Motenje javnega reda in miru!!!

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Zdravo fantje, imam tezavo, bil sem v lokalu in res sm se zadru "murija" glede na to da mi je policaj napisal kazen za motenje javnega reda in miru in da je bilo v lokalu polno ljudi in je muska nabijala zelo naglas in on prakticno ne more dokazat da sem se res jaz zadrl, imam pravno podlago da se pritozim oziroma placam 420€ kazni kakrsno mi je napisal?

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Da nisi mogoče rekel kolegu, Muri, ja . . .

Ali pa si kolega vprašal, če je videl Murija ampak zaradi neznosno glasne glasbe si moral ponoviti bolj naglas nevedoč, da so v tistem trenutku policaji v baru.

Nazadnje urejeno:

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
A tolk drago je? Upam da te je izučilo in ne boš več uporabljal tuje izraze, tu je Slovenija!

Sedaj to pomeni, ker smo v Sloveniji ne sem uporabljati tujih izrazev? Potem bi morali vsem srednješolcem in mladostinkom kateri se "afnajo" z angleškimi popačenkami napisati kazen?
Poleg tega imam pa pravico govoriti v kateremkoli jeziku hočem in izraz murija ni nobena žalitev. Smolo sem imel ker sem naletel na policaja kateri misli da je bog in batina, pa sej v cel postopek sem se spustil ker sem si mislil, da če mi že bo kaj napisal (v kar sem dvomil) več kot 50€ evrov ne bo, če bi vedel da bo toliko bi letel, pa me naj ujame če me lahko....:)

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.455
7.585
113
nisi dobil kazni za motenje javnega reda in miru ampak za nedostojno vedenje do uradne osebe.

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
nisi dobil kazni za motenje javnega reda in miru ampak za nedostojno vedenje do uradne osebe.
A te je fejst užalu?
smile-1.gif

slo91

Pripravnik
26. jul 2007
435
2
18
Ljubljana
Če nimaš nekih poceni rešitev (odvetnik v družini) potem se ti ne splača pritoževati, pač plačaj polovičko in to je to. Ob takšnih situacijah gre za tvojo besedo proti njegovi, kjer pa realno gledano pogoriš.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.615
1.304
113
misliš.... vsi prijatelji ki so z njim pili takrat proti policistovi besedi?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.142
3.196
113
Citat:
Uporabnik Likalnik pravi:
Zdravo fantje, imam tezavo, bil sem v lokalu in res sm se zadru "murija" glede na to da mi je policaj napisal kazen za motenje javnega reda in miru in da je bilo v lokalu polno ljudi in je muska nabijala zelo naglas in on prakticno ne more dokazat da sem se res jaz zadrl, imam pravno podlago da se pritozim oziroma placam 420€ kazni kakrsno mi je napisal?

Citat:
Uporabnik novaa pravi:
misliš.... vsi prijatelji ki so z njim pili takrat proti policistovi besedi?

Ali pa njegovim priznanjem na začetku
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Se pravi - če povzamemo : Peglezen se je z vzklikom "Murija !" nedostojno vedel do uradne osebe.
confused-1.gif

Ali je še kaj bluzil, kar je zamolčal?
grims-1.gif
)

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Kaj pa če se zaderem PANDURJIIIIIIIIII? A to se tut ne sme?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.455
7.585
113
ksz

Da ne bo pomote, o sami zadevi ne vem nic. Ampak glede na znesek ki ga je navedel in okoliscine ki jih omenja, je dobil kazen za nedostojno vedenje do uradne osebe.

@softi sej cifro mas, zs tud...ko bos zelel poklici

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Res je užalil sem uradno osebo...sem se potem pozanimal kaj mi je napisal in za to vrsto prekrška je navišja kazen 420€.
Nisem se zadrl pač rekel glejo "murija", policaj me je slišal in takoj zahteval dokumente, nekako sem že takoj dobil občutek, da bom dobil kazen, vendar si nisem mislil, da v taki višini...in sem tudi sodeloval in brez ugovarjanja dal dokumente. Ko sem pa videl znesek...takrat pa nisem bil več prijazen:)

Bolje bi bilo da bi bil tiho, res pa je da nisem s tem nič slabega mislil, kot da bi rekel glej policaji, kapsi....meni se to ne zdi žalitev....

uglavnem plačal bom, ker kot sem bral na netu, se je počutil ogroženega, užaljenega in če on tako presodi mi lahko napiše kazen in jaz tukaj nič ne morem.

Sem si že stokrat rekel, da bom poilicaje pustil pri miru...ker očitno jim že samo moj pogled vzbudi željo po pisanju plačilnih nalogov....

aja glede priznanja, to sem priznal vam in ja res sem rekel murija, policaj je slišal potem je bila pa debata o tem ali je prav slišal ali ne zaključena, nisem se pa strinjal zato tudi nisem podpisal, samo s tem nisem nič naredil.

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.638
215
63
Kranj
kako lahko policist ovrednoti pomen besede "murija", na podlagi česa? prav tako velja za besedo pandur.....
je to v kakšnem uradnem slovarju morda?

pa to se ne more ovrednotiti kot žalitev, đezus krajst....

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Likalnik pravi:
Res je užalil sem uradno osebo...sem se potem pozanimal kaj mi je napisal in za to vrsto prekrška je navišja kazen 420€..
Policaj ti ne more napisati najvišje možne kazni ampak zgolj najnižjo! Vse kar je več od najnižje kazni je stvar prekrškovnega organa oz. sodnika.
17758-icon_confused.gif

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Ja sori res je... ZRJM 7.člen 2.odstavek...Kdor se prepira, vpije ali se nedostojno vede do uradne osebe pri uradnem poslovanju, se kaznuje z globo od 100.000 tolarjev do 200.000 tolarjev.

Bilo je v lokalu kjer je bilo polno ljudi, muska na glas....kako ve da sem bil jaz?? ne bom se spuščal v pritožbo, ker težko verjamem, da bom ceneje skos odnesel kot je pa polovička...

Ne gre se mi toliko za plačilo kot pa za sam princip in dejstvo, da ni bilo mišljeno kot žalitev in tudi dejansko ni žalitev....

Nazadnje urejeno:

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Če se ti gre pa za princip, potem se pa pritoži. Kakšna priča ali dve, pameten pravni nasvet (vsi imajo enotno tarifo, lahko tudi povezah.press) pa bo zadeva urejena.

p.s za drugič zdej veš, jebat mu vse po spisku za teh 420€.
evil.gif