mp3 player + ojačevalec + bookshelf zvočniki

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Vseznalci!

Kdo od vas mi lahko iz prve roke pove, kako se obnesejo različni mp3 playerji v kombinaciji z ojačevalcem in bookshelf zvočniki. Zanima me predvsem kvaliteta predvajanja. Ali naj kupim ipod, notebook, klasičen prenosnti mp3 player.... Laptop-a ne morem več povezat s kablom, prostor ne ustreza.

Hvala

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kak rabljen telefon višjega razreda, da bo izhod kvaliteten. Tak lahko potem uporabiš tudi za predvajanje spletnega radia in na sploh vseh možnih formatov, ki jih mp3 predvajalnik mogoče nebi podpiral. Podatke o šumu in 'crosstalk-u' najdeš na gsmareni.

Več o testiranju (in nekaj rezultatov): http://www.gsmarena.com/gsmarena_lab_tests-review-751p4.php

Če res hočeš mp3 predvajalnik pa ima kvaliteten izhod SanDisk Sansa(+), stane pa drobiž na eBayu.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Vseznalci!

Kdo od vas mi lahko iz prve roke pove, kako se obnesejo različni mp3 playerji v kombinaciji z ojačevalcem in bookshelf zvočniki. Zanima me predvsem kvaliteta predvajanja. Ali naj kupim ipod, notebook, klasičen prenosnti mp3 player.... Laptop-a ne morem več povezat s kablom, prostor ne ustreza.

Hvala

Ojačevalec ali receiver?

Na receiver lahko preko USB-ja priklopiš. Ali celo preko Air-play (in kar ima android) vrtiš muziko s telefona, ne da bi karkoli priklapljal. Tako kakovost analognega izhoda sploh ni pomembna... in je pomembno, da lahko preko wifi predvajaš muziko in da imaš na telefonu dovolj prostora za muziko.

Lahko pa tudi z laptopa prek wifi predvajaš glasbo na receiverju brez izgube kakovosti zaradi analognega priklopa. analogen priklop je BV, razen če imaš hi-end CD/DVD predvajalnik, pa še tam gre preko optike...

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Obema hvala za odgovore.

V mp3 formatu imam cca 300 giga muske. In to bi rad poslusal preko ojacevalca na zvocnike. Ker vse skupaj ni ravno eno sranje in ker mp3 ni slabe kvalitete bi zdej jest to karseda najbolje izkoristil.

Gsm tut ni slaba ideja. Sam mal prmajno in po kapaciteti in po velikosti za pregledno brskanje po fajlih...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Media predvajalnik + zunanji trdi disk + receiver (ojačevalec) + zvočniki

Pa boš imel še filme porihtane.

Ali pa samo Receiver + zvočniki + trdi disk, pa ga prek USB priklopiš.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Gsm tut ni slaba ideja. Sam mal prmajno in po kapaciteti in po velikosti za pregledno brskanje po fajlih...

MP3 player bo dosti bolj nepregleden. Za takšno kapaciteto ti pa preostane samo kak ipod z diskom, pa še to se mi zdi, da je bil samo do 160 GB - ali pa rešitve v postu nad mojim.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
gremo od začetka;
Kaj od opreme sploh že imaš?
- ojačevalec ali receiver (kater mdoel)?
- trdi disk je vgrajen v kak pc ali je zunanji?
- če je disk vgrajen v pc, ti odgovarja, da pc laufa ko poslušaš musko?
- je disk mali od prenosnika ali velik od pc-ja?
- imaš možnot priklopa mreže ali wifi?
...

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Velik imamo
grin1.gif

Ojačevalec + 2 zvočnika.* Tudi CD player. In pa 400 CD-jev. Med drugim tudi cca. 300 giga mp3 fajlov. In te mp3-je bi rad predvajal preko ojačevalca karseda kvalitetno. Zato tudi vprašanje, kaj izbrati. Laptop ne pride v poštev, ker se ga prenaša po bajti. Kabla ne morem tolk dolgega napeljat....

Razen če kupim nov manjši laptop za par 100€, pa tja gor vržem mp3-je, ali pa zajebavam z ranimi i-PODI in mp3-mediji, ki pa seveda nimajo dovolj kapacitete, ampak to bi vzel v zakup, če bi bila kvaliteta predvajanja zadovoljiva.

Ni mi problem kupit receiver namesto ojačevalca in se tam igrat z raznimi wi-fi/HDMI forami, ampak bi rad obstoječo opremo skonektal z mp3 mediji. S kabli. Lepo po predpisih.
tongue-1.gif

*Yamaha AX-596
*JBL ES20

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ena od idej je, da nabaviš raspberry pi, gor daš xbmc, priklopiš disk preko usb ali preko sherane mape z druzga pc-ja (ker še vedno ne vem kak imaš disk).
po komadih potem zlo fency brskaš preko telefona povsod kjer ti lovi wifi.

ker imaš še cd-je, bi bilo potem morda boljš kak blueray player kar ima ravno tako možnost usb ali sherane mape in po možnosti še kak web/telefon vmesnik, da ni treba ime prižganga tv-ja.

za tako količino jst niti pomisli ne bi na kak žepni mp3 player. Najmanjše kar je potem ipod, ali kak telefon. In če imaš disk sheran preko mreže, lahko potem spet vse delaš na telefonu/ipodu. Samo moreš imet to potem s kablom na ojačevalec. ok lahko tudi preko kakega bt sprejemnika, samo so izgube na kvaliteti, kar ti ne bo všeč.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Grem razmišljat, ni slaba ideja...
cool-1.gif

Vsem skupaj hvala za odgovore. Danes ob pivu skujem načrt.

Inkvizitor

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Obema hvala za odgovore.

V mp3 formatu imam cca 300 giga muske. In to bi rad poslusal preko ojacevalca na zvocnike. Ker vse skupaj ni ravno eno sranje in ker mp3 ni slabe kvalitete bi zdej jest to karseda najbolje izkoristil.

mp3 sam po sebi ni nikoli dobea kvaliteta. Potegni flac verzijo.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
ne nisem. Za muziko se gleda strani, katere so za to namenjene, kot so what hi-fi, hi fi choice itd,...

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Sem zdaj bolj podrobno prebral kaj si napisal, ...
Ja ok so to testirali in kaj misliš da bo dober zvok ven prišel iz telefona? Ja pa Jade, sem testiral flac in je 20 let stari cd predvajalnik bolje zvenel na istem komadu na cd zapisu (ne na mp3!).
Skratka če hočeš kvaliteto se poslužuješ kvalitetnim stvarem, ki so prav temu namenjene.
To je isto kot če nekdo ljubi fotografije in mu iphona ponudiš namesto fotoaparata.