Mouser in brezplačna poštnina

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
Jo!

Nisem iz te branže, ampak trenutno kupujem neko robo "na kile".

Farnell ima skoraj pri vseh tistih 25 EUR za shipping. Zdaj gledam na mouserju pa piše, da nad 50 EUR šenkajo shipping.

Je kdo kaj naročal? S prve roke bi rad vedel. Če bom davek/carino plačal ali ne, mi je vseeno. Vidim pa da ima EU Mouser sedež v Nemčiji, najbrž od tam pošiljajo? Ne bi rad ameru plačeval tisto njihovo drago poštnino, da ti pol tisti paket čez atlantik vozijo z gumenjakom....

I

Izbrisan uporabnik 474

Poglej še na RS Components.

Farnell ima nekaj robe iz ZDA, nekaj pa je v skladišču v Veliki Britaniji. Preveri pri vseh izdelkih, kje "ležijo"

giraffe

Pripravnik
16. nov 2010
51
0
6
Poglej se tme.eu

Sem samo enkrat narocil pri njih (multimeter) in je bilo vse ok.

Lp, Ales

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Farnell ima poštnino 5€+ddv. Razen če naročaš neko zadevo, ki jo imajo na zalogi samo v USA, po tem je teh 20€... nisem pa še naročal od tam, tako da ti ne morem povedat, ali bodo poslali direkt tebi in te opalili še dodatno pri nas z davkom, ali ne.

lp

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
Hvala vsem. Sem preveril tudi RS pa nimajo tako močne zaloge. TME pa sploh nima nič.
Proizvajalec je iz USA in ima že na strani napisano, da je retail preko farnella (in element14), RS in mouser. Pri mouserju imam še največjo izbiro.

Sem naročil basket za 180 EUR pa poštnine ni zraven. Javim ko pride. Imam še ene stvari na backorder in češ bi naj tisto dodatno poštnino krili oni.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
Povej, če ti bodo zaračunali ddv. V splošnih pogojih imajo napisano, da VAT ni vključen... farnell zna, če si fizikalc, obračunat 22% davka, če se registriraš kot firma z ddv številko, ti prodajo ddvja. Mouser tega nima kot sem videl?

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
Evo sem dobil. Res je DDV se obračuna naknadno razen tistim ki so DDV zavezanci. Pošiljajo iz Teksasa. Pri checkoutu ti na koncu pristeje VAT.

Narocilo je bilo 140 eur pa od tega se 25 VAT. Ostalo pa vse free, ni bilo carine, davka za uvoz in nobene postnine. Prislo pa je v treh dneh iz usa do mene.

Ce bi farnell imel vso to robo bi me najbrz prislo isto.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
Tnx za tole! Gledam en flash čip in je 30% cenejši kot pri farnellu, pa malo čakam na finance in gledam od kje naročit naslednjo rundo... no, če bi bil cenejši za 30% in še za davek, bi bilo to že kar prelepo
grin1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.885
626
113
Nazadnje urejeno: