Mrtva osnovna plošča

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Matična plošča mi je zgleda da umrla oziroma ima neke "težave"
grin1.gif

Težave so se že nekaj časa pojavljale prej in sicer se včasih ni vklopil dokler ga nisem še enkrat izklopil in ponovno vklopil. Danes sem pa nekaj menjaval rame in je računalnik delal normalno, potem po izklopu pa ga nisem več obudil. Dela samo zagon diska, plata je pa mrtva.
Sumim na hladen lot. Mi lahko kdo pove na kakšen način naj se lotim iskanja tega hladnega lota?
Bi bilo možno, da bi bil tudi fuč kakšen kondenzator? Kako bi ugotovil, če je kak kondenzator fuč?

tony

Guru
23. jul 2007
9.744
1.528
113
Hja, če je plata samo na pol fuč, se mora sčasoma po dovolj poskusih spet prižgati. (Sčasoma bo število poskusov pač vedno večje).

Sicer pa poskusi malo dajati ven in noter RAM, odstraniti razširitvene kartice ipd., morda boš imel kaj sreče...
tongue-1.gif

MOBIKING

Pripravnik
15. okt 2010
163
0
16
Naredi CMOS reset. Se pravi kompleten reset plošče z jumperjem. Navadno jumper prestaviš in pina 1-2 na 2-3. Poglej kje imaš ta mostiček. Potem probaj zopet zagnat računalnik vendar samo z eno palčko rama v tretjem ram slotu. Če ti bo z enim ramom stabilno delovalo potem posodobi bios na matični plošči lahko da so kakšni nekompatibilni rami. Določeni rami naprimer vačasih na določenih ploščah niso nikakor delovali na drugih pa brez težav.