MP4 kodek problem

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.743
107
63
Imam fotoaparat, ki snema video v MP4 formatu (Sony HX1).
Na mašini uporabljam zadnji K-lite Codec pack 5.0.3., vendar pa se mi v tem formatu zvok in slika ne ujemata
frown-1.gif
Naložil sem še neke samostojne kodeke, problem ostaja. Kakšna ideja, kako to rešiti s kodeki, da bo video deloval tudi v Vista playerju?

P.S.
Edini predvajalnik, ki deluje kot mora je VLC in k fotoaparatu priložen software, ki pa je štorast ker predvajalnik ni ločen ampak je v sklopu nečesa drugega (PMB).

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

FFD Show si poizkusil?

Jaz uporabljam te... so jih pa nehali razvijati, tako da pogooglaj "ffd show tryouts".

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.743
107
63
Sem pogledal tale kodek pack, vendar:
- McAfee mi je v njem našel virus, ki sem ga sicer odstranil
- problem ostaja isti kot pri vseh ostalih kodekih
frown-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
O tem kao virusu smo že debatirali na sharkovem forumu. Izkazalo se je, da javlja virus zaradi kompresije, ki jo shark uporablja pri .exe datoteki (uwx, če sem si prav zapomnil). Tako kompresijo uporablja tudi mnogo virusov in zato nekateri antivirusni programi znorijo.
Za veliko formatov ima opcijo, da uporabiš različne splitterje, če default ne dela.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.743
107
63
No še nekaj, doma mi kot rečeno edino VLC player deluje, vsi ostali kodeki pa ne.
V službi pa je računalnijk malce slabši in se mi v VLCju video zatika - na vsakih nekaj sekund slika recimo za sekundo zamrzne. Se da kaj narediti?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Lahko močnejši CPU nabaviš.

Ali pa se igraš z opcijami VLC (to je tak. Lahko probaš. Nisem pa še nikoli slišal, da bi kdo s tem kaj dosegel, mogoče pa ti rata)

Za slabše CPU je baje dober CoreAVC (plačljiv, kolko vem).
Ali pa če imaš dobro grafo, pa pomaga CPU-ju, samo to to je tudi prava umetnost nastavit. Glej temo Strojno pospešeno dekodiranje filmov v mkv (je tudi za ne-MKV filme. Ali pa tudi ne. Preberi.)