Motor pomivalnega stroja brni

header

Fizikalc
28. okt 2013
559
33
28
Občasno imam težavo pomivalnim strojem.
Pomivalni stroj normalno spusti vodo ko pa bi moral poslati vodo v rotacijske
roke motor črpalke samo brni.
Ali je možno ,da je zanič samo zagonski kondenzator?
Aparat sem za 10 minut izključil iz napajanja potem pa ponovno zagnal
program pranja - motor črpalke deluje.
Sedaj pomivalni stroj deluje rad pa bi odpravil napako, ki se pojavlja
občasno.

elektron12

Pripravnik
23. apr 2016
136
1
18
Da se ti ni slučajno kaj zataknilo v črpalki. Kakšen delček, ki je mogoče ušel mimo filtra in jo sedaj blokira/upočasnjuje. PReveri filtre na dnu.

header

Fizikalc
28. okt 2013
559
33
28
Sem preveril vrtenje motorja in se je vrtel bp.
Danes zjutraj sem dvakrat zagnal 5 minutni program in ga je stroj opravil brez zastoja.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
V črpalki imaš verjetno kost o modrca, ali pa kej podobnega... Lahko pa so tudi krtačke motorja.. Mi smo imeli vse našteto.

header

Fizikalc
28. okt 2013
559
33
28
Govor je o pomivalnem in ne o pralnem stroju tako, da bi se modrc težko znašel notri.
Zanimivo je to ,da je včeraj zvečer brnel potem pa sem opravil en poln program pomivanja in zjutraj dva izpiranja bp.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Uporabi sredstvo za čiščenja stroja..ga daš v prazen stroj in na najvišjo temperaturo.

Prej očisti vse filtre...in tik pred pranjem/ čiščenjem zlij v odtok v stroju vodo in v njej Natrijev hidroksih (NaOH) dobiš npr v mavrici za v lističih za 3,5 eur po kili.
V pol litra vode ( tople) daj dve žlici lističev ( najprej voda potem lističi!) Premešaj in nato zlij v odtok stroja ( nos drži stran ko streseš lističe
wink-1.gif
)...počakaj 10 minut nato zaženi prazen stroj s čistilom.

Na ta način boš čistil vse odtoke in sam stroj. V kolikor je vzrok v nabrani umazaniji ( predvsem maščobe) ga tako odpraviš.

NaOH je idealen za odmaševanje ( bolj: čiščenje odtokov...torej ga uporabljaš tam).

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
kaj imaš to zaen stroj. Za bosch imaš navodila na youtube kako odstraniš filter in še filter, ki je pod tem filtrom (nek filter ki naj bi ga očistil samo serviser). Gre bolj na silo, ampak imaš navodila da ne polomiš.

header

Fizikalc
28. okt 2013
559
33
28
Sem izvedel postopek kot mi je predlagal @vincent in sedaj zaenkrat stroj deluje bp.
Hvala!!!
Stroj pa je Hoover.