Mozila ne odpira HTTPS

jinetera

Pripravnik
7. sep 2007
551
9
18
Mozila mi ne odpira HTTPS niti ne pusti uvozit digitalni certifikat. Rešitve na Googlu mi ne pomagajo...
Antivirus ni kriv, firewall tudi ne, nastavitve v mozilli so ok, nadgradnje s 64bitno verzijo ne pomaga...
Tole napiše:
www.google.si uporablja neveljavno digitalno potrdilo. Digitalno potrdilo ni vredno zaupanja, ker je njegov izdajatelj neznan. Strežnik morda ne pošilja primernih vmesnih digitalnih potrdil. Morda bo potrebno uvoziti dodatno korensko digitalno potrdilo. Koda napake: SEC_ERROR_UNKNOWN_ISSUER

v drugih brskalnikih vse dela...

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Si mogoče uvažal kake podatke iz kakega backupa? Rešitev je sledeča. Potegni si dol Mozbackup in naredi backup kpl. Potem popolnoma odištaliraj mozzilo in pobriši vse njene ostanke. Ponovno inštaliraj mozzilo in naredi restore z Mozbacup programom, vendar PAZI preden narediš restore odstrani kljukico pri certifikatih, le-teh ne smeš uvoziti.

jinetera

Pripravnik
7. sep 2007
551
9
18
ja nekaj takšnega sem že poizkušal, vendar mi nikakor ni uspelo mozilo totalno deinštalirat. Namreč ko sem jo nazaj inštaliral, so bile priljubljene že notri, torej no šlo čist... je trdovratna. Grem še enkrat poizkusit...

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
Citat:
Uporabnik jinetera pravi:
Mozila mi ne odpira HTTPS niti ne pusti uvozit digitalni certifikat. Rešitve na Googlu mi ne pomagajo...
Antivirus ni kriv, firewall tudi ne, nastavitve v mozilli so ok, nadgradnje s 64bitno verzijo ne pomaga...
Tole napiše:
www.google.si uporablja neveljavno digitalno potrdilo. Digitalno potrdilo ni vredno zaupanja, ker je njegov izdajatelj neznan. Strežnik morda ne pošilja primernih vmesnih digitalnih potrdil. Morda bo potrebno uvoziti dodatno korensko digitalno potrdilo. Koda napake: SEC_ERROR_UNKNOWN_ISSUER

v drugih brskalnikih vse dela...

se dogaja. so pri mozili ukinili podporo nezanesljivim oz luknjastim varnostnim protokolom. Je bil nek add on , ki pa pri novejši mozili ne deluje več. mogoče daj gor starejšo mozilo

samo na google so to ni dogajalo...

jinetera

Pripravnik
7. sep 2007
551
9
18
ok, dela. Ko sem deinštaliral, sem moral v direktoriju "Roaming" zbrisat direktorij Mozilla.
hvala vsem...