mreža proti toči - vrt

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Zdravo!

Se je kdo kaj ukvarjal s tem? Doma bi radi pokrili vrt, pa še neka zraven, tam cca 300m2.

Okrog vrta so postavljeni betonski stebri od brajd, tako da bomo žico napeli med te, po sredini še ena vrsta pocinkanih stebrov.

Kako je najbolje glede pritrjevanja mreže gor, pa s čem je najbolje mreže pritrjevat, kako šivat mreže med sabo?

Pa če kdo ve, kje najbolje kupit (Mariborski konec, +- 60km). Gledal sem že Živex, Frama, zaenkrat imam nagledno v zadrugi v Kidričevem.

Ve kdo kako je s cenami v sosednji Avstriji?

Hvala in Lp,

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
obstajajo neke spojke s katerimi se mreža pritrdi na žico. če se ne motim so jih imeli v živexu
sicer pa si malo oglej kako imajo razni avtomobuilski preprodajalci to rešeno. tudi na šentiljski je eden, ki ima pokrito z mrežo
poglej še v kalio za mreže
pa stebre si zasidraj, da ti jih ne bo skupaj potegnilo

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Evo, to je nastalo v zadnjih 14 dni, sicer ne skozi, ampak v soboto in danes je bila akcija cel dan.

Upam, da ne bomo rabili testirat, koliko vzdrži.
rolleyes-1.gif

Je pa bilo danes zelo vroče, smo morali vmes malo
nahrung002.gif

Mreža, dvakrat pletena, kupljena pri Živexu, vmesni stebri, pocinkani, mrežo nosi nosilna žica, zunanji stebri betonski.

Lp,
947380-07062010116_resize.jpg

Priponke

• 947380-07062010116_resize.jpg
    947380-07062010116_resize.jpg
    162,7 KB · Ogledi: 2.853

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.613
2.425
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik plexix pravi:

Upam, da ne bomo rabili testirat, koliko vzdrži.
rolleyes-1.gif

zdaj glih mora it, da boš ti imel, sosedje pa nič.

Drugače pa lepo narejeno.

Jaz si delam mrežo med bajto in uto, da bom lahko avto skril.

Lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.965
113
pri taščici
Še kak izkušnja s temi mrežami.
Kakšne mreže se izogibati pri nakupu?
Pritrditi na zajlo ali žico?
S sponkami? Kako na gosto dati sponke.
Rabil bi 6m širine pa cca 10 dolžine. Na eni strani betonski stebri brajde na drugi delno ograja terase, na vogalih bi moral pa kak steber postaviti.

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Premisli če imaš možnost napenjanja mreže pod naklonom, torej v obliki strehe.
Do lanskega leta (ko sem naredil podaljšek nadstreška), sem za drugi avto napenjal mrežo, ki je bila na eni strani napeta z žico, na drugi pa za kljukice v razdalji enega metra.
Problem je bil, da se je toča nabirala v mrežo in enkrat je malo manjkalo, da se ni vse skupaj strgalo in padlo na avto, skupaj z žico.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.965
113
pri taščici
Potem bi moral zadevo potegniti na kapno lego strehe. Še dva metra dlje, ali pa napeljati nosilni zajli med hišo in brajdo pa potem med te dve še dve počez. Da bi naredil kar nekakšen okvir iz zajle. Se pa bojim da zna polomiti stebre od brazde, če bi sila v zajli velika. Steber je namreč narejen za vertikalno obremenitev in ne horizontalno.

damo

Majstr
4. sep 2007
1.024
153
63
Na betonske stebre od brajde se jaz nebi prevec zanasal, saj kar hitro pocijo. Sploh pa racunaj na mocne dinamicne obremenitve (veter), kjer se ti mreza obnasa kot jadro.

Plexix - koliko si dal za stebre in kake imas? Tudi sam razmisljam o zasciti vrta, cca 50m2.

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
Pro nakupu mreže pazi tudi na to, da je mreža dvojno pletena saj je močnejša cena enojno pletene je skoraj ista kot dvojno pletene.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Kako v travi naredit "vložek" v katerga bi se potem po potrebi vstvla cev in naredila hitra konsktrucija proti toči?

Na eni strani bi bila cevna konstrukcija, na drugi pa je uta. med njima pa bile zajle in preko mreža?

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Zdravo!

Malo pozno, betonski stebri so stari že vsaj 35 let, ker imamo okrog vrta brajde (trta). Kakšni 60 cm na notranjo stran od brajd smo naredili vrt, zbetoniran rob, kateri je cca 20cm iz zemlje. Na vsakem betonskem stebru sem naredil kovinsko podporo, spodaj na betonski robnik, zgoraj na cca 75% višine, pa kovinska objemka in podpora.
Na sredini so pa kovinski pocinkani stebri, katere sem kupil v Avstriji, mislim da je bila cena cca 6-7 EUR za kom. Med vsakim stebrom imam žico - to je kratka linija, po dolgi liniji pa imam srednjo + na vsako stran 3 žice (robna je všteta).

RAvno cca 1 teden nazaj smo spet testirali, je spet vsipalo točo. Mreža po tolikih letih še vedno BP, so pa se sredinski stebri malenkost pogreznili, tako da jih moram malo podaljšat, da pridobim večji naklon.

Lp,