Možnosti ZAPOSLITVE - subvencije

jakacaka24

Zelenc'
1. okt 2010
2
0
1
Sem starn 24 let in sem letos pridobil izobrazbo gradbeni inženir, torej 6/1. Študij bom nadaljeval, toda izredno. Zanima me kako je glede zaposlitev. Namreč rad bi se zaposlil redno. Imam možnost , samo delodajalca zanima kako je z subvencijami. Če mi ne uspe pridobiti zaposlitve, sem lahko prijavljen na zavodu in dobivam podporo ali da imam vsaj zavarovanje?

Za odgovore in možne ideje se vnaprej zahvaljujem!

Lep dan

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Delodajalec dobi na račun tebe, ko te zaposli 4000 € za eno leto, če te zaposli za 2 leti pa 8000 €. Če ti ne uspe dobiti zaposlitve, se prijaviš na zavod, obvezno zdravstveno zavarovanje ti pripada ( moraš iti ne upravno enoto, še prej pa na zavod). Od zavoda po vsej verjetnosti ne boš dobival podpore, ker nisi bil nikjer zaposlen za dobo enega leta. Zaprositi boš še mogel za socialno pomoč, ko boš na zavodu. Za finte za socialno več ne vem. Nekaj časa je bilo tako, da nisi smel imeti zadnje 3 mesece prihodkov.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Jaz sem šel na socialno takoj po prekinitvi delovnega razmerja in prijavi na zavodu pa je una teta tam rekla, da nimam cenzusa če ne počakam 3 mesece...

jakacaka24

Zelenc'
1. okt 2010
2
0
1
Klical sem na zavod, kjer so mi odgovorili, da sem premlad. Da moraš biti star najmanj 26 let! Sedaj nevem kaj naj storim!

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Uporabnik jakacaka24 pravi:
Imam možnost , samo delodajalca zanima kako je z subvencijami.
Yebeš delodajalca, ki je prelen, da bi se sam pozanimal za subvencije.
Par klikov in najdeš recimo tole.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Citat:
Uporabnik jakacaka24 pravi:
Klical sem na zavod, kjer so mi odgovorili, da sem premlad. Da moraš biti star najmanj 26 let! Sedaj nevem kaj naj storim!

To pomeni, da sedaj do 26 leta ne sme nihče delati in iti na zavod
evil.gif
. V Sloveniji velja naslednje:

V evidenco brezposelnih oseb na Zavodu za zaposlovanje se lahko prijavite, če niste v delovnem razmerju, ste stari vsaj 15 let, zmožni za delo, na razpolago za zaposlitev in pripravljeni aktivno iskati in prejeti zaposlitev oz. delo.

Sedaj nekaj je: ALi so te po domače rečeno nategnili, ali pa si nesposoben za delo
smile-1.gif

Pa da nebi slučajnjo na zavodu govoril, da te misli eden zaposliti in pokasirati denar od zavoda
bonk.gif

Več preberi tukaj: http://www.ess.gov.si/_files/1390/kako_se_prijavim.pdf

Pungi

Pripravnik
2. avg 2007
208
0
16
Če si mlajši od 26 let nemoreš hkrati izredno študirat in biti prijavlen na zavodu. Če nebi študiral pa bi šlo bp.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
To drži, ampak jakacaka24 se je mislil prijaviti na zavod in potem bi ga en delodajalec zaposlil ( kolikor razumem delodajalca zanimajo subvencije). To pomeni, da nebi bil na zavodu in bi bil zaposlen in izredno študiral.

Pungi

Pripravnik
2. avg 2007
208
0
16
Če ne gre zlepa za zgrda...
evil.gif

Na zavodu ne morejo vedet, da ti študiraš, zakaj jim sploh razlagaš to?

Reči da si končal šolo, zdaj pa si brezposeln in iščeš delo.