ziher, bi rad slišal še vaše mnenje
wink-1.gif

woofer

Pripravnik
25. avg 2007
103
0
16
Ležaj na španarju ?? ...ali pa ležaj na altenatorju,, ,, poskusi ugitoviti iz katerega dela prihaja zvok ....

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
Clio, l. 2006, 1.2 bencinar

Tak čuden zvok sem začel opažat ko se je zunaj ohladilo. Skratka, zjutraj, ko vžgem avto, ta normalno vžge brez problema, ampak recimo po pol sekunde (al pa sekundi) ko je vžgan, nekaj tak zašrota. Predvidevam, da je to v štarterju, ampak ker nisem ziher, bi rad slišal še vaše mnenje
wink-1.gif

"nekaj tak zašrota"...
uf-1.gif

1. če želiš da ti pomagamo ti predlagam za začetek, da pišeš pravilno slovnično, brez dialekta, da te bo vsaj 90% ljudi razumelo.
smile-1.gif

2. ok, recimo, da ti nekaj zaropota po sekundi;
3. se da bolj razumno opisati ropot? Cvili, rožlja, buta, poka, šklopota, rezek zvok itn....

prov na živce mi gre folk, ki se ne zna izražat...

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
sorry, če sem pozabit napisat besedo zašrota v "..." da bi jo razumel
evil.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.039
5.650
113
Gostejse olje malo kasneje napne verigo na ventilih?

Mraz strdi mast na zobniku od starterja....in se malenkost kasneje umakne iz venca?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Pred leti sem imel na Samari enake simptome. Čez kakšen mesec je pred semaforjem močno zaružilo in pokadilo izpod haube. Vodna črpalka je šla.

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
549
0
16
No, meni se pa konstantno dogaja, podobno. Zjutraj avto mrzel, vžgem in tako zaruži, da me je že mal sram:)
V naslednjem hipu lahko avto ugasnem in ponovno vžgem, vendar tega začetnega zvoka ruženja ob vžigu, tokrat ne bo več in tudi naprej ne, dokler avto spet ne bo nekaj ur stal ugasnjen.
Pojma nimam kaj je to, morda kdo ve?

Aja, zaruži izključno samo ob samem vžigu (cca. 1sek, kolikor je vžig pač dolg:)

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
To je kot je napisan problem tega ker se zob starterja prepocasi odmakne od zob motorja in zaruzi med zobniki ker je motor hitrejsi.
Avtor teme pa omenja da se to zgodi 1 sukundo po vzigu, to p anevem ce bo isto.

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
549
0
16
Ja, verjetno to ni isto, ker meni zaruži ob vžigu, njemu pa ko že vžge in potem takoj zatem.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ne morm verjet kaki nasveti; Šponar, veriga, vodna pumpa, štarter....
Fantje, dajte brat ( čeprav piše štajerščino ...:) ), njemu "zaruži", ko motor že deluje!

Evo run DMX, "run" do mehanika; dročniki so ti šli. Le ti imajo funkcijo da držijo olje, tebi spuščajo in le ti delajo v prazno, dokler se ne napolnijo.
lp!