Možno obdržati mail v primeru menjave ponudnika?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.463
2.453
113
Spoštovani,

a je možno v primeru menjave ADSL ponudnika obdržati svoj dolgoletni email naslov? Torej po domače, če prekinem z Amisom in grem na Telemach trojček ali lahko še na kak način dalje uporabljam amisov mail? Tnx

Lp

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tudi jaz tako pravim. Ker operaterja email ne stane praktično nič, je pa (vsaj po moje) kar dobra reklama za operaterja.

Zato pa tako malo ljudi uporablja mail od operaterja in uporablja raje ''nevtralnega'' - gmail, yahoo, hotmail...

Ravny

Pripravnik
23. avg 2007
667
3
18
Včasih se je dalo samo si pač potem plačevel samo za poštni predal. Pokliči in vprašaj
wink-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.463
2.453
113
Hja če mene vprašate bi mogli sprejet zakone enako kot prenos gsm številke v drugo omrežje. S to potezo pa te na nek način priklepajo nase, sploh če ima tvoj mail ogromno ljudi in ni pač možno da vse takoj obvestiš...

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.214
113
V času klicnih dostopov je bilo možno paket spremeniti v urnega in plačaš kolikor pač porabiš... tako imam jaz sedaj še enega pri siolu. Lahko poskusiš če je možno
smile-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če so uvedli prenosljivost telefonskih številk, bi lahko uvedli še nek sistem (recimo po celotni EU), kjer bi si ustvaril račun ''uporabnik@email.eu'' in bi pri spremembi ponudnika samo spremenil podatke kje ta email gostuje.

Mogoče pa enkrat še bo kaj takega, sicer pa kdor hoče imet celo življenje isti email, naj kupi domeno, kjer si lahko potem nastaviš karkoli in imaš celo življenje mail ''janez.novak@nebodigatreba.si''.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Seveda je možno obdržati. Pred odjavo interneta naročiš v naročniški 1 poštni predal in daš prenesti obstoječega na ta nov dostop. Potem lahko mirno odjaviš internet, predal pa ostane. Stane pa zadeva nekje 2eur/mes.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik damek1a pravi:
Seveda je možno obdržati. Pred odjavo interneta naročiš v naročniški 1 poštni predal in daš prenesti obstoječega na ta nov dostop. Potem lahko mirno odjaviš internet, predal pa ostane. Stane pa zadeva nekje 2eur/mes.

Pri siolu še to ni treba plačat. Ustvariš dial-up naročniško razmerje (urni paket kjer ni naročnine) in lepo obdržiš elektronski naslov.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.171
1.157
113
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Pri siolu še to ni treba plačat. Ustvariš dial-up naročniško razmerje (urni paket kjer ni naročnine) in lepo obdržiš elektronski naslov.
Kako konkretno pa? A kar preko splwta, al je treba k njim kaj podpisat, al kako?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, pri SiOL to gre (vsaj, ko sem jaz to počel).
A na Amis tudi?

Se pridružujem tistim, ki menijo, da je to **** omejitev.

**** € { neumna, nepotrebna, nesmiselna, nadležna }

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Spoštovani,

a je možno v primeru menjave ADSL ponudnika obdržati svoj dolgoletni email naslov? Torej po domače, če prekinem z Amisom in grem na Telemach trojček ali lahko še na kak način dalje uporabljam amisov mail? Tnx

Lp

hja na siolu vem da gre, plačuješ sicer nekaj malega ampak lahko obdržiš zadevo. Zakaj ne bi preveril ali na Amisu oz. na Telemachu ??

lp Avi

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Saj proti plačilu bi tudi na amisu moralo iti.
(razen če jim denar smrdi)

erikson

Guru
25. avg 2007
22.726
6.501
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ja, lahko obdržiš. Podpišeš cenik).