Citat:
Uporabnik vesper pravi:
Če si bral moje odgovore sem v njih razločno napisal, da sicer mislim, da bom težko kaj rešil, zato pametovanj v tvojem stilu nikakor ne rabim!
Sorci, da ti moj odgovor ne ustreza, cisto sem sokiran
Bom pa vseeno spisal se enega, ker prvi ni dosegel zelenega ucinka.
Citat:
Moj namen je predvsem v tem, da se skušamo kaj dogovoriti, da bo volk sit in koza cela, vem pa, da bo beseda proti besedi dokončno težko prinesla pozitiven učinek.
Ni videti; meni izgleda bolj tako, da si prisel sem malce pojamrat o "nategovanju" in "zavajanju potrosnikov", pri cemer gre od vseh teh potrosnikov v bistvu samo za tvoje sorodstvo, ki bi kupovalo nekaj, cesar ne razume, ne bi pa vzelo s sabo koga, ki razume. Kaj pa vem, morda si celo ti bil tak pametnjakovic, da si jih nagovoril v nakup necesa, ne da bi se prej dovolj dobro pozanimal oziroma ju opremil s potrebnimi podatki, ce sta ti ze zaupala, pa se poskusas izvleci iz dreka, v katerega si sam skocil ?
Ce imas papir, na katerem pise: "narocamo tainta model TV" ali "narocamo TV z MPEG4 dekoderjem, ambilight, itd." oziroma racun za tak TV, potem je to kar ugodno, saj je v tem primeru res slo za zavajanje in bos (upajmo) lahko zadevo uredil.
Ce tega nimas, in imas samo zagotovilo dveh penzionerjev da sta eksplicitno zahtevala TV z MPEG4, USB vhod za predvajanje filmov s prenosljivih medijev in ambilight (yeah, right
), ne bos opravil nic. Raje se sprijazni, da so stari ljudje tehnicno neizobrazeni, za povrh pa tisti iz generacije, ki ni vec odrascala v kraljevi Jugi, pogosto se trmasti cisto po nepotrebnem (oni vedo bolje ...), ce torej rinejo v nekaj po svoje in niso pripravljeni sprejeti pomoci, katero si jima po tvojem javkanju tukaj sodec
zagotovo ponudil (a kot kaze neuspesno), naj pa se zivita s posledicami. Izkusnje so najboljsa sola, samo solnina je vcasih draga. Tokrat bo najvec par sto EUR.
Citat:
Napisal sem tudi, da je v samem postopku prodaje prišlo do napak pri najmanj treh stvareh (ambilight, Usb vhod in seveda MPEG 4 kodiranje), kar pa je že težko verjeti, da gre samo za naključje ampak že bolj meji na prodajo artikla na vsak način !!
Vem, to se redno dogaja, prodajalci vlacijo ljudi iz njihovih domov, jih privedejo v stacuno in tam ustrahujejo z nerazumljivo zvenecimi kraticami tako dolgo, da se revezi uklonijo in kupijo TV z MPEG2 in brez ambilighta.
Citat:
Prepričan sem, da je takih primerov precej.
Imam ravno tak primer v svoji druzini. Potrudim se pac kolikor se najbolj lahko, ampak namesto drugih pa res ne morem ziveti. Ce kdo naredi nekaj nesmiselnega, ceprav je imel moznost, da bi mu pomagal, a je to zavrnil, naj se prenasa posledice.
Citat:
Med drugim imamo tudi Zakon o zaščiti potrošnikov, katerega se lahko tudi uporabi. A si že kdaj slišal za zavajanje potrošnika?
Ljuba dusa, kje ti vidis kaksno zavajanje ? Po tvoji interpretaciji mene poskusa zavesti prodajalka na delikatesi, ker mi odreze dve deki salame prevec, jaz butl pa tega ne opazim ... nesejne, opazim in se sprijaznim s tem, ali pa na licu mesta protestiram, ne pa da jamram o zavajanju potrosnikov na enem forumu kasneje.