Mrežna povezava

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
hmm imam sledečo težavo. Na novo inštaliranih XPjih SP3 se mi mrežna noče povezat z routerjem, seveda tudi router ne najde mašine. Če povezavo spremenim in dam internet kabel direktno iz modema v mrežno pa internet dela.

confused-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kaj pravi Status / Support ?

(oziroma ukaz IPCONFIG/ALL, kateri način ti je pač bolj primeren)

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Na routerju DHCP nastavljen? Si naredil na prepoznavanje MAC naslova? Poskusi dodelit ip računalniku recimo 192.168.1.15 odvisno kako pač maš pa potem poskusi.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Kabelski ja, pa drugače delata dve mašini na routerju in tudi TV, pa mi vse prepozna, tega hudiča pa noče.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Glede na to da TV dela (saj misliš na to da je tv povezan z internetom in ne samo da ima sliko?), sem skoraj siguren da ima router nastavljen DHCP strežnik in klonirano MAC adreso. Edino kar torej ostane je da ima računalnik fiksno vpisan IP in napačen prehod (ali DNS, subnet, skratka vse tisto kar je treba ročno nastaviti), ali pa da ima MAC filtriranje. Glede na to da comp direktno povezan na modem deluje ok bi rekel da je tole drugo oziroma nekaj z varnostnimi nastavitvami na ruterju (mac filter, firewall, ip filter). Treba je torej vse izklopit (ali pa dati ruter nazaj na tovarniške nastavitve), in ko začne zadeva delat potem počasi vklapljati te varnostne zadeve (če jih sploh rabiš).

Saj govorimo o žično povezanem računalniku? Ker če je WLAN je lahko še kaj drugega.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Potem poskusi še tisto, kar sem prvo napisal: stanje kot ga izpiše en od opisanih načinov tule sporoči (potem, ko kabel povežeš - najbolje enkrat na modem direkt, ko deluje, in potem na ruter, ki dela probleme)

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
Stein ima prav, verjetno ti bo pokazal "hybrid". Pol so pa na netu navodila, na pamet pozabil, mislim da ene 2 vrednosti v registru pobrišeš da ponastavi pa gre. Seveda je pa možno še kaj drugega.

tonek

Pripravnik
3. dec 2011
210
0
16
Se opravičujem, ker vdiram v to temo, ampak imam podoben problem. Na novo nameščenih wondows xp, ne morem-ne znam vzpostavit povezave z internetom. Čeprav mi napiše ,da je računalnik povezan, signal super,pa na internet ne z mozzilo, ne z ie ne gre. Probal z kablom in brezžičnim dostopom-enako. prosim za pomoč in nasvet
lp

Technics111

Pripravnik
14. maj 2011
349
0
16
1.V routerju si vklopi DHCP server --> start ip : 192.168.1.100 End ip : 192.168.1.199 , da ti dodeli avtomatični ip naslov.

2. V nastavitvah mrežne kartice moraš imeti vse nastavljeno na avtomatsko,torej avtomatsko pridobivanje ip ja itd..

3.vtipkaj v cmd ipconfig in poglej ipv4 Adress............... npr. če imaš 192.168.1.101 (ali katero koli drugo cifro katero ti izpiše)

4. vtipkaj ping 192.168.1.101 ( ali drugo cifro) in če pinga normalno z sprejetimi in oddanimi paketki ( brez izgubljenih) mora povezava delovat med računalnikom in routerjem normalno, izpiše pa se točno takole :

http://www.mediacollege.com/internet/troubleshooter/ping.html

Nazadnje urejeno:

tonek

Pripravnik
3. dec 2011
210
0
16
packets:sent4, received0 lost4, nekaj bo narobe

confused-1.gif
primerjam z drugim povezanim računalnikom z visto ,pa si ne morem nič pomagat..
lp

Nazadnje urejeno:

tonek

Pripravnik
3. dec 2011
210
0
16
vse ostalo se mi na router poveže brez problema. Za enkrat najlepša hvala, si bom nekaj pustil še za povratek z dopusta.
lp